Destiny 2, The Witch Queen Sayesinde En İyi Noktasında

Monster Notebook  25 Ağustos 2022

Oyun

2000’li yıllarda Halo serisi sayesinde yıldızı parlayan Bungie, varlığını 30 yılı aşkın süredir devam ettiren, dahası, hâlâ çok oynanan yapımlara imza atan oyun stüdyolarından biri. Bungie’nin 2014 yılında yedinci ve sekizinci nesil konsollara çıkardığı Destiny, özellikle Halo serisinin takipçileri tarafından çok sevildi. Kısa zaman önce gerçekleşen Activision ayrılığından sonraysa daha rahat hareket etmeye başlayan Bungie, geliştirdiği oyunları yayımlamaya da başladı ve ilk yaptığı iş, Destiny 2’yi PC oyuncularıyla tanıştırmak oldu. İlk defa 2017 yılında yayımlanan ve zaman içinde oynaması ücretsiz hâle getirilen Destiny 2, en düz sürümüyle bile uzun saatler sürecek oyun deneyimi vadederken Bungie, yapıma düzenli olarak genişleme paketleri çıkardı. Birkaç ay önce çıkan “The Witch Queen” genişleme paketi, tahminlerinizin de ötesinde zengin bir içerikle geliyor. Peki, yeni genişleme paketinin içeriği nasıl ve daha çok kimlere hitap ediyor?

Güçlü Anlatım Dili ve Dolu Dolu İçerik The Witch Queen’de

Looter-shooter şeklinde nitelendirdiğimiz oyun türünün en önemli temsilcilerinden biri olan Destiny 2, The Witch Queen genişleme paketinde, yapımla yeni yeni tanışan oyunculardan ziyade hâlihazırda Destiny evreninde yıllardır vakit geçiren oyuncuları mutlu ediyor. Bunun en önemli göstergesi ise yeni genişleme paketinin içeriğinde gizli. Hem ilk oyun hem de ikinci Destiny’nin hikâye örgüsünü heyecanla takip edenlerin merak ettikleri bazı yerlere ışık tutup onları aydınlatan The Witch Queen genişleme paketi, Witch Queen karakterinin, Guardian’lara Light’ı nasıl sağladığını ve bu süreçte Savathûn’un nelerle karşılaştığını yine Savathûn’un ağzından anlatıyor.

Destiny evrenindeki en doyurucu sinematik anlatım dilinin kullanıldığı, hikâye örgüsününse havada kalmayan diyaloglarla aktarıldığı The Witch Queen, senaryo çerçevesinde oynanışı da değiştiriyor. Hive ırkından olan karakterlerin Guardian’a dönüşmesi, özellikle çatışma sahnelerinde ekstra efor sarf etmenize neden oluyor. Çünkü Hive Guardian’lar, öldükten sonra yeniden diriliyor. Yönettiğimiz karakterin güçlerine sahip olan bir düşmanla kapışmak bu noktada oyunu bir miktar çetrefilli kılsa da bu ekstra zorluk Destiny 2’nin gediklilerini pek etkilemiyor.

Yepyeni Haritalar İçeren Açık Dünya, Genişleme Paketinin Parçalarından Yalnızca Biri

Güçlü ve sürükleyici anlatımın zirve yaptığı The Witch Queen genişleme paketinin yegâne özelliği bu değil tabii. Her genişleme paketiyle karşınıza çıkan yeni bölümler, daha da geniş ölçekli olmak kaydıyla bu paketle de geliyor. Bu açık dünyada gerçekleştirebileceğiniz, sürece uzun ama tatmin edici görevlerin yanı sıra Wellspring adlı yeni etkinlik, Destiny 2’ye nefes aldıran raid’ler ve daha nicesi, The Witch Queen’in hediyeleri arasında yer alıyor. Ama genişleme paketinin asıl özelliği, oyunun bu zamana kadar oynanmasına yardım eden grind mekanizmasını biraz daha cilalatacak silah üretme sistemi olarak karşınıza çıkıyor. Silahların nasıl üretileceğine dair ayrıntıları öğrenmenizin ardından düşürdüğünüz silahlar üzerinde perk’leri kullanarak üretimi gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. Genişleme paketinde silah temelli bir yenilikse Glaive adlı yeni silah. Silah üretme sistemiyle yapabileceğiniz bir silah olan Glaive, Destiny 2 evrenindeki diğer silahlara göre biraz daha iptidai kalsa da düşmanlara yakından hasar vermeniz konusunda iyi çıkarıyor.

2024 yılında yayımlanacak olan “The Final Shape” genişleme paketiyle ömrünü dolduracak Destiny’nin 2023’te çıkacak “Lightfall” paketinin daha bir merakla beklenmesine vesile olan The Witch Queen, Bungie’nin kendi ayakları üzerinde durmasının yarattığı özgüveni her noktasında hissettiriyor. Paketin şu anki hâliyle tek eksi yönü, oyunu daha önce oynamamış olan oyun tutkunları için herhangi bir anlam ifade etmemesi, dolayısıyla Destiny 2’ye başlamalarını sağlayacak bir motivasyon kaynağı olamaması. Destiny 2 hayranları ise genişleme paketinden gayet memnunlar.

Paylaş: