CS:GO Ping Düşürme Yöntemleri

Monster Notebook  21 Mart 2021

Oyun

Çıkışının üzerinden yıllar geçmesine karşın popülerliğini yitirmesi şöyle dursun, eklenen yeni özellikler ve oyun modlarıyla kitlesini daha da genişleten Counter-Strike: Global Offensive, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de en çok oynanan yapımlar arasında yer alıyor. Çevrim içi çok oyunculu bir oyun olması nedeniyle internet bağlantısı konusunda sorun yaşayan oyun tutkunlarının zaman zaman canını sıkabilen CS:GO, birtakım optimizasyonlar sayesinde hedeflenen şekilde deneyimlenebiliyor. Oyuncular için hayati önem taşıyan ping’ler, yeterince düşük olduğunda oyundan alınan keyif daha da artarken oyuncuların rakiplerine karşı mücadele etmeleri daha da kolaylaşıyor. Aksi hâlde oyuncular, sahada olan bitene bir süre gecikmeli olarak tanıklık edebiliyor. Bu noktada CS:GO tutkunları, oyun esnasında ping’leri mümkün olduğunca düşürme yoluna gidebiliyor. Peki, CS:GO için ping düşürme yöntemleri neler? Gelin, bunlardan bazılarına birlikte bakalım.

Bilgisayarınızda Neler Olup Bittiğini Öğrenin

Bilgisayarınızı güç tuşuna basıp çalıştırdıktan sonra her şeyin yolunda gittiğini düşünebilirsiniz. Ancak arka planda çalışan uygulamaların tamamının, siz oyun oynarken neler yaptığını kestirebilirseniz CS:GO ping’lerini düşürme konusunda doğru bir adım atabilirsiniz.

Eğer oyun esnasında bağlantınızın yavaşladığını ve ping’in arttığını gözlemliyorsanız internet bağlantısını hangi uygulamaların kullandığını tespit etmelisiniz. Bunun için Windows 10’daki Görev Yöneticisi’ni çalıştırabilir, İşlemler sekmesinden “Ağ” kullanımını inceleyebilirsiniz. Eğer burada, sizin kontrolünüz dışında çalışan uygulamaların bir internet kullanımı mevcutsa CS:GO oyuncularının sıklıkla başvurduğu üçüncü parti yazılımlardan destek alarak arka planda internet kullanan tüm uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Şayet bilgisayarınız internete Wi-Fi üzerinden bağlıysa bu durum, bağlantınızın stabil olmasını engelleyebilir. Ağ sinyalinin çeşitli nedenlerle güçsüzleşmesi, yayın yapan modem, router gibi cihazların önüne gelebilecek engeller ve duvarların sinyalleri azaltması gibi değişkenler, CS:GO’yu yüksek ping’le oynamanıza neden olabilir. Buradan hareketle bilgisayarınız ve internet yayın aygıtınız arasındaki bağlantıyı Ethernet kablosuyla yapmanız, internet bağlantınızın daha stabil olmasını sağlayabilir. Stabil bağlantı ise ping düşürme noktasında size çözüm sunabilir.

Güvenlik Yazılımlarının Tarama ve Güncelleme İşlemlerini Elle Yapın

Gerek Windows 10 işletim sistemiyle gelen gerekse haricen edinip yüklediğiniz güvenlik yazılımları, arka planda, sistemi çok yormayacak şekilde tarama işlemi gerçekleştirebilir. Ayrıca kendi veritabanlarını güncelleştirmek için zaman zaman internete başvurabilir. Böylesi durumlar da oldukça hassas olan ping’lerin yükselmesine neden olabilir. Eğer kullandığınız yazılımların tamamını kendiniz kurduysanız ve korsan yazılım kullanmıyorsanız antivirüs uygulaması gibi güvenlik yazılımlarının tarama işlemlerini elle gerçekleştirmeniz uygun olabilir. Ancak kimi CS:GO oyuncularının tavsiye ettiği gibi bu tür yazılımları tamamen devre dışı bırakmanızı önermiyoruz. Eğer sisteminizde hiçbir güvenlik yazılımı yoksa internet bağlantınızı siz hissetmeden kullanan birtakım zararlı yazılımlar bilgisayarınızda bulunabilir. Sisteminize doğrudan zarar vermek yerine bilgisayar kullanım alışkanlıklarınızı takip edebilen veya geliştiricisiyle düzenli olarak irtibat kurabilen zararlı yazılımlar, özellikle upload/yükleme hızını olumsuz etkileyebilir. Bunun neticesinde, zaten yüksek olan ping’leriniz biraz daha artabilir. Size tavsiyemiz, güçlü bir güvenlik yazılımıyla sisteminizi taratmanız yönünde.

Donanım Sorunlarını Ortadan Kaldırın, DNS Ayarlarınızı Güncelleyin

Bilgisayarınızın genel performansının düşük olması, ping’lerin artışında önemli pay sahibi olabilir. Bundan dolayı güçlü donanımlara sahip değilseniz grafik ayarları içerisinden oyun çözünürlüğünü ve performansı etkileyebilecek doku kalitesi gibi değişkenleri düzenleyebilirsiniz.

Donanım ve ağ yapılandırmanızda herhangi bir sorun yoksa kullandığınız İnternet Servis Sağlayıcı’nın size sunduğu varsayılan DNS, ping artışına sebep olabilir. Eğer manuel olarak bir DNS girmediyseniz ağ ayarlarına ulaşarak en güncel ve hızlı DNS IP’lerini eklemeniz yerinde olabilir.

Son olarak oyun sunucusu ve bilgisayarınız arasındaki veri paketi alışverişini optimize edecek şu komutları, önerilen değerler ölçüsünde kullanabilirsiniz:

rate 128000

cl_interp_ratio 2

cl_interp 0

cl_cmdrate 64

cl_updaterate 64

Paylaş: