Dead Island 2 Çıkış Tarihi

Monster Notebook  20 Aralık 2022

Oyun

İlk tanıtım videosu yayımlandığında ilkokula gidenlerin şimdi üniversite okudukları, liseye gidenlerin ise çoluk çocuğa karıştığı Dead Island 2, bir dizi talihsizliğin ardından nihayet oyuncularla buluşmak için gün sayıyor. Aksiyon-rol yapma türünü hayatta kalma-korku elementleriyle süsleyen ilk oyunuyla büyük sükse yapan seri, önemli oyun yayınlarından da yüksek puanlarla ayrılmıştı. Ne var ki ikinci oyunun asıl geliştiricisi Yager Development’ın (ekibin en iyi oyunu şüphesiz Spec Ops: The Line’dı) yayıncı konumundaki Deep Silver ile olan anlaşmazlığı neticesinde Dead Island 2 defalarca el değiştirmek zorunda kalmıştı. Yager’dan boşalan koltuğa oturan Sumo Digital da çok geçmeden yerini Dambuster Studios’a bırakmıştı; görünen o ki yapımın son durağı Dambuster olacak. Dilerseniz gelin, Dead Island 2’nin çıkış tarihinden söz etmeden önce yapımın bizlere neler vadettiğinden biraz söz edelim.

Hunharca Zombi Tokatlamak İsteyenler Buraya

Her ne kadar adında “2” ibaresi bulunsa da Dead Island serisinin üçüncü büyük oyunu olma özelliğine sahip Dead Island 2, doğrudan doğruya birinci oyunun devamı niteliğinde. Zombi salgını sebebiyle karantina altında bulunan California’da geçen oyun, oynanabilir altı farklı karakterle sizleri baş başa bırakıyor. Güneşin içinizi ısıttığı Los Angeles kentinde ister tek başınıza isterseniz arkadaşlarınızla üç kişiye kadar (oyunda eşli oyun desteği bulunacak) birlikte oynayabileceğiniz yapım, belli başlı silahları kullanabilmenize olanak verse de Dead Island 2, yakın dövüş sistemine odaklanıyor. Oyunun yeni tanıtım videosunda da görebileceğiniz gibi içinde sulandırılmış salça bulunan balonlar gibi patlayan ve sıcak çaya bandırılmış bisküvi gibi parçalanan zombiler, yakın dövüş için özel olarak dizayn edilmiş gibi duruyor.

Hemen yukarıda izleyebileceğiniz Yager imzalı, oyunun ilk ve epey esprili tanıtım videosunun izinden gitmeye çalışan ancak bu espri konseptini, birazcık cringe seviyesine getiren Dead Island 2, yönettiğiniz karakterin fury-öfke modu ile farklı bir boyut kazanıyor. Fury modu nedeniyle ölümcül birer tehlike olmaktan çıkıp gazabınızı tatmaya hazırlanan birer garibana dönüşen zombiler, karakterinizin çıplak elleriyle bile prosedürel olarak paramparça edilebiliyor ve bu, çoğu zaman pek de görmek istemeyeceğiniz düzeyde vahşet sahnelerine sebebiyet veriyor. Özellikle midesi hassas bir oyuncuysanız, oyundan uzak durmak isteyebilirsiniz.

Dead Island 2, Gerçekten Uzun Bir Bekleyişin Ardından Yakında Bizlerle

Oyunun bol kanlı ve artık karikatürize hâle gelen vahşet seviyesini bir kenara bırakırsak büyük oyun yayınlarına gönderilen kısıtlı deneme sürümlerine dair yorumlardan hareketle Dead Island 2’nin fena bir oyun olmayacağını söyleyebiliriz. Her ne kadar 2010’lu yıllardaki zombi açlığımızı gideren birçok oyun yayımlanmış ve zombi sohbetlerinin vazgeçilmezi The Walking Dead bile final yapmış olsa da Dead Island 2’nin, kaçırdığı trenin arkasından yetişmeye çalışan gecikmiş yolcu pozisyonundan kendini kurtarması mümkün görünüyor.

Heybesinde, Dead Island markasını anımsayanların kırık kalbini tamir edebilecek bir dolu materyal bulunduran, bu markayla henüz tanışacaklar içinse çeşitli sürprizleri beraberinde getiren Dead Island 2’nin, eski Free Radical Design/Crytek UK ekibi olan Dambuster Studios’un elinde zirveye oynamasa da büyük bir başarı elde etmesi mümkün görünüyor. Bunca yıllık ertelemenin ardından 2019’da tekrar yapımına başlanan ve son ertelemeler neticesinde 28 Nisan 2023 tarihinde çıkması planlanan oyun; sekizinci ve dokuzuncu nesil oyun konsollarının yanı sıra PC platformunda da boy göstermeye hazırlanıyor. Şimdilik yalnızca Epic Games Store üzerinden ön siparişe açılan oyunun fiyatı ise 429 lira olarak görünüyor. Eğer seri ve oyun ilginizi çekiyorsa Dead Island 2’yi şimdiden sipariş edebilirsiniz. Ama “Beni kan tutar,” diyorsanız, size başka oyunlar önerelim.

Paylaş: