Çağının İlerisinde Bulunmak İsteyenlere 10 Bilim Kurgu Oyunu

Monster Notebook  9 Temmuz 2020

Oyun

Philip K. Dick, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke, Isaac Asimov gibi bilim kurgu edebiyatının anıt isimlerinin eserlerindeki öngörüleri, bugünün sinema dünyasına da oyun dünyasına da ilham vermeyi sürdürüyor. Oyunculara da farklı türlere sahip bilim kurgu yapımlarıyla güzel zaman geçirmek düşüyor. Dilerseniz gelin, çağının ilerisinde bulunmak isteyen oyuncular için birbirinden başarılı 10 bilim kurgu oyununa birlikte göz atalım.

Portal 2

Bulmacalarla çevrili test odaları ve ters köşe içeren sonuyla akıllara kazınan ilk oyunun birkaç sene sonrasında gelen Portal 2, epik senaryosuyla ve “Kim dost, kim düşman?” sorularıyla akıllara kazınan bir yapım oldu.

Deus Ex: Human Revolution

Açılan her yeni Augmentation ile oyun biraz daha ilginç hâle gelen ve Philip K. Dick’in insanla robot arasındaki ayrımına dair sorularını akıllara getiren Human Revolution, serinin ilk oyundan sonraki en iyi oyunuydu.

BioShock

1960’larda geçen, kurgusu bol bilim kurgu yanıyla öne çıkan, çeşitli sanat ve felsefe akımlarından beslenen tasarımıyla bir döneme damgasını vuran BioShock, oyun tarihinin unutulmaz yapımlarından biriydi.

Detroit: Become Human

İyi hikâye anlatıcılığıyla nam salan Quantic Dream’in interaktif macera oyunu Detroit: Become Human, yakın gelecekte geçiyor. Evlerde görev almaya başlayan Android’lerin isyanını temel alan yapımda, verilecek ufak tefek kararlar bile oyunun seyrini epeyce değiştiriyordu.

Fallout 3

1950’lerin retro fütüristik ögeleriyle donatılan Fallout 3, bilim kurguda sıklıkla işlenen kıyamet sonrasını konu ediniyor. Derinlemesine karakter oluşturma imkânları, oyuncuya bırakılan senaryo ilerleyişi ve açık uçlu oynanışıyla akıllara kazınan Fallout 3, Bethesda’nın en iyi oyunlarındandı.

Half-Life 2

Gordon Freeman’ın ilk oyunda, talihsiz bir kaza neticesinde düşman uzaylıların Black Mesa aracılığıyla Dünya’ya gelmelerine neden olmasından sonra işler iyice sarpa sardı. City 17’deki direniş gruplarına destek olmak üzere yola koyulan Freeman’ın işi hiç de kolay olmayacaktı. Ravenholm bölümü de bunun kanıtıydı.

Alien: Isolation

Film oyunlarına karşı olan ön yargılarımızı kökünden söküp atan Alien: Isolation, modern hayatta kalma/korku elementlerini, Alien konseptiyle mükemmelen birleştirmişti. Ridley Scott’ın efsane filmi Alien’ın baş kahramanı Ellen Ripley’nin kızı Amanda’yı yönettiğimiz yapım, türün en iyilerindendi.

Mass Effect 2

Harika arka planı, başarılı diyalogları, Uzay Yolu ruhuna uygun hikâye işlenişi ve dahası, Mass Effect 2’yi bilim kurgu RPG türünün efsane isimleri arasında yazdırdı. Mass Effect’in sıkı takipçilerine göre serinin en akılda kalıcı bölümü de yine ikinci oyun oldu.

Tacoma

Terk edilmiş Tacoma İstasyonu’ndaki yapay zekâ verilerini almak ve artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanarak orada gerçekleşen olayları bir araya getirmek üzere görevlendirilen Amy’nin sıra dışı macerasını konu ediniyordu. Oyunu geliştiren ekip ise Gone Home ile adını duyuran Fullbright… Söyleyeceklerimiz bu kadar.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Konu bilim kurgu oyunları olunca, Star Wars’suz bir liste düşünülemezdi. Star Wars evrenine uzak olan oyuncuların bile keyifle oynadıkları Fallen Order, Dark Souls dinamiklerini Uncharted aksiyonuyla bir araya getiren, harika bir yapımdı.

 

Paylaş: