CS: GO Oyuncu Rolleri Rehberi

Monster Notebook  30 Kasım 2020

Oyun

Kimi oyunculara göre çerezlik kategorisinde yer alsa da ciddi stratejiler ve rol dağılımlarıyla oynandığında ne denli başarılı bir yapım olduğu anlaşılabilen CS: GO, takım tabanlı oyunculuk yeteneklerinin gösterilebilmesi açısından da önemli bir oyun. Çoğu zaman göz ardı edilse de CS: GO oyuncu rolleri ve bu rolleri üstlenen oyun tutkunlarının, rollerinin hakkını ne derece verebildiği hem karşılaşmaların kalitesinde hem de maçların neticesinde belirleyici oluyor. Eğer CS: GO’da yeniyseniz veya takım hâlinde oynamaya yeni yeni başlamayı düşünüyorsanız, CS: GO rollerini en iyi şekilde öğrenmeniz gerekir. Bu sayede kendi kabiliyetleriniz ve takım arkadaşlarınızın yeterlilikleri doğrultusunda, dijital dünyada parmakla gösterilen bir takıma dönüşebilirsiniz.

Oyunda üstlenebileceğiniz; In Game Leader, Entry Fragger, The Supporter, The Lurker, AWP Player ve Rifler olmak üzere altı ayrı oyuncu rolü bulunuyor. Bugüne kadarki FPS kariyeriniz, refleksleriniz, kullandığınız silahlar ve sahada yer almak istediğiniz noktalar, üstleneceğiniz rollerin hangileri olacağına ışık tutabiliyor. Şimdi dilerseniz gelin, bu rollerin ne gibi özelliklere sahip olduğuna kısaca birlikte göz atalım.

In Game Leader

Ortada bir takım varsa, bu takımın da bir lideri olmalı. İşte In Game Leader’ın görevi tam da bu. Takım arkadaşlarının teknik yeterliliklerini, onların oyun içi maddi durumlarını, o anki psikolojik hâllerini, karşı takımın oyuncularını ve daha pek çok parametreyi dikkate alarak CS: GO’ya özel bir organizasyon şeması oluşturarak karşılaşmaya yön veren takım lideri, karşılaşmanın sonucunu değiştirebilecek kudrette olabilir. Takım lideri, kimi zaman öyle planlar, öyle yönlendirmeler yapabilir ki rakip takım neye uğradığını şaşırabilir. Unutmadan, takım liderinin mükemmel silah kullanması gerekmez ama mükemmel planlar yapması gerekir.

Entry Fragger

Kişilik itibarıyla tez canlı olan CS: GO oyuncularının rahatlıkla üstlenebilecekleri rol olan Entry Fragger, karşılaşmada ilk düşman oyuncuyu öldüren kişi oluyor. Tabii daha ilk saniyelerden rakiplerle karşılaştığı alanda, üstün çevikliği ve harikulade refleksleri sayesinde kan dökse de kendisinin de kanı çok geçmeden dökülür. Eğer yeteneklerinize güveniyorsanız, takım liderinizle koordineli şekilde Entry Fragger olmayı deneyebilirsiniz. Zaten bu role kaptırdığınız zaman başka bir rolde oynamak istemeyeceksiniz. Entry Fragger rolünün yaşattığı heyecan bambaşka.

The Supporter

Sahada olan bitenlere hâkim olması beklenen, sis bombası ve molotofkokteyli kullanma konusunda hüner göstermesi gereken The Supporter’ın görevi, ölen takım arkadaşının yerini doldurmak. Terörist takımında olduğunda çok kısa sürede ölebilen Entry Fragger’ın yerini doldurabilen, Anti Terörist takımında ise daha farklı konumlarda bulunabilen The Supporter, skor derdi olmadan oynayabilir ve takımının kazanan taraf olmasını mümkün kılabilir.

The Lurker

Karşı takım oyuncularının hiç beklemediği yerde karşılarına çıkan ve adından da anlaşılacağı üzere pusuya yatan oyuncudur The Lurker. Gerçekleştirdiği eylemlerle The Supporter’dan sonra takım arkadaşlarına en çok yararı dokunan kişi olan The Lurker, eğer bir de iyi bir atış isabet yüzdesine sahipse karşı takımın tel tel dökülmesini tek başına sağlayabilir.

AWP Player

Karşılaşmalarda daima kilit konumda olan ve oyundaki AWP silahını iyi derecede kullanabilen AWP Player, bulunduğu yerden karşı takımın oyuncularını teker teker mıhlayabilir. Karşılaşmalarda yer alıp almayacağına takım liderinin karar vermesi gereken AWP Player, takım için avantaj getirebileceği gibi kimi karşılaşmalarda görev almasa da olabilir.

Rifler

Atış isabet yüzdesi yüksek olup aynı zamanda M4A4 gibi silahlarda uzmanlaşmış oyuncuların üstlenebileceği bu rol, aynı anda birden fazla rolü üstlenebilecek oyuncular için idealdir. Takımının bireysel yeteneklerini iyi bir şekilde analiz eden takım liderinin direktifleriyle hareket etmesi gereken Rifler’ın sahada hemen her alanda oynayabilmesi, takımına avantaj getirir.

Paylaş: