Çocuklara Uygun En İyi 5 Bilgisayar Oyunu

Monster Notebook  2 Kasım 2020

Oyun

Çocuk oyunları, çocuklara kendi dünyalarını inşa etmek için gerekli olan araçları kullanırken aynı zamanda yaratıcılıklarını da kullanmayı öğretiyor. Yaş grubuna ve ilgi alanlarına uygun olarak tasarlanan oyunlar hem eğlenceli hem de öğretici ögeler içeriyor. Bazı araştırmalar, video oyunlarının çocuklarda bilişsel yetenekleri iyileştirmenin yanı sıra öğrenmeye ve sosyal becerileri geliştirmeye yardımcı olabileceğini de gösteriyor. Çocuklara uygun en iyi 5 bilgisayar oyununa yakından göz atmaya ne dersiniz?

1) LEGO Oyunları

LEGO resmi lisansı ile geliştirilen video oyunları, basit aksiyon oynanışı, iş birliğine dayalı bulmacaları ve ünlü karakterlere uyarlanmış hikayeleri ile çocukların ilgisini çekmeyi başarıyor. Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Avengers, Jurassic Park, Batman ve Karayip Korsanları gibi popüler filmleri konu alan LEGO PC oyunları, birbirinden eğitici ve eğlenceli oyun versiyonları ile geliyor.

2) Minecraft

Tüm zamanların en çok satan video oyunları arasında yer alan Minecraft, tıpkı Lego oyunlarında olduğu gibi sıfırdan yeni bir şeyler inşa etme ve tasarlanan nesneleri geliştirme temeline dayanıyor. Çok yönlü bir oyun olan Minecraft sayesinde kasaba ve şehirler başta olmak üzere aklınıza gelebilecek her şeyi inşa edebilmek mümkün oluyor. Çocuk modu ile gelen Minecraft, bilgisayar okuryazarlığını tanıtmak ve çocukların hayal gücünü ortaya çıkarmak için tercih edilebilecek en kaliteli yapımlar arasında bulunuyor.

3) Ori and the Will of the Wisps

Selefi “Ori and the Blind Forest” gibi sakin bir peri masalı hikayesi olan “Ori and the Will of the Wisps”, detaylı doğa fonlarından destansı müziklerine kadar baştan sona özenle hazırlanmış çocuk oyunları arasında yer alıyor. Bu sıra dışı yapım, mükemmel seviyede çalışan 2D oyun kontrolleri, özenle kurgulanmış görevleri ve birbirini kopya etmeyen oyun içi dinamikleri sayesinde hem çocuklara hem de yetişkinlere harika bir oyun deneyimi vadediyor.

4) Sonic Mania Plus

Eski tarz Sonic oyunlarının izinden giden Sonic Mania Plus, retro görselleri ve yıldırım hızındaki oyun mekaniği ile dikkat çekiyor. Sonic Mania Plus, ebeveynlere çocukluklarını yeniden yaşama fırsatı da tanıyor. Klasik Sonic bölümlerinin yeniden düzenlenmiş versiyonlarını da içeren bu eğlenceli yapım, ekranı bölerek iki oyuncu ile oynanabiliyor.

5) Yooka-Laylee

Yooka ve Laylee’nin maceralarını anlatan Yooka-Laylee, 90’ların sonundaki platform oyunlarına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Sevimli bir bukalemunun ve sevimli bir yarasanın iş birliğine dayanan bu renkli oyunu çocuklarınızla birlikte oynayabilirsiniz. Onlarca farklı oyun versiyonu içinden seçiminizi yaparak maceradan maceraya koşabilirsiniz.

Paylaş: