Call of Duty Warzone Sistem Gereksinimleri

Call of Duty: Black Ops 6’nın yayınlanmasıyla birlikte oyuncu kitlesini ufak ufak kaybetmeye başlayan ve özellikle Steam üzerinden ciddi eleştiriler alan Call of Duty: Warzone, çıkış yaptığı dönemdeki ihtişamlı günlerini şu sıralar mumla arıyor. Aslında bunun, böyle olacağı biraz da belliydi; sayıları her geçen gün artan hileciler, “2.0” sürümüyle gidilen tasarım değişiklikleri, değişen kullanıcı deneyimi ve benzeri değişkenler, oyuncuların haklı olarak tepkisini çekti. Ama yine de herhangi bir ücret ödemeden Call of Duty oynamanın da yolu, Call of Duty: Warzone’dan geçiyor. Peki Call of Duty Warzone sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, önce sistem gereksinimlerine göz atalım, ardından teknik ayrıntılara değinelim.
Call of Duty Warzone Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit) (En güncel sürüm)
- İşlemci: Intel Core i3-6100 / Core i5-2500K veya AMD Ryzen 3 1200
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 veya AMD Radeon RX 470
- Depolama: 125 GB boş alan
Call of Duty Warzone Önerilen Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit) veya Windows 11 (64-bit) (En güncel sürüm)
- İşlemci: Intel Core i5-6600K / Core i7-4770 veya AMD Ryzen 5 1400
- Bellek: 12 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580
- Depolama: 125 GB boş alan
Belki Şaşıracaksınız ama İşlemci Kullanımı, İstemciye Göre Değişiyor
2022 yılında 2.0 sürümüyle birlikte Steam’i ziyaret eden Call of Duty: Warzone, az sonra ekran kartı kısmında da aynı konuya parmak basacağımız gibi Steam’de ve Battle.net üzerinden oynandığında farklı oranda donanım kullanıyor. Geliştiricilerin kısa sürede üzerine düşmesi gereken konulardan biri, hiç şüphesiz, Steam’de yapay şekilde “baskılanan” işlemci kullanımı. Şöyle ki işlemci Steam istemcisinde ciddi bir sınırlamaya maruz kalıyor ve bu durum, oyunun genel performansını etkiliyor; fps değerlerini de. Bununla birlikte oyunlarda görmekten en hoşlanmadığımız durum olan stuttering, yine oyunun Steam sürümünde fazlasıyla yaşanıyor; doğal olarak oyun deneyimi olumsuz etkileniyor.
Ekran Kartı Cephesinde de Değişen Bir Şey Yok: Battle.net En İyisi
İşlemci özelinde dile getirdiğimiz istemci değişimine bağlı olarak performans farklılıkları, ekran kartı cephesinde de mevcut. İşlemcinin sınırladığı ekran kartları, potansiyel güçlerini ortaya koyamıyor ve bunun neticesinde fps değerleri, belirli bir düzeyde limitleniyor. Örneğin, gerçekleştirilen benchmark’larda GeForce RTX 4090 gibi bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla hâlâ kral tahtında oturan ekran kartları bile oyunu 4K çözünürlükte, Steam istemcisindeyken 130-140 fps aralığında çalıştırırken tamamen aynı sistem konfigürasyonuna sahip bir bilgisayarda Battle.net üzerinden oyun oynanmaya başlandığında fps değerleri 250 fps’ye kadar yükselebiliyor. Oyun esnasında DLSS’i Steam platformunda açtığınızda anlamlı bir fps artışı görülmezken Battle.net üzerinden oyunu oynarken DLSS, çok ciddi fps artışı sağlayabiliyor. Açıkçası bu değerler arasındaki istemciye bağlı uçurumun, böylesi rekabetçi bir oyunda görülmesi, deneyimlenmesi, oyuncular tarafından kabul edilemez bir durum ve konuya dair oyuncu geri bildirimleri; forumlar, sosyal ağlar ve Steam gibi oyun dağıtım platformlarından sıklıkla dile getiriliyor.
Call of Duty: Warzone’daki hile sorunları, dürüst oyuncuların canını sıkarken bir de böylesi istemci bazlı performans problemleri, Warzone’un yıllar içinde elde ettiği başarısına maalesef gölge düşürüyor. Oyunun hâlihazırdaki sorunlarına rağmen ücretsiz bir Call of Duty deneyimi yaşamak için Warzone’u oynamayı planlıyorsanız, yapımı Battle.net üzerinden ve “canavar” gibi bir oyun bilgisayarıyla oynamanızı öneririz. Monster imzası taşıyan Tulpar masaüstü oyun bilgisayarları, yalnızca Call of Duty: Warzone’a değil, güncel tüm oyunlara meydan okuyor.
Call of Duty Warzone Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Call of Duty Warzone bilgisayarda kaç GB?
Call of Duty: Warzone’un bilgisayarda kapladığı alan güncellemelerle değişiklik gösterebilir ancak genellikle 100 GB ile 125 GB arasındadır. Oyunun grafik kalitesi ve oyun içeriği arttıkça bu alan genişleyebilir. SSD disklerde oynanması önerilir, çünkü yükleme süresini kısaltır.
COD Warzone hangi platformlarda oynanır?
Call of Duty: Warzone, PC (Windows), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X|S platformlarında oynanabilir. Oyun çapraz platform (crossplay) desteğine sahiptir, yani farklı cihazlardaki oyuncular birbirleriyle aynı oturumda oynayabilir.
Call of Duty Warzone kaç saat sürüyor?
Warzone’un belirli bir bitiş süresi yoktur çünkü bu bir çok oyunculu, çevrim içi battle royale oyunudur. Tek bir maç yaklaşık 20–30 dakika sürer. Ancak oyuncular rekabetçi yapısı ve sürekli güncellenen içerikleriyle bu oyunu yüzlerce saat oynayabilir.