CS:GO Haritalardaki Grafiti Hikayeleri

Monster Notebook  10 Mart 2020

Oyun

Her ne kadar battle royale türü oyunlar onun için sıkı birer rakip olsa da Counter-Strike: Global Offensive yine de sadık bir oyuncu kitlesine sahip. Bunda oyunun son derece eğlenceli olmasının yanı sıra oyuncuların anılarını süsleyen pek çok olaya ev sahipliği yapmasının ve bu olayların bir kısmının grafitilerle ölümsüzleştirmesinin de payı var. Şimdi dilerseniz gelin, CS:GO oyununda büyük ses getiren grafitilerin geri planında neler var, birlikte göz atalım.

Yanarken Bile Görev Sorumluluğuyla Hareket Edebilmek

CSGO-Overpass-olofmeister-Graffiti

Her iki takım da eşit durumda, kurulu bir bomba ve üzerine atılmış bir molotof kokteyli var. Ya bomba etkisiz hâle getirilecek ya da zafer karşı tarafın olacak. 1992 doğumlu usta oyuncu Olof Kajbjer Gustafsson, namıdiğer olofmeister, bir an bile tereddüt etmeden alevlerin arasına daldı ve bombayı etkisiz hâle getirdi. Fnatic ve Team Dignitas arasında geçen maça dair bu sahne, ESL One: Köln 2014’e damgasını vurdu. Valve ise olofmeister’in temsili görüntüsünü grafiti olarak Overpass haritasına ekledi.

Rakipleri 4 AWP ile Karşılamak

CSGO-Dust-II-Fnatic-Graffiti

Sıra dışı stratejiler, CS:GO’da kazanmanın anahtarı gibidir. ESL One: Köln 2014’te olofmeister sayesinde harikalar yaratan Fnatic, bir yıl sonra aynı turnuvada yine beklenmedik bir hamle yaparak galibiyeti kazandı. Skor, rakip takım Team Envy’nin lehineyken ve uzatma round’u başlamışken Fnatic, takım olarak AWP kuşandı ve attıkları akılcı adımla rakip takımdaki herkesi maçın en başında saf dışı bıraktı. 10 Ekim 2017’de yayınlanan yamaya kadar Dust II haritasında varlığını sürdüren grafiti, bu olayı temsil ediyordu.

Usta AWP’ci, Silahını Dürbünsüz de Kullanır

CSGO-Cache-s1mple-Graffiti

Çaresizlik anlarında çözüm üreten ve bunu ustaca gerçekleştiren oyuncular, CS:GO turnuvalarının unutulmaz isimleri arasına giriyor; bu oyunculardan biri de şüphesiz s1mple olarak kabul ediliyor. ESL One: Köln 2016’nın 14. yarı finalinde, Fnatic ve Team Liquid arasındaki mücadelede tüm ibreler Fnatic’i favori gösterirken s1mple, dürbünsüz kullandığı AWP ile önce dennis’i, ardından KRIMZ’i etkisiz hâle getirdi ve takımına galibiyeti tattırdı. Yaşananlar o kadar ilginçti ki maçın sunucusu James Bardolph, bu ânın gerçekliğini sorgulayan cümleler kurdu.

Haritanın Bug’ını Bulmak Böyle Bir Şey Olsa Gerek

CSGO-Overpass-Climbing-Sign

Bir grafiti daha olofmeister adlı oyuncu sayesinde CS:GO haritası Overpass’te kendine yer buldu. ‌Fnatic takımı üyeleri, 2014 yılında düzenlenen ‌Dreamhack ‌Winter çeyrek finalinin ikinci yarısında rakip takımın “‌spawn olma” alanını görebilecek şekilde pozisyon aldı. Rakipler ortaya çıktıkça onları etkisiz hâle getiren Fnatic, yenik şekilde devam ettikleri maçı 16-13 skorla kazandı. Valve böyle bir şeyin tekrar yaşanmaması için ilgili kısma çeşitli engeller ve bu günün anısına bir tabela ekledi.

Paylaş: