Days Gone Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  22 Haziran 2023

Oyun

Metal Gear Solid ve Splinter Cell gibi gizlilik temelli aksiyon oyunu serileriyle birlikte anılan Syphon Filter serisinin yaratıcısı Bend Studios, sektördeki deneyimi sayesinde son yılların en klişe oyun temalarından zombi salgını ve insanlığın yok oluşunu alıp öyle bir oyunla karşımıza çıkardı ki bu oyunun yankısı, çıktığı günden bu yana devam ediyor. Evet, Days Gone, gerçekten de masaya yeni bir şeyler getirebilen, oynaması keyifli bir yapımdı ve Sony, PC çıkarması kapsamında Days Gone’ı bu platforma da getirince, canavar gibi oyun bilgisayarı olan herkesi, yapımın keyfini çıkarabildi. Peki, oyunun sistem gereksinimleri ne durumda? Gelin, birlikte değerlendirelim.

Sorunsuz Bir Oyun Deneyimi İçin Güncel İşletim Sistemi Gerekiyor

Days Gone’ın Steam’deki tartışma sayfalarında ve internetteki çeşitli forumlarda, oyunun, sistem gereksinimleri listesinde belirtilen Windows 10 haricindeki daha eski işletim sistemlerinde çalışıp çalışmadığı konuşuluyor. Varılan sonuç, Windows 7 gibi işletim sistemlerinde oyunun bol bol çöküp keyifsiz bir oyun süreci yaşattığı yönünde. Eğer siz de oyun bilgisayarınızda eski nesil bir işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 10 veya 11’e geçiş yapıp Days Gone’ı sıfır yazılımsal sorunla tecrübe edebilirsiniz.

Kalabalık Zombi Sürüleri Ekrana Çıktığında İşlemci Kullanımı Tavan

Days Gone henüz çıkmadan evvel PlayStation için yayınlanan oynanış videolarında en çok göze çarpan unsur, “sürü” sözcüğünün hakkını verecek kalabalıktaki zombi sürülerinin oyunda yöneteceğiniz karakter Deacon St. John’un peşine takılması ve geçebildikleri her yerden topluca geçebilmeleriydi. İşte böyle sahnelerde oyunun, işlemci kullanımının tavan yaptığını ve her iki sistem gereksinimleri listesindeki işlemcinin de bu yükün altında ezilebileceğini ifade edebiliriz. Modern 6 çekirdekli işlemciler, bu sahnelerde 1080p çözünürlükte %50 civarında kullanılıyor, belirtmekte fayda var.

Açık Dünya Unsurları, RAM Kullanımını Artırıyor

Bend Studios’un giriştiği ilk önemli açık dünya oyun projesi olan Days Gone, iyi yapıldığında oyuna değer katan, kötü yapıldığında ise oyunun değerini aşağı çekebilen açık dünya formülünü başarıyla uyguluyor. Deacon’ı, motoruna bindirip türlü çeşitli yan görevlere dalıp giderken dikkatinizi, oyunun kullandığı RAM miktarı çekebilir. Her ne kadar minimum sistem gereksinimleri listesinde 8 GB gibi bir değerden bahsedilmiş olsa da bu noktada önerilenler listesindeki RAM değerinin, daha anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. Zira yapım, arka plan uygulamaları ve işletim sistemi kullanımı da eklendiğinde toplamda 14+ GB RAM kullanımına neden olabiliyor. Bu yüzden oyun bilgisayarınızda en azından 16 GB RAM olmasına dikkat etmelisiniz.

Unreal 4 Oyun Motoruyla İyi Geçinen Ekran Kartları Şart

Oyun dünyasında boy gösteren birçok önemli oyunun inşa edilmesinde kullanılan Unreal 4 motoruyla geliştirilen Days Gone, bu oyun motoruyla iyi geçinen bütün ekran kartlarında iyice performans gösteriyor. Minimum sistem gereksinimleri listesindeki kartlar, oyun için biraz eski kalsa da önerilenler listesindeki çözümlerin, daha mantıklı olduğu açık. Ancak 1080p çözünürlükte 100+ fps ile oyun keyfi yaşamak istiyorsanız, NVIDIA GeForce RTX 3060 gibi bir ekran kartını bulunduran oyun bilgisayarlarına yönelmenizi öneririz.

Böylesi Zengin Bir İçeriğe Mütevazı Bir Depolama Gereksinimi

“Biraz sağa sola bakınayım, yan görevleri de pas geçmeyeyim,” diyerek oynadığınızda, yaklaşık 50 saat süren ve içeriği bakımından son derece tatmin edici olan Days Gone, bilgisayarınızın diskinde, beraberinde getirdiklerine kıyasla hayli mütevazı bir depolamaya ihtiyaç duyuyor. Oyun için diskinizden 70 GB’lık bir bölüm ayırmanız yeterli; tabii oyun bu alanın tamamını kullanmıyor bile.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD FX-6300
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 (3 GB) veya AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • Depolama: 70 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-4770K ya da AMD Ryzen 1500X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • Depolama: 70 GB
Paylaş: