Cities Skylines 2 Ön İnceleme

Monster Notebook  10 Haziran 2023

Oyun

“Şimdiye kadarki en gerçekçi şehir kurma oyununa hazır olun.” Bu cümle, herhangi bir oyun stüdyosunun geliştirdiği, herhangi bir şehir kurma/simülasyon oyunu için söylenmiş olsaydı, belki bunu kulak ardı edebilirdik ama söz konusu cümleyi kuran stüdyo Colossal Order, bu cümlenin işaret ettiği oyun da Cities: Skylines 2 olunca bu cümle, inanılmaz bir önem kazanıyor. Zira önümüzde, Cities in Motion serisinin yanı sıra Cities: Skylines gibi başarılı yapımlar duruyor ve Colossal Order’ın yaptıkları, bu oyunlar sayesinde yapacaklarının teminatı hâline geliyor. Bu yıl çıkmasını beklediğimiz ve duyurusu, 6 Mart 2023’te yayınlanan bir video ile yapılan Cities: Skylines 2 hakkında her şeyi bilmesek de yeni oyuna dair, sizin de öğrenmek isteyebileceğiniz bazı bilgilere sahibiz. Dilerseniz gelin, sözü daha fazla uzatmadan yeni oyun hakkında konuşmaya başlayalım.

Cities: Skylines 2, Başarı Konusunda Rakip Tanımıyor

Şehir inşa oyunlarına ilgi duyan ve 2010’lu yıllara kadar o Simcity serisi senin, bu Anno serisi benim gezinip duran oyun tutkunlarının son durağı hâline gelen Cities: Skylines, pek çoklarına göre türün en iyisi olarak kabul ediliyor. Bundan sekiz yıl önce oyuncularla buluşan Cities: Skylines’ın çıkışıyla benzer günlerde duyuru videosu yayınlanan Cities: Skylines 2, türün takipçileri tarafından merakla bekleniyor. Orijinal oyunun üstüne sayısız yenilik koyması beklenen ikinci oyun, ilk oyuna ek paketle dâhil edilen birçok unsuru, daha ilk çıkışından itibaren oyuncuların beğenisine sunuyor.

Türkiye’de de sayısız oyuncunun abonesi olduğu Xbox Game Pass oyun kataloglarına, çıktığı gibi giriş yapacak olan Cities: Skylines 2, PC’nin yanı sıra dokuzuncu nesil oyun konsollarının tamamında yayınlanması bekleniyor. Orijinal oyunun tamamen dışında bir yapım olmaktan ziyade onun modernize edilmiş, geliştirilmiş ve evrimleşmiş bir hâli gibi olması beklenen, dahası, bunu, duyuru videosuyla biraz da açık eden yeni oyun, yazının başında da belirttiğimiz üzere, geliştirici ekip tarafından şimdiye kadarki en gerçekçi şehir kurma oyunu olarak değerlendiriliyor. İlk oyunun sınırlı haritasının ve 25 tile desteğinin aksine ikinci oyunda 150 tile daha oyunun başından itibaren kullanımınıza sunuluyor. Bunun yanında ilk oyuna DLC’ler aracılığıyla eklenen orman yangınları, dolu fırtınaları ve hortumlar gibi pek çok afet ve doğa olayı, Cities: Skylines 2 ile geliyor.

Oyun, Şimdiye Dek Görülmemiş Özelleştirme ve Kontrol İmkânları Sunuyor

“Cities: Skylines’ın üstüne daha ne eklenebilir ki?” diye düşünenleri epey şaşırtacak ayrıntılara sahip Cities: Skylines 2, taşıdığı özelleştirme ve kontrol olanakları sayesinde şehir inşa etme deneyimine yepyeni bir boyu getiriyor. Geliştirici ekibin, oyun tutkunlarının daha rafine bir oyun tecrübesi yaşayabilmeleri adına çok oyunculu mod içermeyeceğini açıkladıkları yapım, bireysel hanelerden şehrin taşımacılık ve ekonomi sistemlerinin yönetimine dek sayısız ayrıntının kontrol edilebilmesine imkân tanıyor. İlk oyunun en sevilen yanlarından biri konumundaki modlama özellikleri ise yeni oyunda gelişerek varlığını sürdürüyor. Daha fazla inşaat ve özelleştirme seçeneklerine ek olarak gelecek gelişmiş modlama özellikleri, Cities: Skylines 2’nin, yıllarca içerik bakımından güncelliğini koruyacağını garantiliyor.

Orijinal oyunun büyüsünü bozmadan onun üzerine sayısız yeniliği başarıyla getirmesi beklenen Cities: Skylines 2, yine Unity oyun motoruyla geliştiriliyor ve sistem gereksinimleri noktasında, oyuncuları üzmüyor. Tabii elinizin altında bir canavar bir oyun bilgisayarı varsa oyunu 4K (2160p) çözünürlükte oynayıp şehirlerinizi keskin ve etkileyici görseller eşliğinde takip etmeniz olanaklı hâle geliyor. Hatta canavarınızı, Monster Aryond serisi bir oyuncu monitörüyle eşleştirip Cities: Skylines 2 tecrübesini bambaşka bir boyuta taşımanız da mümkün oluyor.

Paylaş: