Call of Duty: Vanguard Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  5 Haziran 2023

Oyun

Her yıl nöbetleşe bir Call of Duty oyunu geliştiren dört stüdyodan biri olan Sledgehammer Games imzalı ve 2021 çıkışlı Call of Duty: Vanguard, 2017 yılında yayınlanan Call of Duty: WWII gibi İkinci Dünya Savaşı’nı merkeze alıyordu. Ama bunu yaparken 2019’da çıkan Modern Warfare ile serinin takipçilerinin hayatına giren bazı oyun mekaniklerinin de kullanılabilmesine imkân tanıyordu. Ayrıca ufak tefek taktik kısımlar, siper gerisinden atış yapabilme olanağı ve yok edilebilir çevresel unsurlar da eklenince Vanguard, yaklaşık 5 saatlik, adrenalin dozu yüksek bir aksiyon oyununa dönüşüyordu. Evet, yapım, masaya çok fazla yeni bir şey getirmiyordu ama Call of Duty serisinin senaryo modlarının o kendine has sürükleyiciliğini, bu oyun da taşıyordu. Çıkışının üzerinden çok zaman geçmiş olsa da Steam platformunu, bu yılın başlarında ziyaret eden Vanguard’ı, Steam hesabı üzerinden satın alıp oynamak arzusundakiler, oyunun sistem gereksinimlerini detaylı şekilde öğrenmek istiyor. Dilerseniz gelin, oyunun sistem gereksinimlerinin nasıl olduğuna birlikte bakalım.

Yeni Bir Macera, Yeni Bir İşletim Sistemi Gerektirir

Microsoft’un, bundan sonra Windows 10 için yeni bir özellik güncellemesi yayınlamayacağını açıklaması bile sadece Windows 7 ve 8,1 sürümlerinin değil, Windows 10’un da geçmişte bırakılması gereken bir işletim sistemi olduğunu gösteriyor. Neyse ki Call of Duty: Vanguard, Windows 10 işletim sistemiyle mutlu mesut geçinebiliyor ama siz yine de oyun bilgisayarınızı Windows 11’e taşımaya gayret edin.

İşlemci Kullanımı, Çok Oyunculu Modda Yüksek Sayılır

Yazının başlarında da belirttiğimiz üzere yaklaşık 5 saat süren bir campaign modundan sonra Call of Duty: Vanguard’ı, dijital oyun kütüphanenizin raflarına da kaldırabilirsiniz veya oyunun çevrim içi çok oyunculu moduyla uzun saatler de geçirebilirsiniz. Ancak ne yaparsanız yapın, oyunun biraz yüksek sayılabilecek işlemci kullanımından kurtulmanız pek mümkün değil. Intel’in, birkaç nesil öncesinin 10 çekirdekli işlemcilerini, aksiyon dolu anlarda %30 civarı kullanan oyunun, minimum ve önerilen sistem gereksinimleri listelerindeki mütevazı işlemcilere hiç aldanmayın deriz ve güçlü bir gaming laptop ile bu oyunu deneyimlemenizi öneririz.

Önerilen Sistem Gereksinimleri Listesindeki RAM Değeri İdeal

Oyun geliştiriciler her yeni oyunlarında, kendinizi daha çok kaptırabileceğiniz, gerçekçiliğe birkaç adım daha yaklaşan, çoğu noktada dolu dolu oyun dünyaları yaratıyor ancak bunun karşılığında ilgili oyunlar, bilgisayarların donanım bileşenlerine ekstra yük bindiriyor. Call of Duty serisinin 18. oyunu olma özelliği taşıyan Vanguard da bellek kullanımı noktasında dönemdaşı oyunlarla benzer karakteristikler taşıyor. Özellikle yıkılabilir çevre unsurları ve geniş oyun dünyası/haritaları, çok oyunculu modda bellek kullanımını 12 GB seviyesine taşıyabiliyor. Buradan hareketle bilgisayarınızdaki RAM kapasitesini artırmanızı ya da kendinize bolca RAM içeren bir oyuncu bilgisayarı edinmenizi tavsiye ederiz.

DLSS Teknolojisi, Akıcılığı Net Şekilde Artırıyor

Geliştirilme sürecinde farklı teknolojilerden yararlanılan ve bu sayede görsel açıdan son derece başarılı duran Call of Duty: Vanguard, IW 8,0 oyun motorundan gücünü alıyor. Özellikle senaryo modundaki sinematik sahneler, çoklu oyuncu modundaki geniş oyun sahalarının çizimi, ekran kartını biraz yormakta. Hatta öyle ki oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri listelerindeki ekran kartları, 1080p çözünürlükte 60 fps’yi ancak düşük ve orta grafik detay seviyesinde ancak yakalayabiliyor. İşte bu noktada canavar gibi oyun bilgisayarlarında kendine yer bulan NVIDIA GeForce RTX 3060 gibi DLSS özellikli ekran kartları giriyor. DLSS etkinleştirildiğinde bu kartla 120+ fps ile oynanabilen Vanguard’ın keyfini 4K (2160p) çözünürlükte çıkarmak isterseniz, daha kaslı ekran kartları bulunan bir oyun bilgisayarı edinmeniz gerekebilir.

Call of Duty: Vanguard Gerçekten 1 TB Yer mi Kaplıyor?

Bugün Google’a girip İngilizce olarak Call of Duty: Vanguard’ın diskte kaç GB yer kapladığını araştırmaya başlarsanız, karşınıza “Why Vanguard is 1000 GB?/Vanguard neden 1000 GB?” gibi soru kalıpları çıkabilir. Ancak endişelenmeyin, buradaki soru da sorunun içinde geçen devasa disk alanı da pek gerçekçi değil. Call of Duty: Vanguard’ı yalnızca çoklu oyun modu ve zombi modu için oynayacaksanız, oyun, 36 GB’lık bir alan kaplıyor. Ancak tek kişilik senaryo modunu da işin içine dâhil ederseniz, oyunun diskte kapladığı alan 100 GB düzeyini biraz geçiyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-4340 ya da AMD Phenom FX-6300
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 (4 GB) veya AMD Radeon RX 470 (4 GB)
  • Depolama: 36 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10, 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD Ryzen 1600X
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • Depolama: 177 GB
Paylaş: