CS:GO Panorama Arayüzü ile Gelen Yenilikler

Monster Notebook  17 Temmuz 2018

HaberlerOyun

Valve tarafından yapılan açıklamaya göre görünüm ve hissiyat açısından CS: GO’nun 2012’den bu yana aldığı en önemli güncelleme olan Panorama, nihayet kullanılabilir hale geldi. Panorama UI ile oyunun arayüzünde ciddi değişimler ve gelişimler ortaya çıkıyor. Dilerseniz gelin, CS: GO arayüz güncellemesiyle hangi noktalarda değişiklik olmuş hep birlikte bakalım.

Ana Ekran

Oyunun ana ekranı baştan aşağı değişmiş durumda. Oldukça modern bir görünüme kavuşan ana ekranda sayısız detay mevcut. Mesela bunlardan bir tanesi, ekranda bulunan karakterin elindeki silahta yer alan skin’in, oyuncuya ait silahın skin’iyle aynı olması.

Ayrılan Rütbeler

CS GO’daki rütbe sistemi de arayüzle birlikte değişikliğe gitmiş durumda. Artık ayrı ayrı görüntülenebilen rütbelerle hangi alanda daha aktif olduğunuzu kolayca öğrenebilirsiniz.

Arkadaşlara Dair Bilgiler

Son maçlarda birlikte oynadığınız arkadaşlarınızı, ekranın sağ kısmındaki özelleştirilmiş kısımda görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca arkadaş lobileri de aynı bölümde incelemenizi bekliyor.

Haberler Bölümü

Artık daha ilgi çekici ve anlaşılır şekilde dizayn edilen haberler kısmı, Panorama UI ile gelen yeniliklerden. Ekranı aşağı kaydırdıkça yeni haberleri görebilir, CS: GO ile ilgili gelişmeleri ilk elden öğrenebilirsiniz.

Oyun Bölümü

Resmi Valve sunucuları üzerinden maçlara katılmanıza olanak veren oyun kısmında isterseniz botlarla pratik yapabilirsiniz. Aynı pencere üzerinden topluluk sunucularına dahil olarak çekişmeli maçlara giriş yapabilirsiniz.

Envanter Bölümü

Yeni arayüzün en iç açıcı kısımlarından biri, şüphesiz envanter bölümü. Envanter içerisinde yer alan item’lar artık çok daha güzel görünüyor. Bunun yanında, onlarca item arasından hedeflediğinizi bulabilmeniz için aramayla item bulma özelliği de gelmiş durumda.

Loadout Bölümü

Katıldığınız maçlarda hangi takımlarda hangi tür silahları kullandığınızı belirleyebileceğiniz loadout bölümü de yeni arayüzden nasibini almış.

Ayarlar Bölümü

Panorama UI ile gelen yeniliklerin kendini en çok gösterdiği noktaların başında ayarlar bölümü geliyor. Kendi içinde kapsamlı şekilde ayrılan ve gerek oyunun kendi dinamikleri gerekse grafiklerine dair pek çok detay, ayarlar bölümünden düzenlenebiliyor. Oldukça ayrıntılı oyun ve HUD ayarlarından başınızı kaldırabilirseniz, grafik tarafındaki bir geri adımı görmeniz muhtemel. Bundan böyle FXAA kademeli olarak değiştirilemiyor, yalnızca etkin ve devre dışı şeklinde ayarlanabiliyor.

Takım Seçim Ekranı

Büyük farklılığa uğrayan takım seçim ekranı, artık çok daha albenili. Ana ekrandaki silah skin detayları burada da mevcut.

Kuşbakışı Harita

Oyuna girdiğiniz haritanın kuşbakışı olan tanıtıcı mini harita, anlaşılır kılınmış ve oldukça sadeleştirilmiş.

Minimap ve Scoreboard

Haritaya adım attığınız andan itibaren dikkatinizi minimap ve scoreboard çekecektir. Daha akıcı ve modern bir görünüme kavuşturulan her iki detay, Panorama UI’ın beraberinde getirdiği onlarca ayrıntı içerisinde bulunuyor.

Paylaş: