Desperados III İncelemesi

Monster Notebook  18 Kasım 2020

İncelemelerOyun

Mimimi Games tarafından geliştirilen Desperados III, acımasız vahşi batı senaryosu, eğlenceli karakterleri ve çok yönlü oyun dinamikleri ile RPG tutkunlarının kalbini çalmayı başarıyor. Gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan Desperados III, Hitman serisi gibi taktiksel gizlilik oyunlarından hoşlananlara da cazip gelebilecek çok sayıda özelliği bünyesinde barındırıyor.

Vahşi Western Macerası İçinde Yerinizi Alın

Desperados 3, sabrınızı test eden ve deney yapma isteğinizi ödüllendiren bir dizi taktiksel gizlilik senaryosu ile geliyor. Oyuncak asker boyutunda suikastçılardan oluşan büyüleyici bir ekiple oynamak Clint Eastwood’un Unforgiven’ından bu yana Western türündeki en etkileyici deneyimler arasında yer alıyor. Başarılı olmak ve bir sonraki bölüme geçmek için akıllıca planlar yapmak, her ne olursa olsun hayatta kalmak ve çatışmaları mükemmel bir ekip çalışması ile kurgulamak gerekiyor. Karakterlere ve oyun dinamiklerine alıştıkça vahşi batı deneyimi de çok daha eğlenceli bir hal almaya başlıyor.

Desperados 3, düşmanları öldürmek ve ardından vücutlarını taşıyarak gizlemek gibi bazı eylemleri, zincirleme yetenekler ile gerçekleştirebilmeye olanak tanıyor. Deney yapmayı teşvik eden ve sürekli değişen görev parametrelerine uyum gösteren haydutlar çetesi, yavaş ama emin adımlarla ilerliyor. Karmaşık eş zamanlı eylemleri mümkün kılmak için hücum setinizi tek seferde hayata geçirmeden önce takımınızla harika bir plan yapmanız gerekiyor. Tüm açılardan senkronize olmuş bir saldırıyı planlamak ve yürütmek ise düşman tehdidini tek bir hamlede ve alarm vermeden ortadan kaldırabilmenizi sağlıyor.

Birbirinden İlginç Beş Karakterle Takımınızı Kurun

Adım attıkları her yere içlerindeki dehşeti de götüren tugayınızın her üyesinin kendine özgü becerileri, özellikleri ve silahları bulunuyor. Cooper, Doc McCoy, Hector, Kate ve Isabelle karakterleri, düşmanlarla dolu her alanı sistematik olarak yok etmek için komplike planlar yapabilmenize yardımcı oluyor. Çok sayıda düşmanı ve zorlu hedefleri, karakterlerin sunduğu farklı kombinasyonlarla bertaraf edebilmek mümkün oluyor. Cooper, nöbetçileri gelişigüzel tekmelemesi için atların üzerine bozuk para atabiliyor. Keskin nişancı Doc McCoy uzak hedefleri zahmetsizce ortadan kaldırabiliyor. Yakın dövüşlerde Hector’un av tüfeği, kalabalıkları bir anda ortadan kaldırabiliyor.

Strateji ve oyun kurma aşamasında ise Kate ve Isabelle karakterlerine sıklıkla başvurmak gerekiyor. Cazibesiyle düşmanları baştan çıkaran Kate, tüm bakışları farklı bir yöne çevirerek diğer karakterlere zaman kazandırıyor. Kate sayesinde düşmanı belirli bir yöne çekebilmek ve ardından yol üzerine veya çalılar arasına bubi tuzakları ekleyerek pusu kurabilmek sıradan bir iş halini alıyor. Isabelle karakteri ise geleneksel gizlilik mekaniğine doğaüstü bir bakış açısı kazandırıyor. Büyücü Isabelle, oldukça sıra dışı şekillerde düşman sayısını azaltabiliyor veya karmaşık bir ortamda iki düşmanı birbirine yapıştırabiliyor.

Geniş Harita Üzerinde Özgürce Hareket Edin

Yıldırım hızındaki düelloların ve silahlı çatışmaların eksik olmadığı Desperados III, gerçek zamanlı taktik görevleri Western kurnazlığı ve gizlilik mücadelesi içinde yerine getirebilmenizi bekliyor. Yaklaşık 30 saatlik bir ana senaryoya sahip olan oyun, ek görevler ve farklı kurgularla birlikte çok daha uzun süreler boyunca oynanabiliyor. Senkronize saldırıları mümkün kılan Showdown modu, her karaktere farklı bir emir verebilmenize ve ardından bunları belirli bir plan içerisinde gerçekleştirebilmenize de olanak tanıyor.

Görevleri tamamlamak için ilerlerken karakterlerin birbirleriyle şakalaşmaları, onların bireysel kişiliklerini tanımlamaya yardımcı oluyor. Karakterlerin uyumu kadar çevresel etkenler de kendinizi oyuna kaptırmada büyük rol oynuyor. Haritada gezintiye çıkarken ipuçları edinebilmek için çevredeki konuşmaları dinleyebilir, hedefleri belirlemenin veya düşmanları ortadan kaldırmanın farklı yollarını keşfedebilirsiniz. Sürprizlerle dolu bu harika oyunu oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamadan yeni hikayeler peşinden koşacağınıza emin olabilirsiniz.

Paylaş: