Dillere Pelesenk Olan 10 Oyun Müziği

Monster Notebook  28 Ekim 2020

Oyun

Üst düzey grafikler, gerçekçi oyun dinamikleri, harika bir hikâye ve aksiyon dolu olay örgüsü kadar oyun müzikleri de bir oyunun cazibesi üzerinde büyük rol oynuyor. Nostaljik oyun konsollarının ilkel ama etkileyici ses çiplerinden günümüz video oyunlarının modern enstrümanlarla üretilen melodilerine kadar onlarca harika oyun müziği bulunuyor. Gelin, dillerden düşmeyen 10 oyun müziğine yakından göz atalım.

1) The Last Of Us – All Gone (No Escape)

21 Gram ve Brokeback Mountain filmlerinin de bestecisi olan Gustavo Santaolalla imzalı All Gone (No Escape), post apokaliptik dünyanın duygusal ağırlığını başarıyla yansıtıyor.

2) Assassin’s Creed 2 – Night Mission In Venice

Oyun dünyasının Hans Zimmer’i olarak kabul edilen jesper Kyd, Assassin’s Creed 2 gibi bir şahesere besteleri ile özel bir atmosfer ekliyor. Night Mission In Venice, oyunun gizemli atmosferine mükemmel bir uyum gösteriyor.

3) DOOM – BFG Division

Erken dönem FPS oyunları arasında çok özel bir yere sahip olan DOOM, sıra dışı müzikleri ile de göz dolduruyor. Mick Gordon imzalı BFG Division parçası ise oyun içinde tam gaz ilerlemeniz için her şeyi yapıyor.

4) The Elder Scrolls V: Skyrim – The Song of the Dragonborn

Jeremy Soule bestesini taşıyan The Song of the Dragonborn, epik melodisiyle en iyi oyun müziklerinden biri olmayı başarıyor.

5) Super Mario Bros. – Sountracks

Tüm zamanların en çok oynanan oyunları arasında bulunan Super Mario Kardeşler, akıllarda yer eden nostaljik müzikleriyle sizi zamanda kısa bir yolculuğa çıkarıyor.

6) Silent Hill – Hometown

Silent Hill’i rakiplerinden ayıran tek şey, oyunun korkunç atmosferi ve oyuncuları geren yavaş temposu değil. Akira Yamoaka’nın birbirinden özel besteleri de bu harika oyunu özel kılan detaylar arasında yer alıyor.

7) Red Dead Redemption – Far Away

Oyun bittikten uzun bir süre sonra dahi akıllarda kalan Far Away, Jose Gonzalez imzasını taşıyor. Red Dead Redemption’ın vahşi sınırları içerisinde “Far Away” şarkısını dinlemek oyuna tam anlamıyla kendinizi kaptırmanızı sağlıyor.

8) The Legend of Zelda – Ocarina of Time

Zelda’nın eşsiz atmosferine Ocarina of Time, Kakariko Village, Lon Lon Ranch, Shadow Temple ve Lost Woods gibi harika şarkılar eşlik ediyor.

9) Final Fantasy VI – Tina/Terra

En iyi Final Fantasy oyunun hangisi olduğu yönünde net bir fikir birliği bulunmasa da en iyi müziklerin Nobuo Uematsu’a ait olduğu tartışmaya kapalı görünüyor.

10) BioShock Infinite – Theme Music

Gerilim yüklü Bioshock Infinite’in görkemli müziği, uçan şehir Columbia’nın kalbindeki vahşeti gözler önüne serme konusunda harika bir iş çıkarıyor.

Paylaş: