Cities Skylines Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  13 Şubat 2022

Oyun

Cities in Motion ile başladığı strateji ve şehir kurma simülasyonu oyun serisini Cities: Skylines ile taçlandıran Colossal Order, türün takipçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Kendi başına keyifle oynanabilen Cities: Skylines, onlarca yüklenebilir içeriğiyle daha kapsamlı ve bütünlüklü bir deneyime dönüşüyor. Ayrıca haricen yüklenebilen mod ve asset paketleri de oyunun çehresini tümden değiştiriyor. Peki, aradan geçen yedi yıl içinde popülerliğinden bir şey yitirmeyen yapımın sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, birlikte göz atalım.

Eski Nesil İşletim Sistemleriyle Tam Uyumlu

Windows 10 işletim sisteminin boy gösterdiği 2015’te yayımlanan ancak Windows 10 öncesi işletim sistemlerine uygun hâle getirilen Cities: Skylines, Windows XP’den itibaren tüm işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde çalışıyor. Ancak unutmayın, yapıma kazandıracağınız modlar büyük miktarda bellek tüketiyor ve oyunu bellek sınırlandırmalarına takılmadan deneyimlemek için 64-bit destekli bir işletim sistemine ihtiyacınız var.

Oyuna Ekleyeceğiniz Modlar İşlemci Yükünü Artırıyor

Elimizde 2015 çıkışlı ve uzaktan bakıldığında öyle ahım şahım grafiklere sahip olmayan bir oyun var. Fakat bu oyun, gerek geliştiricinin gerekse oyun topluluğunun elinde öyle eklentilere ve modlara kavuştu ki bugünün en güçlü bilgisayarlarındaki işlemciler bile modların getirdiği yükün altında ezilebiliyor. Bu nedenle siz oyunun sistem gereksinim tablolarındaki işlemcileri pek ciddiye almayın, ya güçlü bir işlemci edinin ya da sağlam bir gaming laptop ile oyunun keyfini çıkarın.

Gereksinim Tablolarındaki RAM Değerleri Gerçeklerle Örtüşmüyor

Cities: Skylines’ın mod ve eklenti desteği, işlemci gibi bellek tarafını da ciddi anlamda zorluyor. Özellikle oyunda hazırlanan şehirlerin gerçekçiliğini artıran asset’lerin sayısı yükseldikçe sistemin kullandığı bellek oranı da inanılması güç değerlere çıkabiliyor. Her ne kadar önerilen RAM miktarı, sistem gereksinimleri tablolarında tek haneli rakamlarla ifade edilse de gözünüze birkaç mod paketi kestirdiyseniz, sisteminiz 20 GB seviyesini aşan bellek kullanabilir, buna hazırlıklı olun.

Kalabalık Bir Şehri Akıcı Görüntülemek Güçlü Kartların Harcı

Cities: Skylines’ı oynarken hedefiniz, hayalinizdeki şehirleri mümkün olan en gerçekçi şekilde dizayn edip dijital dünyada nefes alıp veren bir kent inşa etmekse bilgisayarınızdaki diğer bileşenler gibi ekran kartınızın da güçlü olması gerekiyor. Zira yeşil alanlarıyla, akan trafiğiyle, binalarıyla, üretim merkezleriyle ve kimi zaman kötü giden hava koşullarıyla ekran kartınızı terletebilecek yapım, sizlere mütevazı sistem gereksinimleri sunsa da esasen daha güçlü kartlarla akıcı oynanabiliyor. NVIDIA GeForce GTX 1070 gibi görece güçlü bir kart bile kalabalık bir şehri, ultra grafik detay seviyesinde 40 fps bandının üstünde ancak oynatabiliyor.

Oyunun Eklentisiz Hâli için Bile Geniş Bir Alan Ayırmaya Hazırlanın

4 GB olarak belirlenen depolama gereksinimine son sürümüyle pek de riayet etmeyen Cities: Skylines, eklentisiz hâliyle bile 13 GB seviyesine yaklaşan bir disk alanına ihtiyaç duyuyor. Eğer eklenti, mod ve asset’lerle yapımı zenginleştirmeyi düşünüyorsanız, diskinizde daha geniş bir alan ayırmanız şart.

Şehir Kurma Yeteneklerinizi Canavar ile Gösterin

Şehir kurma simülasyonlarının en iyi örneklerinden biri olan Cities: Skylines’ı orta karar bir bilgisayarla keyifli şekilde oynamanız pek mümkün değil. Mod paketleri ve diğer eklentilerle kendi içinde bambaşka bir oyuna dönüşen yapımı, Monster imzalı canavar gibi bir oyuncu bilgisayarıyla deneyimleyebilirsiniz. Ekran kartından işlemcisine, depolama alanından RAM’ine, yüksek yenileme hızlı ekranından konforlu klavyesine kadar her noktasıyla sizi memnun edecek Abra, Tulpar ve Semruk serisi Monster oyuncu bilgisayarıyla hem bu oyunu hem de güncel tüm oyunları, yüksek kare-saniye değerleriyle oynayabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 (64-bit)
  • İşlemci: 3,0 GHz frekansında çalışabilen Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon 64 X2 6400+
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 260 896 MB ya da ATI Radeon HD 5670 512 MB
  • Depolama: 4 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7, 8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 veya AMD FX-6300
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7870 2 GB
  • Depolama: 4 GB
Paylaş: