Devil May Cry 5 İblisleri Ağlatmaya Geliyor

Monster Notebook  7 Şubat 2019

HaberlerOyun

Resident Evil, Ōkami, Bayonetta gibi oyunların yazarlığını, yönetmenliğini ve tasarımcılığını yapan Hideki Kamiya’nın oyun dünyasına kazandırdığı Devil May Cry serisi, olanca hızıyla devam ediyor. Yarı melek, yarı şeytan olan Dante’nin görünümü ve özellikle saç tasarımıyla ses getiren DmC: Devil May Cry oyunuyla seri, yeniden başlamış olsa da Capcom, hikaye örgüsünü beşinci oyunla devam ettirmekte kararlı görünüyor. İngiliz oyun stüdyosu Ninja Theory’nin geliştirdiği 2013 çıkışlı DmC: Devil May Cry’ın ardından beklenen hamleyi yapan Capcom, hem geliştirici hem de yayıncı koltuğunda oturuyor. Bu sayede Amerikan filmi havasına bürünen serinin son oyunu, Japon köklerine dönerken oyunculara yaşatacağı deneyim de farklı bir boyut kazanıyor.

İblis Ordularına Karşı Üç Kahraman

Oyun dinamikleri, kurgusu, sanat yönetimi ve sayısız detayıyla eskimeyecek bir seri olan Devil May Cry’ın, ikinci ve dördüncü oyunlarının birkaç yıl sonrasında geçen yapım, oynanabilir üç karakterle geliyor. Serinin sevilen karakterleri Dante ve Nero’nun yanı sıra adı V olarak isimlendirilen kahraman, üzerlerine akın akın gelen iblis orduları ve bölüm sonu canavarlarına karşı, kendilerine özgü dövüş stilleri ve özel yetenekleriyle kapışıyor.

Dante’nin karizmatik görünümü, silah ve Rebellion kullanımının yanında elektrikli testere ve motosiklet saldırıları, dövüşlerin vahşet sınırını yukarılara taşıyor. Nero ise Dante’ye oranla daha esprili kişiliğiyle iblislere ve boss’lara meydan okuyor. Karakterin Devil Breaker adlı çok işlevli sibernetik protez kolu, Nero’ya büyük güç kazandırıyor. V ise oldukça enteresan bir karakter; Dante ve Nero gibi yakın dövüşler gerçekleştirebildiği gibi devasa iblisler yaratıp tepelerine binerek onları yönetebiliyor, farklı yaratıklar aracılığıyla düşmanlarını yerle yeksan edebiliyor.

RE Engine ile Muhteşem Görseller

Gerçekçi görüntüler sunan ve bunu RE Engine oyun motoruna borçlu olan Devil May Cry 5, nefes kesen aksiyon sahnelerinin, açık veya kapalı alanlarda en iyi şekilde görülebilmesini sağlıyor. Oyunun geçtiği şehirdeki görsel elementler, sokaklardaki detaylar, yüksek doku kaplama kalitesi ve başarılı ışıklandırmalarla sağlanan güçlü atmosfer, serinin takipçilerinin yanı sıra DmC serisiyle henüz tanışacak olanları da etkiliyor. Yalnızca görsel açıdan değil etkileşime girilebilen çevre detayları ve yıkılabilen objelerle de gerçekçilik dozunun epeyce arttığı yapım, oyuncuya büyük özgürlük sunuyor. Çetin geçen boss dövüşlerinde zeminlerin yıkılması, duvarların paramparça olması ve daha nice unsur, hem çevre görünümünün dramatik şekilde değişmesine neden oluyor hem de oynanışın çeşitlilik kazanmasına yardım ediyor.

Grafik açısından sunduğu zenginliğe karşın düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda da akıcı çalışabilen oyunun minimum sistem gereksinimleri; dördüncü nesil Intel Core i7 işlemci, 8 GB bellek, NVIDIA GeForce GTX 760 ekran kartı ve 35 GB disk alanı olarak şekilleniyor.

Rock Yıldızı Görünümlü İblis Avcılarıyla Buluşmak İçin Geri Sayım Başladı

PC platformunun en başarılı aksiyon, macera ve hack&slash oyunlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılan ve online co-op desteğiyle gelen Devil May Cry 5, 8 Mart 2019 itibariyle oyun tutkunlarıyla buluşmayı bekliyor. Oyun çıkmadan önce yayınlanan oynanış videoları ve oyun otoritelerinin ilk elden deneyimledikleri demo sayesinde yapımın köklerine dönmekle kalmayıp DmC markasını birkaç adım ileriye taşıyacağı tahmin ediliyor. Capcom’un son yıllarda yaptığı remaster/remake oyun atakları ve Resident Evil serisini yedinci oyunla birlikte nasıl yeniden ayağa kaldırdığı dikkate alındığında, DmC serisinin de DmC 5 yardımıyla eski günlere dönmesi muhtemel görülüyor.

DmC 5 için hype trenine atlamaya hazırlanan oyun tutkunlarını daha da iştahlandıracak Dante ve Nero’nun, Tokyo Game Show 2018 ve Gamescom 2018 oynanış videolarıyla yazıyı tamamlayalım.

Paylaş: