Can Sıkıntısına İlaç Gibi Gelecek 5 Oyun

Monster Notebook  30 Temmuz 2020

Oyun

Rakiplerle mücadele etmek, sürekli birinciliğe oynamak, galibiyet için soğuk terler dökmek oyunculuğun vazgeçilmez ögelerinden. Peki, can sıkıntınızı giderecek oyunlarla zaman geçirmeye ne dersiniz? Hem PC platformunda hem de akıllı cihazlarda oynanabilecek birçok oyun mevcut, dilerseniz bunlardan beş tanesine göz atalım. Eminiz, listedeki oyunlardan biri veya birkaçı sizin de ilginizi çekecek.

Stardew Valley

Emekli olduktan sonra köye yerleşip bağ bahçe işleri ve hayvanlarla uğraşmak gibi bir hayaliniz varsa size erken emeklilik yaşatacak Stardew Valley ile hemen tanışmalısınız. Dört mevsim boyunca bir yandan eğlenceli maceralar yaşayacağınız, diğer yandan muhteşem müzikler dinleyeceğiniz oyunun sizin için bir tutku hâline geleceğini söyleyebiliriz. PC’de ve akıllı cihazlarda oynayabileceğiniz yapımın, tek kişilik oyun modunun yanı sıra çok oyunculu modu olduğunu ekleyelim.

McPixel

Bir döneme damgasını vuran MacGyver dizisinden ilham alan oyunda, yapıma da adını veren McPixel’i kontrol ediyoruz. Hedefimiz, sahnelerdeki unsurları kullanarak “günü” kurtarmak. Hem de 100 bölüm boyunca. Bölümlerin çoğundaki yüksek dozda absürtlük nedeniyle kahkahalara boğulacaksınız. Piksel grafikleri sayesinde düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda da rahatlıkla oynayabileceğiniz yapımın müzikleri, oyunu kapatsanız da zihninizde çalmaya devam edecek.

Monument Valley

Minimalizm rüzgârlarının estiği mobil oyunda, sizi çok fazla zorlamayacak ama biraz farklı düşünmeye sevk edecek sıra dışı mimarilere sahip yapılar bulunuyor. Oyunun seyrini takip edebilmeniz ise her bölümdeki mini bulmacaları çözüp ilerleyebilmenize bağlı. Bölümlerin dönüşümlerini gördükçe, oyunu geliştirenlerin hayal güçlerinin ne denli geniş olduğuna tanık olacaksınız. Sade tasarımına karşın oldukça başarılı bir hikâyeyi aktaran yapımın devam niteliğinde bir de ikinci oyunu olduğunu belirtmeliyiz.

Journey

Bir dönem konsol oyunları arasında hayli ses getiren Journey, yolculuğuna PC platformunda da devam ederken kendisini böylesi bir listeye dâhil etmemek olmazdı. Kimilerine göre sadece bir oyun kimilerine göreyse manevi bir tecrübe olan Journey, stresli zamanlarınızda oynayabileceğiniz ama oynamaya başladığınızda daima tekrar tekrar oynamak isteyeceğiniz yapımlardan biri.

Assassin’s Creed Discovery Tour

Ubisoft’un oyun dünyasına kazandırdığı marka ve değerleri saymaya kalksak hayli uzun bir yazı ortaya çıkar şüphesiz. Fakat Ubisoft’un Assassin’s Creed serisinin, diğer oyunlara kıyasla çok daha farklı bir noktada olduğu, en azından farklı bir noktaya geldiği ortada. Bizleri “Origins” ile Antik Mısır’a “Odyssey” ile Eski Yunan’a götüren Ubisoft’un bu oyunlara eklediği ve “Discovery Tour” bölümleri, hem görülmeye hem de deneyimlenmeye değer. Günün stresinden ve yorgunluğundan sıyrılmak istiyorsanız, biraz da tarihe merakınız varsa, her iki oyunun keşif turları, sizi memnun edecektir.

Paylaş: