CS:GO Görüntü Ayarları Nasıl Olmalıdır?

Monster Notebook  23 Kasım 2022

Oyun

Rekabetçi oyun dünyasının demirbaşlarından Counter-Strike: Global Offensive ya da sıklıkla kullanılan adıyla CS:GO; kısa sürede öğrenilebilen, orta vadede ustalaşılan ama kolay kolay profesyonel olunamayan bir yapım. Usta oyuncuların CS:GO’da profesyonelliğe terfi etmelerini sağlayansa hiç şüphesiz kendi becerileri kadar oyunda tercih ettikleri görüntü ayarları. Standart PC oyunlarından farklı olarak milisaniyelerin -oyun dünyası için- “ölümcül” öneme sahip olduğu oyunda, yapılacak en ince ayarlar, maçın galibiyetle sonuçlanmasını sağlayabiliyor. Dilerseniz gelin, sözü daha fazla uzatmadan “CS GO görüntü ayarları nasıl olmalı?” sorusuna yanıt vermeye başlayalım.

“Çözünürlük Önemli Değil” Demeyin, Profesyonelleri Örnek Alın

Konumuz başka oyunlar olsaydı, size, “Oyundaki muhteşem grafikleri, mümkün olan en keskin görüntüler eşliğinde deneyimlemelisiniz.” gibi sözler söyleyebilirdik ama tam anlamıyla bir kurtlar sofrası olan CS:GO’da güzel görseller peşine düşerseniz, sık sık respawn olmayı bekleyebilirsiniz.

2023’e birkaç aylık süre kalmışken profesyoneller, âdeta “Haydi, oyundaki çözünürlüklerimizi 2002’deki gibi ayarlayalım,” demişçesine oyundaki çözünürlük değerlerini 1280 x 960 piksele çekiyorlar ve 16:9 en-boy oranına kafa tutup yollarına, 4:3 en-boy oranıyla devam ediyorlar. Bunda haksız sayılmazlar, zira düşen çözünürlük, beraberinde artan kare/saniye oranını getiriyor. Profesyonellerin çözünürlükle ilgili bir diğer tercihi, görüntüleme modunu “gerilmiş/streched” olarak seçmeleri. Ancak her iki yanda siyah bar ile oynayanların sayısı da hiç az değil; bu şekilde oynayan kullanıcılar, ekranın orta kısmına daha rahat hâkim olduklarını ve bunun kendilerini daha başarılı hâle getirdiğini belirtiyorlar.

Görüntü Kalitesini İkinci Plana Atın, Kazananlar Listesinde İlk Sıraya Yerleşin

Counter-Strike: Global Offensive’i öylesine kafa dağıtmak ve eğlenmek için oynuyorsanız, bir yandan Source oyun motorunun görsel becerilerini takip edip diğer yandan rakiplerinizle kapışabilirsiniz. Ama hedefiniz, CS:GO oyununda adım adım profesyonelliğe doğru yükselmek ve nihayetinde profesyonel seviye bir oyuncu hâline gelmekse bazı şeylerden feragat etmeniz gerekir. Mesela, grafik detayları gibi… “CS:GO görüntü ayarları nasıl olmalı?” sorusunun yanıtını ararken yolumuz, biraz da mecburi olarak gelişmiş görüntü ayarlarına düşüyor. Bunun öncelikli sebebi, elde edilen kare/saniye oranını olabildiğince yukarı taşımak, gecikme sürelerini aşağı çekmek ve ekrandaki sahneleri en iyi şekilde takip edebilmek.

Görüntü ayarlarında yer alan “Parlaklık” seviyesini, gözünüzün en rahat edeceği düzeye getirmelisiniz. Sonrasında, “Dizüstü Enerji Tasarrufu” seçeneğini devre dışı olarak ayarlamalısınız. Şimdi, Gelişmiş Görüntü ayarlarına geçebiliriz.

Bu kısımda; “Evrensel Gölge Kalitesi” ve “Model / Doku Detayı”nı mümkün olan en düşük seviyeye getirmeli, “Doku Akışı”nı devre dışı bırakmalısınız. “Efekt Detayı” ve “Shader Detayı”nı en düşük düzeye indirmeli, “Oyuncu Kontrastını Artır” (maksimum performans için bunu devre dışı bırakabilirsiniz) ve “Çoklu CPU Kullanımı”nı etkin kılmalısınız. Ekran kartınızı fazladan meşgul edecek olan “Keskinliği Yumuşatma Modu”nu “Yok” ve “FXAA Keskinliği Yumuşatma”yı “Devre Dışı” olacak şekilde ayarlamalısınız. “Doku Filtreleme Modu” tamamen kapatılamadığı için bu parametreyi “İkili Doğrusal Süzme” şeklinde değiştirmelisiniz. Bunların ardından; “Dikey Eşitleme”, “Hareket İzi”, “Üçlü Monitör Modu” ve “Über Gölgelendiricileri Kullan” seçeneklerinin tamamını devre dışı bırakmanız gerekir.

Profesyonellere Kulak Verin ve “Canavar” Gibi Ekipmanlar Kullanın

Yapılan araştırmalar neticesinde oluşturulan veri tabanlarına göre CS:GO profesyonellerinin %99’u, en az 144 Hz yenileme hızına sahip monitör kullanıyor. Buradan hareketle, CS GO görüntü ayarlarını ideal şekilde uygulayabilmeniz ve en iyi sonuçları elde edebilmeniz için öncelikli olarak iyi donanım bileşenlerine ve ekranlara/monitörlere ihtiyacınız var. Örneğin sahip olduğunuz bilgisayar, Monster Tulpar T7 V21.9 oyun bilgisayarıysa ihtiyaç duyacağınız Intel Core i7-12700H ve NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti gibi güçlü donanım bileşenleri, emrinize amade durumdadır. 1440p çözünürlüklü ve 165 Hz yenileme hızlı ekranla, az önce sunduğumuz görüntü ayarlarını uygulayıp harikulade sonuçlar alabilirsiniz. Eğer farklı ve yine güçlü bir bilgisayarınız varsa ve tercih ettiğiniz monitör, Monster Aryond A27 V1.2 ise 240 Hz yenileme hızının sağlayacağı avantajı lehinize kullanabilir, rakiplerinizi bir bir elimine edebilirsiniz.

Paylaş: