Devour Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  21 Kasım 2022

Oyun

Hayatta kalma/korku türü video oyunları popülerliğini koruyor ve bu popülerliğe katkı sağlayan yapımların başında, şüphesiz Devour da geliyor. Takım hâlinde oynanabilecek en iyi korku oyunları arasına adını yazdıran Devour, dünyanın geri kalanında olduğu gibi Türkiye’de de epey sevildi. Oyunun bu denli sevilmesinin arkasında, sürükleyici oynanışı kadar düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda da akıcı oynanabilmesi bulunuyor. Peki, oyunun sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, detaylara birlikte bakalım.

En Popüler Oyun İçin En Popüler İşletim Sistemi

Çok oyunculu tabanlı bir yapım olduğundan ve belli başlı yazılımsal gereklilikleri bulunduğundan dolayı Devour, 64-bit destekli Windows 10 işletim sistemlerinde iyi çalışıyor. Geriye doğru uyumluluk konusunda sorun çıkarabilecek yapımın, Windows 11 işletim sisteminde kusursuz oynanabildiği kesin. Bu nedenle, arkadaşlarınızla korku geceleri yaşamayı planlıyorsanız, herkesin en azından Windows 10 işletim sistemi kullandığına emin olun.

Devour, Oldukça Düşük Düzeyde İşlemci Kullanıyor

Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri listelerinde spesifik bir model belirtmek yerine (tam bir güç tüketim canavarı olan AMD FX 9500’ü saymazsak) ürün grubu üzerinden örnekler veren Devour geliştiricileri, bu konuda pek haksız sayılmazlar. Zira yapım, işlemci kullanımı konusunda hayli cimri davranıyor. Çevrim içi çok oyunculu bir yapım olmasına rağmen sisteme bu yönden yük bindirmemesi, gayet takdir edilesi.

Sistem Belleği İhtiyacı Makul Seviyede

8 GB sistem belleği ile akıcı şekilde oynanabilecek nadir yapımlardan biri olan Devour, her iki gereksinim listesinde belirtildiği gibi 8 GB RAM’li sistemlerde deneyimlenebiliyor. Oyun içi performans ölçümü yapan yazılımlarla bakıldığında, işletim sistemi ve diğer araçlarla birlikte 5,5 GB gibi bir bellek tüketimi gerçekleştiren oyun, sizleri bellek konusunda üzmeme konusunda kararlı.

Orta Karar Ekran Kartlarıyla 100+ FPS Almak Mümkün

Bundan neredeyse 10 sene evvel çıkmış olan ekran kartlarını, sistem gereksinim tablolarına ekleyen geliştirici ekip, yapımın, ne kadar düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda akıcı çalışacağı konusunda âdeta meydan okuyor. Minimum 4 GB grafik belleği bulunan, orta karar ekran kartlarında harika sonuçlar alabileceğiniz Devour, GTX 1650 Super gibi ekran kartları ile 1080p çözünürlükte ve maksimum grafik detay seviyesinde, saniyede 100+ fps alınabiliyor. Bu sayede oyunda karşılaşabileceğiniz sürprizlere gerçek zamanlı olarak tanıklık edebilmeniz mümkün hâle geliyor. Hedefiniz, daha yüksek çözünürlüklerse, NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartları ya da bu kartları bulunduran “Canavar” gibi oyuncu bilgisayarlarına yönelebilirsiniz.

Devour, USB Belleğinize Bile Sığabilir

Son zamanlarda çıkan oyunların giderek daha büyük dosya boyutlarıyla gelmesine inat, USB belleğinize bile sığabilecek kadar az bir alana ihtiyaç duyan Devour, diskinizden yalnızca 8 GB’lık alan talep ediyor. Bu mütevazı isteği karşısında size onlarca, belki yüzlerce saat sürecek dehşet dolu saatler vadeden yapımı, şayet kullanıyorsanız, SSD’nize yüklemenizi öneririz. Böylece oyun içi harita yükleme sürelerini kısaltabilir, mekanik disk kaynaklı yavaşlamaların önüne kolayca geçebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 veya yeni nesil Core i3 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB ya da AMD Radeon R9 290 4 GB
  • Depolama: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7 ya da AMD eş değeri (AMD FX 9500+)
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB ya da AMD Radeon R9 290 4 GB veya daha iyisi
  • Depolama: 8 GB
Paylaş: