Call of Duty: Black Ops 6 Oyun İncelemesi

Monster Notebook  19 Eylül 2024

Oyun

Yeni Call of Duty oyunu Black Ops 6 için geri sayım sürüyor ve bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla oyunun erken erişim betasının 30 Ağustos 2024’te, açık betasının ise 6 Eylül 2024’te yapılacağı haberleri peş peşe geliyor. 25 Ekim 2024’te yayımlanacak olan yapım, Treyarch ve Raven Software iş birliğiyle geliştiriliyor ve tanıtım fragmanlarından anladığımız kadarıyla gayet etkileyici bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Dilerseniz gelin, oyunla ilgili su yüzüne çıkan detayları birlikte değerlendirelim.

Black Ops 6, Bizi Saddam Hüseyin ile Karşı Karşıya Getiriyor

Call of Duty: Black Ops 6 oyuncuları, Soğuk Savaş’ın sona erdiği ve ABD’nin küresel bir süper güç olarak yükseldiği 1990’lı yılların başına götürüyor. Oyunun ana hikâyesi, Körfez Savaşı’nı arka plan olarak kullanarak senaryoya derinlik katan zengin bir tarihî bağlam sunuyor. Oyuncular, bir zamanlar hizmet ettikleri kurumların içinde düşmanlarla savaşarak ihanetler ve casuslukla dolu bir dünyada yer almak zorunda kalıyorlar. Hikâye modu, oyuncuların seçimlerine ve eylemlerine bağlı olarak birden fazla sonla, yüksek tekrar oynanabilirlik sunmak üzere tasarlanıyor. İnteraktif diyaloglar, çevresel bulmacalar ve döneme özgü aletlerin kombinasyonuyla başarılan bu tasarım anlayışında örneğin oyuncular; kilit açma, bilgisayar korsanlığı ve kod çözme gibi faaliyetlerle meşgul olabiliyorlar, bu da görevlerin karmaşıklığını artırıyor.

Oynanış Mekanikleri Yeni Oyunla Büyük Oranda Değişiyor

Oyundaki en büyük yeniliklerden biri Omnimovement sistemi oluyor. İlginç isimli yeni özellik, oyuncuların benzersiz bir akışkanlıkla hareket etmelerini sağlıyor ve her yöne 360 derece hareket etme imkânı tanıyor. Sadece ileriye doğru değil, aynı zamanda yanlara ve geriye doğru da koşabilen oyuncular, kayabiliyor ve dalış yapabiliyorlar. Özellikle dinamik savaş senaryoları ve stratejik fırsatlar yakalama noktasında işe yarayacağını düşündüğümüz bu sistem, oyuncuların savaş alanında nasıl hareket etmeleri gerektiğini yeniden tanımlıyor ve önceki oyunlara kıyasla hareketleri akıcı kılıyor. Oyun ayrıca bazı favori ekipmanları geri getirirken yeni taktik ve ölümcül aletleri de kullanılabilir hâle getiriyor. RC-XD (Uzaktan Kumandalı Patlayıcı Cihaz) gibi klasik araçlar geri dönüyor ve yeni eşyalar arasında Tranquilizer Trap ve Homing Knife bulunuyor. Oyun için yapılan bu eklemeler, oyuncuların zorluklara karşı yaklaşım ve bu zorlukların üstesinden gelme yöntemlerinde çeşitlilik sağlıyor.

 

Çok Oyunculu Deneyim Yine Çok Eğlenceli Olacak

Black Ops 6 için hazırlanan çok oyunculu mod, Call of Duty deneyiminin temel taşlarından biri olmaya devam ediyor ve yapım, bu geleneği hem sağlam hem de yenilikçi özelliklerle sürdürüyor. Oyun, rekabetçi oyun için farklı ve çekici ortamlar sunan 16 yepyeni haritayla geliyor. Oyuncuları tamamen aksiyona sokmak için yüksek görsel ve işitsel sadakat üzerine yapılan vurgu, dikkatlerden kaçmıyor. Bunun yanında, klasik Prestige sistemi geri dönüyor ve oyuncuların rütbelerini sıfırlamalarına, ek ödüller ve tanınırlık için ilerlemelerini sürdürmelerine olanak tanıyor. Rafine edilmiş bir ilerleme sistemiyle birleştiğinde, çok oyunculu oyun deneyimini uzun vadede ödüllendirici ve ilgi çekici kılan özelliğin, yeni oyuncuları Black Ops 6’ya çekeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Son olarak Zombies modundan da söz edelim zira herhangi bir Black Ops oyunu, Zombies modu olmadan eksik kalıyor. Oyuncuların dalgalar hâlinde gelen ölümsüz düşmanlarla karşılaştığı Zombies modunu yeniden tanıtan Black Ops 6, modun, Zombies evreninin zengin hikâyesine dayanan yeni haritalar, anlatılar ve oynanış mekanikleri içermesi bekleniyor.

codbo6

Safkan bir “güncel nesil” oyunu olarak çıkmayacak Black Ops 6; PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC’ye geliyor ama asıl önemli konu, yapımın, çıktığı gün Game Pass kütüphanesine eklenecek olması. Bu sayede oyuncular, Türkiye şartlarında giderek zorlaşan oyun alma sürecine Black Ops 6’yı dâhil etmeden devam edebilecekler. Siz de Call of Duty: Black Ops 6’yı ilk günden, ücret ödemeksizin oynamayı hedefliyorsanız, Windows 11 işletim sistemi içeren bir Monster oyun bilgisayarı alın ve sistemle birlikte gelen Game Pass aboneliğinden yararlanarak oyunu, keyifle deneyimleyin.

 

Call of Duty: Black Ops 6 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Call of Duty Black Ops 6 ne zaman çıkacak?

    • Call of Duty Black Ops 6 henüz resmi olarak çıkış tarihi açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi hakkında resmi bir duyuru bekleniyor.
  • Call of Duty Black Ops 6 kaç GB olacak?

    • Oyunun resmi boyutu açıklanmamış olsa da, önceki Call of Duty oyunlarına benzer şekilde Call of Duty Black Ops 6‘nın yaklaşık 100 GB veya daha fazla yer kaplaması bekleniyor.
  • Call of Duty Black Ops 6 Beta ne zaman?

    • Call of Duty Black Ops 6‘nın beta sürümü için kesin bir tarih verilmedi. Beta test süreci hakkında daha fazla bilgi resmi duyurularla açıklanacaktır.
  • Call of Duty Black Ops 6 Türkçe mi?

    • Önceki Call of Duty oyunlarında olduğu gibi, Call of Duty Black Ops 6‘nın da Türkçe dil desteği sunması bekleniyor. Resmi duyurularla bu bilgi doğrulanacaktır.
Paylaş: