Dead by Daylight Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  14 Eylül 2023

Oyun

Behavior Interactive’in geliştirdiği ve ilk olarak Microsoft Windows için Haziran 2016’da yayınlanan Dead by Daylight, asimetrik bir hayatta kalma ve korku temalı video oyundur. Dead by Daylight, Microsoft Windows için yayınladığı tarihten sonra belirli aralıklarla tüm oyun konsolları ve platformlarına girdi. Oyun şu an Sony PlayStation 5 de dahil olmak üzere, farklı sürümlere sahip ve Xbox Game Pass üzerinde de erişilebilir durumda.

Biz ise bu yazımızda sizlere oyunu Laptop veya PC üzerinden oynamak için ihtiyaç duyacağınız minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini aktarıp satır aralarında da oyunun hikayesine kısaca değinmeye çalışacağız.

Sistem Gereksinimlerinin Karşılaştırması

Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini ele almadan önce değinmemiz gereken önemli bir husus var. Dead by Daylight piyasaya sürüldüğü 2016’dan bu yana güncelleme alan ve versiyon atlayan bir oyun olduğu için bu yazıda 2022 itibarıyla ihtiyaç duyduğunuz yazılım ve donanım özelliklerini irdeleyeceğiz.

Öncelikle oyunu sorunsuz şekilde oynayabilmeniz için 64-bit mimari yapısındaki Windows 10 işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Önerilen sistem gereksinimlerinde de Windows sürümü değişmiyor. Bir oyuncunun katil rolünü üstlendiği, diğer dört oyuncunun ise ona yakalanmamaya çalıştığı çok oyunculu bir oyun olan Dead by Daylight’ı bilgisayarınıza kurmanız için ise 50 GB depolama alanına ihtiyacınız var.

Bunların yanı sıra oyunu akıcı şekilde oynayabilmeniz 8 GB RAM desteği ile mümkün. Minimum ve önerilen sistem gereksinimlerinde aynı RAM kapasitesinin belirtilmesi sizi daha düşük RAM ile daha düşük performansla da olsa oyunu oynayabileceğiniz düşüncesine sevk etmemeli çünkü 8 GB’ın altındaki RAM desteği oyunu çalıştırmanızı engelleyecektir.

Yine gerek minimum gerek önerilen sistem gereksinimlerinde genişbant internet bağlantısına gereksinim duyduğunuzu unutmamalısınız. Çok oyunculu yapıdaki bu oyun, kötü internet bağlantısını kaldırmayacaktır. Öte yandan oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri arasındaki temel farklar işlemci ve ekran kartında ortaya çıkıyor.

Oyunu optimum şartlarda ve standart oyun akıcılığına sahip şekilde oynayabilmeniz için asgari olarak Intel Core i3-4170 ya da AMD FX-8120 işlemciyi tercih etmelisiniz. Ekran kartı konusunda ise DirectX 11 ile uyumlu GeForce GTX 460 1 GB ya da AMD HD 6850 1 GB seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Her iki ekran kartı da minimum sistem gereksinimlerini karşılamanızı sağlayacaktır.

İşlemci ve ekran kartı seçimi yaparken önerilen sistem gereksinimlerini karşılamak istiyorsanız çıtayı biraz yükseltmeniz gerekebilir. İşlemcide Intel Core i3 ailesinin i3-4170 sürümünü ve üst modellerini tercih edebileceğiniz gibi, AMD FX-8300 ve üst modellerini de satın alabilirsiniz. Ekran kartı seçerken ise GeForce 760 veya AMD HD 8800 ürünlerine gitmek önerilen sistem gereksinimlerini sorunsuz biçimde karşılamanızı sağlar.

Minimum ve Önerilen Sistem Gereksinimleri Tablosu

Katil rolünün üstlenen oyuncunun, diğer dört oyuncuyu Mahluk ismindeki kötü bir güce kurban etmeye çalışması üzerinden şekillenen Dead by Daylight, kendi evrenine ait orijinal karakterlerin yanı sıra Resident Evil, Left 4 Dead, The Texas Chainsaw Massacre, Saw, Stranger Things ve A Nightmare On Elm Street korku serilerinden karakterler de yer alıyor.

Hayatta kalma ve korku temalı oyunları sevenler için harika bir seçenek olan ve son derece kapsamlı bir hikaye sunan Dead by Daylight’ın sistem gereksinimleri tablosunu ise aşağıda bulabilirsiniz.

Sistem Gereksinimi TürüMinimumÖnerilen
İşletim Sistemi64-bit Windows 1064-bit Windows 10
İşlemciIntel Core i3-4170 ya da AMD FX-8120Intel Core i3-4170 ya da AMD FX-8300
RAM8 GB8 GB
Ekran KartıNVIDIA GeForce GTX 460 veya AMD HD 6850GeForce 760 ya da AMD HD 8800
DirectX11 ile uyumlu11 ile uyumlu
Depolama50 GB50 GB

 

Paylaş: