CS2 Nokta Crosshair Nasıl Yapılır?

Monster Notebook  10 Ekim 2024

Oyun

Doğru şekilde nişan almak ya da alamamak; Counter-Strike 2’de (CS2) “bütün mesele” bu olmasa da meselenin özü aslında biraz da bu. Zira karşınızda mütemadiyen bunny hop yaparken neredeyse tam isabet atışlar yapabilen gedikli CS2 oyuncuları varken siz de aynı düzeyde nişan alamazsanız, işler pek de iyiye gitmeyebiliyor ve maçın galibi karşı taraf olabiliyor. Peki, nasıl iyi nişan alabilirsiniz? Nişangâh yapısını değiştirmek, CS2 nokta crosshair şeklinde de isimlendirilen formda nişangâhı düzenlemek belki sizin için iyi bir çözüm hâline gelebilir. Dilerseniz gelin, bu defa Counter-Strike 2’de crosshair ayarlarınızı nasıl nokta formunda düzenleyebileceğinize bakalım ve nokta nişangâh ile başarıdan başarıya koşan popüler oyuncuların ayarlarını sizlerle paylaşalım.

CS2 Nokta Crosshair Nedir ve Neden Kullanılır?

Klasik dört çizgili nişangâh yerine yalnızca bir nokta kullanılarak oluşturulan minimalist bir crosshair türü olan nokta crosshair, oyuncuların dikkatini dağıtmıyor ve hedefe odaklanmayı kolaylaştırıyor. Özellikle tekli atışlarla (tapping) oynamayı seven oyuncular için ideal zira büyük çaplı ateş etme sırasındaki yayılmalar yerine baş hedeflemesi gereken hassasiyeti artırıyor. Nokta crosshair, AK-47 gibi yüksek hasar veren silahlarda headshot oranını artırabiliyor; tam da bu nedenle sıkı CS2 oyuncuları, nişangâhlarını CS2 nokta crosshair şeklinde düzenliyor. Peki, bunu nasıl yapıyorlar?

Nokta nişangâh oluşturmanız için iki temel yöntem var: oyun içi ayarlar veya konsol komutları. Her iki yöntemi de kolaylıkla uygulayabilirsiniz ama konsol komutlarının size daha fazla esneklik sağlayacağını unutmayın.

Oyun İçi Ayarları Kullanarak Nokta Crosshair Oluşturma

CS2’de doğrudan ayarlar menüsünden nokta crosshair düzenlemesi yapmanız mümkün, yapmanız gerekenlerse şöyle:

  • Oyunu başlatın ve ana menüden çark simgesi şeklindeki ayarlar kısmına ulaşın.
  • Oyun sekmesinden Nişangâh bölümünü açın.
  • Yeni sayfada Merkez Nokta seçeneğini aktif hâle getirin.
  • Nişangâh uzunluğunu ve kalınlığını sıfıra veya sıfıra yakın bir düzeye getirin.
  • Renk ve diğer görsel seçenekleri isteğinize göre ayarlayın.

Hepsi bu kadar. Sizin için hazırladığımız örnek bir nişangâh ayarını da paylaşalım:

cs2crosshairKonsol Komutlarıyla Nokta Crosshair Oluşturma

Nişangâhın tüm detaylarını kontrol etmek isteyenler için güçlü bir yöntem olan konsol komutları sayesinde nişangâhın; rengini, büyüklüğünü, kalınlığını ve opaklığını tam istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Konsolu kullanmak için öncelikle Geliştirici Konsolu’nu etkinleştirmeniz gerekli:

  • Oyun ayarlarından “Enable Developer Console” seçeneğini aktif edin.
  • Oyun sırasında ESC tuşunun altındaki é tuşuna basarak konsolu açın.
  • Aşağıdaki komutları girerek crosshair’i yapılandırın.

cl_crosshairstyle 2 (Nokta crosshair stili.)

cl_crosshaircolor 1 (Renk ayarı, örneğin 1 yeşildir.)

cl_crosshairsize 0 (Çizgileri gizler, yalnızca noktayı bırakır.)

cl_crosshairgap -8.5 (Noktanın merkezde olmasını sağlar.)

cl_crosshairthickness 2 (Noktanın kalınlığı.)

Nişangâhın rengini düzenlemeniz de mümkün:

cl_crosshaircolor 5 (Kullanıcı tanımlı renk)

cl_crosshaircolor_r 255 (Kırmızı değeri)

cl_crosshaircolor_g 0 (Yeşil değeri)

cl_crosshaircolor_b 0 (Mavi değeri)

Tabii bu değerleri siz dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Ünlü Oyuncuların CS2 Nokta Crosshair Ayarları

Büyük müsabakalara katılan ünlü CS2 oyuncularından bazıları da tereddüt etmeden kendilerine özgü nokta crosshair ayarlarını kullanarak maçlarda başarı kazanıyorlar. Paylaşacağımız crosshair kodlarını, oyunun ilgili kısmından içe aktararak kolayca uygulayabilirsiniz.

XANTARES (Eternal Fire)

  • Kod: CSGO-UOrzd-vO3VJ-d9GDb-f96Sj-K564E
  • Ayarlar: Sizin de yakından tanıdığınız ve Türkiye’nin en önemli CS2 oyuncularından XANTARES, yeşil renkte minimal bir crosshair kullanıyor. Hem basit hem de etkili olan crosshair, özellikle onun gibi hızlı ve hassas nişan almayı seven oyuncular için ideal.

s1mple (NAVI)

  • Kod: CSGO-MQfzY-jnHyz-Whzv3-USwcf-2pFKO
  • Ayarlar: Cyan renkte nokta crosshair ile sahalara çıkan s1mple, dünyanın en iyi CS oyuncuları arasında yer alıyor ve AWP kullanımıyla tanınıyor. Nokta crosshair, ona keskin nişan alma avantajı sağlıyor ve özellikle uzak mesafelerde isabet oranını artırıyor​.

ZywOo (Vitality)

  • Kod: CSGO-Qzpx5-BRLw8-xFPCS-hTns4-GHDhP
  • Ayarlar: ZywOo, küçük ve yeşil bir crosshair kullanıyor. Oyun stiliyle mükemmel uyum sağlayan nişangâh, küçük yapısı sayesinde hedefe odaklanmayı kolaylaştırıyor ve dikkatin dağılmasını engelliyor​.

Siz de attığınızı vurmak istiyorsanız ve maçlarda headshot rekoru kırmak istiyorsanız, yapmanız gereken, doğru nişangâh ayarını seçtikten sonra “Oyunun Yeni Kahramanları” ile tanışmak. Monster tarafından geliştirilen Pusat serisi oyuncu ekipmanları, her karşılaşmada önde olmanızı sağlayacak! 

Sıkça Sorulan Sorular

CS2 nokta crosshair nasıl yapılır?

CS2’de nokta crosshair oluşturmak için konsola şu komutları yazmanız yeterlidir:
cl_crosshairsize 0,
cl_crosshairthickness 1,
cl_crosshairdot 1,
cl_crosshairgap -999,
Bu komutlar, nişangahı tamamen küçültüp ortasına tek bir nokta eklemenizi sağlar. Bu, özellikle hassas nişan almayı tercih eden oyuncular için idealdir.

CS2 Crosshair nasıl içe aktarılır?

CS2’de crosshair içe aktarmak için, kopyaladığınız crosshair kodunu oyun içindeki “Ayarlar” menüsüne gidin. Ardından “Nişangah” sekmesine tıklayın ve “Crosshair Kodu Yükle” butonuna basarak kopyaladığınız kodu yapıştırın. Bu işlemle başka oyuncuların nişangah ayarlarını hızlıca kullanabilirsiniz.

CS GO 2 crosshair Kodu Nereye Yazılır?

CS2’de crosshair kodunu yazmak için konsolu açmalısınız. Konsolu açmak için ayarlardan geliştirici konsolunu aktif edin ve “ESC” tuşunun altındaki ` (tilda) tuşuna basarak konsolu açın. Ardından crosshair kodunu yapıştırarak enter’a basın, nişangahınız anında değişecektir.

Paylaş: