Call of Duty WWII Oynamadan Önce Yapmanız Gereken 7 Hazırlık

Monster Notebook  6 Haziran 2017

HaberlerOyun

​Her şey, insanoğlunun bitmek bilmeyen hırsıyla başladı. Daima daha fazlasını isteyen ve doymak bilmeyen insan, başkalarına ait yerlere hâkim olmak için mücadele verdi durdu asırlar boyunca. Bunun en kanlı örneklerinden biri de WWII yani İkinci Dünya Savaşı’ydı.

Oyun firmalarının girdiği açmazı muhtemelen hepiniz fark etmişsinizdir. Özellikle FPS türü oyun hazırlayıp da konu sıkıntısı çekmeyen kaç firma kaldı? Evet, bir çırpıda sayılamayacak kadar az sayıda maalesef. Yıllar önce İkinci Dünya Savaşı temalı oyunlarından, oyunculara artık gına geldiğini gören yapımcılar, aynı serilerin yeni oyunlarını kâh yakın tarihe gönderdiler kâh geleceğe ışınladılar.

Electronic Arts’ın Battlefield 1 ile tüm oyun dünyasını ters köşe yapmasının ardından harekete geçen Activision, bir süredir oyuncuları meşgul ettiği “Gelecek” temalı oyunlarına ara verdi ve 2006’dan bu yana ilk defa yeni bir İkinci Dünya Savaşı temalı oyunla bombayı patlattı: Call of Duty: WWII ile… Sözü çok uzatmadan Call of Duty: WWII çıkmadan önce yapmanız gereken hazırlıklara şöyle bir göz atalım.

1.Normandiya Çıkartması Hakkında Biraz Araştırma Yapın ve Deneyim Kazanın

giphy

 Söylemesi kolay, yapması ise zaman isteyen bir şey olduğunun farkındayız ancak yeni oyundan maksimum zevki almak ve konuyu anlayarak oynamanız açısından gayet gerekli. Öncelikli olarak yapmanız gereken Er Ryan’ı Kurtarmak filmini dikkatle izlemek ve önemli bulduğunuz noktaları not almak. Sonra çeşitli internet sitelerinden bu çıkartmanın nedenlerini ve sonuçlarını öğrenin.

2.İkinci Dünya Savaşı’nda Kullanılan Silahları Tanıyın

22222

Oyundaki tek dostunuz silahınız olacak, bunu bilin ve dostunuzun desteğinden mahrum kalırsanız tarihin tozlu raflarına yolculuğa çıkacağınızı aklınızdan çıkarmayın. El bombası gibi hayati öneme sahip silahları inceleyin ve oyunda, bu silahları hangi sahnelerde nasıl kullanacağınızı şimdiden hesaplayın. Call of Duty: WWII oyununda düşmanlar artık daha akıllı ve daha acımasızlar.

3.WWII Temalı Diğer Call of Duty Oyunlarına Göz Atın

giphy (1)

Call of Duty serisinin Call of Duty olmasını sağlayan temel etken, Infinity Ward ve yarattıkları ilk iki CoD oyunuydu. Medal of Honor serisinden sonra oyuncularda akıl fikir bırakmayan sahnelerle zenginleştirilen oyunlar, bugün bile değerli ve gayet önemli yapımlar. Hazır 3 Kasım’a daha vakit varken bu oyunlarda neler oldu, anımsamak adına hızlıca bu oyunları oynayıp bitirin.

4.Medal of Honor: Alliad Assault’u Pas Geçmeyin

4

Normandiya Çıkarması konusunu, Er Ryan’ı Kurtarmak filmindeki duygusallıkta işleyen ve atmosferiyle unutulmaz olan Medal of Honor: Alliad Assault’u oynayın. Oyunun yapıldığı Quake 3 oyun motoru günümüzde güncelliğini yitirmiş olsa da grafiklere çok da takılmayın ve bu deneyimi bir kez daha yaşayın.

5.Oyun Sırasında Duygularınızı Yönetmek Adına Maç Egzersizi Yapın

5

Yeni Call of Duty oyununun duygusal yönünün ağır basacağı ve hikâye anlatımının yine ön planda olacağını yapımın tanıtım videosunda izlediniz. Oyundaki takım arkadaşlarınızla kuracağınız duygusal bağ, onların oyun sırasında başlarına bir şeyler gelmesi neticesinde, oyundaki hâkimiyetinizi kaybetmenize neden olabilir. Bunun önüne geçmek için duygularınızı yönetmek için online mücadelelere katılın ve kendinizi bu olacaklara karşı bir şekilde hazırlayın.

6.Activision’dan Gelecek Her Açıklamayı Dikkatle Takip Edin

6

Yapımın sadece senaryo modundan ibaret olmadığını biliyorsunuz, bunun bir de online tarafı olacak ve Activision’ın konuyla ilgili açıklayacağı her detay sizin için çok önemli. Zira yapım eğer dünya çapında ses getirirse online turnuvalar için değerlendirilebilir, bu da sizin Call of Duty: WWII ile kariyer yapmanız anlamına gelir.

7.İkinci Dünya Savaşı’na Canavar Gibi Bir Bilgisayarla Katılın

7

Az önce de bahsettiğimiz tanıtım videosundan anlaşılacağı üzere yapımın, gerek grafik kalitesi gerekse ortam zenginliği açısından üst-uç düzey bir bilgisayarda akıcı olarak çalışacağı aşikâr. Her ne kadar şu an için firmadan sistem gereksinimine dair bir açıklama olmasa da hazırlığınızı bu yönde de yapmanızda fayda var. Size düşen kendinize uygun Monster Laptop modelleri arasından birini edinmek ve 3 Kasım için geri sayıma başlamak.

Paylaş: