Diablo 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  11 Ekim 2021

Oyun

“Ne varsa eskilerde var,” sözünün ne denli doğru olduğunu, gerek birkaç yıl önce gerekse yaklaşık çeyrek asır önce çıkmış yapımların elden geçirilmiş sürümlerinin karşımıza çıkmasıyla tekrar görüyoruz. Son dönemde şirket içi çalkantılarla adını duymaya alıştığımız Blizzard Entertainment’ın 2019 yılında geliştirmeye başladığı Diablo II: Resurrected, serinin güncel sayılabilecek oyunlarını bir kenara koyup klasik Diablo’larla yola devam eden oyuncuların iştahını kabartacak bir remaster projesi. 2000 yılında çıkan orijinal Diablo II ve genişleme paketi Lord of Destruction’ı da kapsayan Resurrected, orta karar bilgisayarlarla da rahatça deneyimlenebilecek bir oyuna benziyor. Gelin, oyunun sistem gereksinimlerine dair ayrıntılara kısaca bir göz atalım.

Eski İşletim Sistemleriyle Vedalaşma Vakti

Pek çok oyun geliştirici ekibin aksine Blizzard, yeni oyunlarının yalnızca Windows 10 işletim sisteminde oynanabileceğini belirtiyor. Tabii işletim sistemi yeterliliğinin yanı sıra oyunu deneyimlemek için Battle.net uygulamasını yüklemeniz şart.

Orta Seviye İşlemciler Oyun İçin Gayet Yeterli

Diablo II: Resurrected, orijinal oyunun üzerine geçirilmiş bir skin’den çok daha fazlasını sunuyor. Oyunun yapısı itibarıyla işlemci kullanımının da yüksek olmayacağı bekleniyor. Çevre etkileşiminin yaratacağı fizik yükünün ve yapay zekâlı karakterlerin, özellikle kalabalık sahnelerde işlemciyi biraz zorlaması muhtemel ancak çift çekirdekli ve dört iş parçacıklı Intel Core i3-3250 gibi bir işlemci bile bu yükün üstesinden gelebiliyor. Çevrim içi oyun modunda ise biraz daha yüksek performanslı bir işlemci gerekebilir.

Güncel Standartlarda Bellek Miktarı, Gereksinimleri Karşılıyor

Sistem gereksinimleri konulu diğer blog yazılarımızda da belirttiğimiz gibi yeni nesil oyunları, bellek kaynaklı takılmalar olmadan oynamanız için sisteminizde en azından 8 GB bellek bulunması neredeyse mecburiyet hâlini aldı. Windows 10 işletim sistemi ve temel birtakım uygulamaların kullandığı bellek alanının 4 GB civarı olduğunu değerlendirdiğimizde, görsel ve işitsel şölen sunan oyunların aslında insaflı davrandığını bile söyleyebiliriz. Diablo II: Resurrected da minimum 8 GB bellek ile rahatça çalışabildiğini sistem gereksinimleri aracılığıyla ifade eden bir yapım oldu. Tabii sisteminizde daha fazla RAM varsa canlı yayın ve benzeri etkinliklere de girişebilirsiniz.

Yepyeni Görselleri Birkaç Nesil Öncesinin Ekran Kartlarıyla Görmeniz Mümkün

Grafik stili aynı bırakılan ancak karakter animasyonlarından poligon sayısına, aydınlatma efektlerinden geri kalan diğer görsellere kadar her unsuru yeniden ele alan geliştirici ekip, çok daha gerçekçi sahneler sunuyor. İzometrik kamera açısının da etkisiyle ekran kartına fazla yük bindirmeyen oyunu 720p çözünürlükte akıcı oynamak için NVIDIA GeForce GTX 660 gibi bir ekran kartı yeterli. Ancak hedefiniz 1080p ve üzeriyse önerilen sistem gereksinimlerindeki kartlara göz atmalısınız.

Resurrected Elverişli Bir Depolama Alanına İhtiyaç Duyuyor

Bazı oyunlar için yayımlanan tek bir yamanın 50-60 GB boyutunda olduğunu göz önüne aldığınızda Diablo II: Resurrected’ın yalnızca 30 GB depolama alanına gereksinim duyması yüz güldürüyor. Özellikle kısıtlı alana sahip bir SSD’niz varsa oyunu doğrudan SSD’ye kurarak yükleme sürelerini en aza indirip oyun keyfinizi katlayabilirsiniz.

Oyuncu Sınıfınız Değişse de Yanınızda Daima Bir Canavar Olsun

Diablo dünyasına adım atarken Paladin de olsanız, Necromancer da olsanız, düşmanlarınıza karşı mücadelenizde destek isteyeceğiniz canavar daima Monster olsun. Monster imzası taşıyan Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi alın ve Diablo II: Resurrected’da gizemli maceralara unutulmaz bir yolculuk yapın.

Diablo 2 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • Bellek: 16 GB
  • Depolama: 30 GB
  • İşlemci: Intel Core i5-9600K veya AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3/6 GB veya AMD Radeon RX 5500 XT 8 GB
  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)

Diablo 2 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • Bellek: 8 GB
  • Depolama: 30 GB
  • İşlemci: Intel Core i3-3250 veya AMD FX-4350
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB veya AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
Paylaş: