CS:GO Kan Silme Kodu Nedir – Kan Silme Efekti Nasıl Silinir?

Monster Notebook  3 Aralık 2022

Oyun

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) oynarken düşmanlarınızı nasıl tespit ediyorsunuz? Hareket hâlinde olmalarından mı, çıkardıkları seslerden mi yoksa geride bıraktıklarından mı? Eğer siz de düşmanlarınızın, mini katliamlarından geride kalanların “kanlı” izlerini takip ederek strateji geliştiriyor ancak aynı pozisyona düşmemek adına etkisiz hâle getirdiğiniz düşmanlarınızın kanlarının yerde kalmalarını engellemeyi planlıyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Counter-Strike’ın en eski sürümlerinden bu yana kullanılan kan silme özelliği, CS:GO kan silme kodu olarak karşınıza çıkıyor. Kullanımı oldukça kolay olan kan silme kodunun tek artısı, oyun içi etkinliklerinizin düşmanlarınız tarafından takip edilmesini engellemek değil. Kod sayesinde haritanın genel görünümünün standart kalmasını sağlayabilirsiniz ve nişan alırken kan efektinin kafanızı karıştırmasını engelleyip daha etkili hamleler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yeterince güçlü bir bilgisayarınız yoksa ve özellikle ekran kartınızın, oyundaki diğer görsel ayrıntılarla birlikte bir de kan efektlerini oluşturmakla uğraşmasını istemiyorsanız, bu yazıdaki yöntemleri kullanarak kan silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

“Beni Kan Tutar” Diyenlerdenseniz, CS:GO Kan Silme Kodunu Kullanın

İçeriği itibarıyla vahşet ögeleri bulundurmayan ancak yetişkinlere yönelik kanlı sahneler barındıran Counter-Strike: Global Offensive, oyunlarda kan görmekten hoşlanmayanlar için de CS:GO kan silme kodunu kullanılabilir kılıyor. Kodun oyun içindeki çalışma mantığı, mermi isabet etmesi nedeniyle hasar alan düşman karakterin uzuvlarından çıkan kan görselinin; kendi üzerine, yere, duvara ve ilgili karakterin hareket hâlindeyken muhtemel temas ettiği yerlerden anında silinmesi temeline dayanıyor. Kodun etkinleştirilmesiyle kan efekti, oyundan sökülüp atılmıyor ancak sürekli olarak kan çıkışı gerçekleşen alanlardan yayılan kanlar, ekrana yansır yansımaz siliniyor.

Oyunun diğer ayrıntılarının kod ve komutlarla değiştirilebilmesini mümkün kılan geliştirici konsolu üzerinden eklenebilen kodlar, klavye ve fare üzerinde yer alan tuşlarla ilişkilendirilerek karakterinizin her bir hamlesinde kan silme işleminin tekrarlanması sağlanıyor. Örneğin, kan silme kodunu farenizin sol tuşuna atarsanız, düşmanınıza ateş ettiğinizde ve isabetli sonuç aldığınızda, düşmanın neresine ateş ederseniz edin, bu karakterden çıkan kan partikülleri, atışınız sonrasında hemen siliniyor. Komut, atış işleminin ardından tetiklendiği için ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmadan düşmanınıza ait kan efektleri, henüz bir yere sıçramadan ya da akmadan ortadan kaldırılmış oluyor.

Kan Silme Kodu Sayesinde Ebeveynler, Çocuklarının CS:GO Oynamasına İzin Verebiliyor

Çocuklarının video oyunlarına olan merakını bilen ve onları bu oyunlarla belirli oranda muhatap kılmak isteyen ebeveynler, oyun içi mesaj ve sesli iletişim gibi özellikleri kolayca kapatılabilen Counter-Strike: Global Offensive oyunundaki kan silme komutunu da olumlu buluyor. Peki, CS:GO kan silme kodu nedir ve hangi tuşlara atanarak kullanılabilir?

Oyuna giriş yapmanızın ardından geliştirici konsolunu etkinleştirip konsolu açmanız ve konsola bind “shift” “+speed;r_cleardecals” komutunu yazmanız gerekiyor. Bu komut sonrasında oyun içinde shift tuşunu her etkinleştirdiğinizde kan efektleri ortadan kaldırılır. Eğer daha etkili bir çözüm arıyorsanız ve shift tuşundan bağımsız olarak da kan efektlerinin anında silinmesini hedefliyorsanız, oyunda en sık kullandığınız klavye tuşlarını ve fare sol tuşunu bu işlem için değerlendirebilirsiniz. Bunun için şu komutlardan yararlanabilirsiniz:

bind “w” “+forward;r_cleardecals” Bu komut sayesinde ileri gitmek için W tuşuna her bastığınızda kan izleri tamamen silinir.

bind “a” “+moveleft;r_cleardecals” Bu komut ile sola doğru hareket etmek üzere A tuşuna her bastığınızda kan izleri tamamen silinir.

bind “d” “+moveright;r_cleardecals” Bu komutla, sağa doğru hareket etmek amacıyla D tuşuna her bastığınızda kan izleri tamamen silinir.

bind “s” “+back;r_cleardecals” Bu komut sayesinde geri gitmek için S tuşuna her bastığınızda kan izleri tamamen silinir.

bind “MOUSE1” “+attack;r_cleardecals” Kodun belki de en işlevsel olduğu komut, bu sayılabilir. Farenizi ateş etmek için her kullandığınızda atış sonrasında kan izleri tamamen silinir.

bind “TAB” “+score;r_cleardecals” TAB tuşu yardımıyla skor tablosunu her açışınızda kan izleri tamamen silinir.

Paylaş: