Crysis 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  23 Kasım 2019

Oyun

Oyun dünyası, ilk Crysis’in ve Warhead isimli ek paketin etkisini henüz üzerinden atamamışken 2011 yılının başlarında serinin yine çok ses getirecek ikinci oyunu olan Crysis 2 çıktı. Hem DirectX 9 hem de DirectX 11 grafik modlarıyla gelerek o zamanın şartlarına göre etkileyici grafikler sunarken ekran kartlarını yine zorladı. Özellikle DirectX 11 modunda sunduğu başarılı aydınlatmalar, DX9 modunda görülemeyen duman efektleri ve benzeri ekstralar, DX11 destekli ekran kartlarını fazladan yorarken oyuncuların, yapımın atmosferine kendilerini daha çok kaptırabilmelerini sağladı. Peki, aradan geçen 8 yılın ardından bugünün bilgisayarları, Crysis 2’yi çalıştırır mı? Gelin, bu sorunun yanıtını oyunun sistem gereksinimleri ışığında birlikte bulalım.

2019 Yılı İçin Makul Düzeyde Bir Depolama Alanı Gerekli

Oyunu bugün almak isterseniz, iki seçeneğiniz var; bunlardan biri Steam, diğeri ise Origin. Yapımın çıkışının ardından kullanıcılara sunulan en güncel sürüm ise Crysis 2: Maximum Edition. Standart Crysis 2 ile arasında yalnızca, şu an atıl durumdaki çoklu oyuncu tarafını ilgilendiren ekstralar olsa da tüm bu ekstralar, yapım için belirtilen depolama alanı boyutunu biraz yukarıya taşıyor. Standart Crysis 2 için 9 GB depolama alanı (kullanılan 8.2 GB) gerekirken, Maximum Edition için 12.5 GB alan gerekiyor. Sonuç itibarıyla artık ortalama bir oyun kadar yer kaplayan Crysis 2 için SSD veya mekanik diskinizde kolayca yer açabilirsiniz.

Yapım Düşük Düzeyde Sistem RAM’iyle Çalışabiliyor

Yıllar öncesinin bilgisayar konfigürasyon standartlarını da göz önüne aldığınızda, oyunun yüksek düzeyde bir RAM olmaksızın da çalışabildiğini düşünebilirsiniz. Fakat Crysis 2 için sunulan resmî sistem gereksinimleri tablosunda belirtilen 2 GB RAM (Windows Vista işletim sistemi için 3 GB) gerçekten düşük düzeyde ve bugün çoğu cep telefonunda bulunandan bile daha az bir bellek. Tabii bu iyiye işaret; sisteminiz nispeten eskiyse ve Crysis 2’yi oynayarak geçmişi yad etmek istiyor veya Crysis serisini baştan sona tamamlamayı hedefliyorsanız, hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz.

En Az 2 GHz Hızında Çalışan Çift Çekirdekli İşlemci Şart

Çevre etkileşiminin daima çok fazla olduğu oyun serilerinden biri olan Crysis, bu nedenle yeterli performansa sahip işlemcilerle takılmadan oynanabiliyor. Ekran kartı ne kadar güçlü olursa olsun, işlemcinin sendelediği her sahne, akıcılığını kaybediyor ve oyun deneyimi, genellikle yerle yeksan oluyor. Crysis 2 için de sunulan sistem gereksinimleri tablosunda, dönemine göre geçerli olan, ancak bugünün donanımları dikkate alındığında epey zayıf kalan Intel Core 2 Duo ve AMD Athlon X2 serisi işlemcilere yer verilmiş, işlemcilerin 2 GHz ve üzeri olmasına yönelik vurgu yapılmış. Siz yine de oyunun işlemciye ne denli aç olduğunu unutmayın ve bundan daha güçlü bir işlemciye sahip bilgisayarla Crysis 2’yi deneyimleyin.

Sistem Gereksinimleri Tablosundaki Ekran Kartları Sizi Yanıltmasın

Ekran kartları tüm oyunlarda olduğu gibi Crysis 2 için de en önemli ve dikkat edilmesi gereken donanım bileşenlerinden biri oluyor. Yapımın sistem gereksinimleri tablosunda en az 512 MB VRAM’li NVIDIA GeForce 8800GT ve ATI (AMD) Radeon 3850HD ekran kartları listelenmiş olsa da hedef çözünürlük Full HD ve üzeri olduğu için daha performanslı ve güncel ekran kartlarına sahip olmalısınız.

Crysis 2 Gibi Bir Sistem Canavarını Canavar Gibi Bir Laptop ile Oynayın

Bundan uzun seneler sonra bile oyun tarihinin unutulmaz klasiklerinden biri olarak anılmasına kesin gözüyle baktığımız, başından sonuna kadar nefes aldırmayan bir aksiyon sunan Crysis 2’yi, keyifle oynamak için canavar gibi bir oyuncu bilgisayarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer sisteminizin Crysis 2 için yeterli olmadığını düşünüyor, popüler oyunları da 60 fps’ye kilitleyerek oynamayı planlıyorsanız, Monster’ın Abra ve Tulpar serisi içerisinde bulunan modellerden dilediğinizi edinebilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Crysis 3 sistem gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmak için: https://blog.monsternotebook.com.tr/crysis-3-sistem-gereksinimleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş: