Diablo Immortal Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  3 Ağustos 2023

Oyun

İzometrik kamera açılı aksiyon rol yapma oyunları söz konusu olduğunda akla ilk gelen ve şu sıralar, dördüncü ana oyunuyla oyun dünyasını yerle yeksan eden Diablo, mobil dünyayı, geçtiğimiz yıl ziyaret etmişti. Diablo markasının mobil cephedeki üyesi Diablo Immortal, aynı zamanda PC tarafını da vurmuş, Diablo II ve Diablo III arasındaki hikâyeyi başarılı şekilde köprüleyerek beklenenden daha sevilen bir oyuna dönüşmüştü. Şu sıralar Diablo IV oynamaya hazırlanıyorsanız ve önceki iki oyun arasında neler olup bittiğini öğrenmek istiyorsanız, oynaması ücretsiz Diablo Immortal’a siz de vakit ayırabilirsiniz. Peki, oyunun sistem gereksinimleri nasılmış, gelin, birlikte bakalım.

Eski İşletim Sisteminden Vazgeçemeyenler İçin İdeal

Çeşitli nedenlerle eski nesil işletim sistemleriyle yola devam ediyor, Windows 7 ve Windows 8,1 gibi Microsoft’un resmî olarak artık desteklemediği sistemleri kullanıyorsanız, Diablo Immortal’ı sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz. Blizzard Entertainment’ın, mümkün olduğunca geniş bir oyuncu kitlesi tarafından oynanmasını istediği yapım, hem eski nesil hem de yeni nesil Microsoft Windows işletim sistemlerinde çalışıyor.

Açık Uçlu İşlemci Önerilerinin Bir Nedeni Var

Android ve iOS işletim sistemli akıllı cihazlarda oynanabilen mobil sürümüne de sahip Diablo Immortal, ihtişamlı görünümüne ve eğlenceli oynanışına hiç şüphesiz PC platformunda kavuşuyor. Ancak bunun karşılığında sistem kaynaklarını, özellikle de işlemciyi “acımasızca” kullanıyor. Popüler birçok oyun, 1080p ve 720p çözünürlükte işlemciye ağır yük bindirip zaman zaman işlemcinin, ekran kartına darboğaz yapmasına neden olabilirken Diablo Immortal, 1440p çözünürlükte bile 6 çekirdekli modern işlemcileri, %70’in üzerinde kullanabiliyor. Minimum ve önerilen sistem gereksinimleri listelerindeki işlemcilerde -bir istisna hariç- özellikle model vurgusu yapılmamasının nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz. Zira yapım, çevrim içi tabanlı da olmasının katkısıyla güçlü işlemcileri bile terletebiliyor.

Önerilenler Listesindeki RAM Değeri Daha Gerçekçi

Diablo Immortal, temelde mobil taraf içinde hazırlanmış, görsel anlamda belli sınırlar kapsamında yer alan ve altyapısı itibarıyla modern PC oyunlarından daha mütevazı sistemlerde yürütülebilen bir oyun olduğundan, bellek kullanımının da bundan etkilenmesini normal karşılıyoruz. Diablo Immortal’ı, en yüksek grafik detay seviyesinde, 4K (2160p) çözünürlükte bile oynadığınızda, işletim sistemi ve arka plan uygulamalarıyla birlikte bellek kullanımı 8 GB seviyesine ancak ulaşıyor. Elbette biz, sistem gereksinimleri odaklı yazılarımızda sıklıkla dile getirdiğimiz gibi sisteminizde ne kadar RAM bulunursa o kadar iyi olacağını yine hatırlatalım.

Orta Karar Bir Ekran Kartıyla Doyurucu Oyun Deneyimi Mümkün

Diablo ruhunu yansıtan ama sisteme yük bindirmeyecek şekilde tasarlanan yapısı sayesinde ekran kartlarını yormayan Diablo Immortal, bundan birkaç nesil öncesinin orta seviye ekran kartlarından GeForce GTX 1060 ile 1440p çözünürlükte ve en yüksek grafik ayarlarında 150+ fps seviyesinde oynanabiliyor. Sözün özü, sahip olduğunuz bilgisayardaki ekran kartı, düşük performanslı olsa dahi Diablo Immortal’ı, 1080p çözünürlükte, akıcı şekilde oynayabilirsiniz.

Sürpriz Bir Depolama Gereksinimine Hazır Olun

Mobil sürümü birkaç GB boyutunda olsa da detaylı görseller/videolar ve yüksek kaliteli işitsel unsurlar da eklendiği için boyutu epey yükselen Diablo Immortal’ın PC sürümü için resmî sistem gereksinim listelerinde bir depolama boyutu belirtilmiyor. Ancak bu yazının hazırlandığı hafta itibarıyla oyun, bilgisayarda yaklaşık 47 GB’lık bir alan kaplıyor. Siz, güncelleme ve muhtemel içerik yeniliklerini de göz önünde bulundurarak bilgisayarınızda birkaç GB’lık ekstra alanı, Diablo Immortal için hazır edebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10, 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3 ya da AMD FX-8100
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 (1 GB) veya AMD Radeon HD 6850 (1 GB)
  • Depolama: 47 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10, 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 ya da AMD Ryzen 5
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 (2 GB) veya AMD Radeon RX 470 (4 GB)
  • Depolama: 47 GB
Paylaş: