Hayatta Kalma Sanatı: 2024 PUBG Mobile Turnuvaları

Monster Notebook  9 Mayıs 2024

E-Spor

Piyasaya çıktığı 2018 yılında Espor arenalarında da yer almaya başlayan PUBG: Battlegrounds’un sunduğu aksiyonu mobil platforma taşıyan PUBG Mobile, oyuncuların favorisi hâline geldi. Tencent’in de desteğiyle 2018’den itibaren PUBG Mobile Espor sahnesi hızla gelişti ve PUBG Mobile Club Open (PMCO) turnuvasının ardından 2020 yılının zorlu pandemi koşullarına rağmen PUBG Mobile Global Championship (PMGC) etkinliği, başarılı şekilde gerçekleştirildi. Zaman içinde Türk takımlarının da boy gösterdiği turnuvaların ödül havuzlarının yüksek oluşu turnuvalara olan ilgiyi daha da artırdı.

PUBG Mobile’da Küresel Rekabet Hız Kesmeden Devam Ediyor

PUBG Mobile Espor sahnesinde oldukça hareketli geçen 2024 yılında öne çıkan büyük turnuvalar, dünya çapında büyük bir heyecan yaratıyor ve PUBG Mobile takımlarının küresel başarılarını sergilemeleri için harikulade bir platform sağlıyor. Dilerseniz gelin, öncelikle yaz aylarında ve yıl sonunda düzenlenecek turnuvalara dair kısa bilgiler verelim, ardından, 12 Şubat-10 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen PUBG Mobile Yıldızlar Ligi 2024’ün ve 5-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Brezilya’nın São Paulo kentinde düzenlenen PUBG Mobile Global Open (PMGO) 2024’ün ayrıntılarına değinelim.

PUBG MOBİLE küresel turnuvalar

PUBG Mobile World Cup (PMWC) 2024

  • Tarih: Yaz 2024
  • Yer: Riyad, Suudi Arabistan
  • Ödül Havuzu: 3.000.000 dolar
  • Öne Çıkanlar: 28 takımın katılacağı bu mega turnuva, grup, hayatta kalma ve ana sahne olmak üzere üç aşamada gerçekleşmesi bekleniyor.

PUBG Mobile Global Championship (PMGC) 2024

  • Tarih: Yıl sonu (Detaylı tarih belirtilmemiş)
  • Yer: İngiltere
  • Ödül Havuzu: Şimdilik belli değil.
  • Öne Çıkanlar: Yılın final etkinliği olarak dünyanın dört bir yanından gelen en iyi takımların kıyasıya mücadelesine sahne olacak.

PUBG Mobile World Invitational (PMWI) 2024

Özellikler: Yaz aylarında gerçekleşecek olan ve davetlilere özel yapıdaki turnuva, küresel çapta tanınmış takımları bir araya getiriyor ve özel bir mücadele arenası sunuyor.

PUBG Mobile Yıldızlar Ligi 2024, Büyük Bir Heyecanla Tamamlandı

Türkiye’nin en prestijli PUBG Mobile Espor turnuvalarından biri olan PUBG Mobile Yıldızlar Ligi 2024, oyunculara ve takımlara ulusal çapta rekabet etme ve kendi yeteneklerini sergileme şansı veriyor. 2024 yılının bahar dönemi, bu ligdeki takımların mücadeleci ruhunu ve rekabet seviyesini tekrar gözler önüne serdi.

pubg mobile yıldızlar ligi 2024

Yarışmada Regnum Carya Bra Esports takımı, kusursuz stratejileri ve oyun içi uyumlarıyla rakiplerini geride bırakarak 11.500 dolarlık ödülle birinci sırada yer aldı. Onları S2G Esports ve Digital Athletics izledi; her iki takım sırasıyla 7.000 dolar ve 4.000 dolar ödül kazanarak kendi yerlerini sağlamlaştırdı. Fire Flux Esports ise 6.500 dolarlık ödülüyle dördüncülüğü elde etti ve ligdeki en iyi performansını sergiledi.

Hatırlatmamızda yarar var; PUBG Mobile Yıldızlar Ligi, takımlara ve oyunculara uluslararası platformlarda kendilerini gösterme fırsatı sunuyor. Yıldızlar Ligi’nin liderleri, bölgesel ve global turnuvalarda Türkiye’yi temsil etme şansına sahip oluyor ve hem oyuncuların hem de takımların yeteneklerini daha geniş bir kitle için sergilemelerine imkân tanıyor. PUBG Mobile Yıldızlar Ligi, Türkiye’deki PUBG Mobile topluluğunun ne kadar güçlü ve yetenekli olduğunun bir kanıtı oluyor. Bu noktada gerek profesyonel gerekse amatör düzeyde, Esporun bu dalında Türkiye’nin geleceği parlak görünüyor.

Samba Diyarında PUBG Mobile Turnuvasının Keyfi Bambaşka

PUBG Mobile Yıldızlar Ligi 2024’e kıyasla daha büyük bir organizasyon olan PUBG Mobile Global Open (PMGO) 2024 turnuvası, PUBG Mobile rekabet sezonunun heybetli başlangıçlarından biriydi ve bu yılki etkinlik, daha önce de ifade ettiğimiz gibi Brezilya’da gerçekleştirildi. Turnuva, dünya genelindeki en iyi takımları bir araya getirdi ve adrenalin dolu anlara sahne oldu.

pubg mobile brezilya turnuvası

Turnuva’nın birincisi, pek çok PUBG Mobile tutkununun da favorisi konumundaki Japon Reject takımı oldu. Etkileyici bir uyum ve stratejiyle 157 puan toplayarak turnuvayı domine eden Reject, turnuva boyunca özellikle ikinci ve üçüncü günlerde gösterdiği tutarlı performansla dikkat çekti. Ayrıca bu takım, Japonya’dan bir PUBG turnuvasında büyük ödülü kazanan ilk takım olma unvanını da aldı. Reject’in önemli oyuncularından REIJIOCO22, MVP seçilerek kişisel başarısını da taçlandırdı.

İkinci sırayı ev sahibi konumundaki Brezilyalı Alpha7 Esports aldı. Alpha7, turnuvada 139 puan toplayarak ve chicken dinner alarak varlığını güçlü şekilde gösterdi. Agresif oyun tarzı ve takım içi koordinasyonuyla tanınan takımı, üçüncü sıraya yerleşen Vampire Esports takip etti. Yine Brezilya’dan katılan ve turnuvada 127 puanla dikkat çekici performans sergileyen takım, özellikle kararlı ve tavizsiz taktikleriyle üç chicken dinner kazanmayı başardı.

Eğer siz de PUBG Mobile’ın tadını, yüksek performanslı akıllı cihazlarınızla çıkarıyor, oyun keyfinizin yarım kalmaması için telefon veya tabletinizi, yüksek hızlı şarj ekipmanlarıyla şarj etmeyi hedefliyorsanız, Monster Pusat hızlı şarj kablosu ve Pusat GaN hızlı şarj adaptöründen destek alabilirsiniz. 

 

PUBG Mobile Hakkında Merak Edilenler

  1. PUBG Mobile E Spor oyuncusu nasıl olunur?

    • Profesyonel PUBG e Spor oyuncusu olmak için çok pratik yapmalı ve oyun becerilerinizi geliştirmelisiniz. Resmi ve yerel turnuvalara katılarak deneyim kazanın. Ayrıca, sosyal medya ve Twitch gibi platformlarda aktif olup bir takipçi kitlesi oluşturarak takımların dikkatini çekebilirsiniz.
  2. PUBG Mobile turnuvaya nasıl katılınır?

    • PUBG Mobile turnuvalarına katılmak için genellikle resmi PUBG Mobile web sitesinden veya uygulama içi etkinlik sekmesinden kaydolmanız gerekir. Turnuvalar, hem amatör hem de profesyonel düzeyde düzenlenmektedir, uygun kategorideki turnuvayı seçip, gerekli şartları yerine getirmelisiniz.
  3. PUBG Mobile hangi ülkeye ait?

    • PUBG, Güney Kore’ye ait bir oyundur. Bluehole Studio’nun bir yan kuruluşu olan PUBG Corporation tarafından geliştirilmiştir. Oyun ilk olarak 2017 yılında Güney Kore’de piyasaya sürülmüş ve küresel olarak büyük bir popülerlik kazanmıştır.
  4. PUBG Mobile Rank saat kaçta sıfırlanıyor?

    • PUBG Mobile’da rütbe (rank) sıfırlama, genellikle sezonun sona ermesiyle gerçekleşir. Yeni sezon başlangıç tarihleri ve saatleri, coğrafi konuma ve güncellemelere göre değişiklik gösterebilir. Kesin bilgi için oyunun duyurularını ve resmi sosyal medya hesaplarını takip etmek en doğrusudur.
Paylaş: