Dinlediğiniz Zaman Başka Diyarlara Gideceğiniz 6 Oyun Müziği
Kendi başına bir sanat olarak değerlendirilmese de büyük bütçeli oyunlar, geliştirilme sürecinde edebiyattan resme pek çok sanat dalından izler taşıyor. Ancak bu sanat dallarından belki de en etkileyicisi müzik oluyor. Zira kimi zaman çeşitli sanatçılara ait parçalara yer verilen kimi zamansa ünlü besteciler için özel olarak hazırlatılan şarkılarla zenginleştirilen oyunlar, içerdikleri müziklerle unutulmaz hâle geliyor. Gelin, dinlediğiniz zaman sizi başka diyarlara götürecek altı oyun müziğine birlikte bakalım.
Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory – Theme From Battery
Dünyaca ünlü müzisyen Amon Tobin tarafından hazırlanan oyun müzikleri arasında en dikkat çekici ve akılda kalıcı olanlardan biri şüphesiz Theme From Battery idi. Kimselere görünmeden bölümü %100 ile bitirmeye gayret ettiğiniz zamanları anımsayıp geçmişe yolculuk etmenizi sağlayan parça, çalma listelerinizde döngüden çıkaramayacağınız kadar bağımlılık yapıcı bir eser.
Grand Theft Auto Vice City – Michael Jackson – Billie Jean
1980’li yıllara bir şekilde tanıklık etmiş herkesin hayatına dokunan müzisyenlerden Michael Jackson’ın 1984 çıkışlı hit parçası Billie Jean’e bir GTA oyununda, hem de oyundaki araca ilk binişte denk gelmenin yaşattığı hissiyat çok başkaydı. Bundan böyle Billie Jean her işitildiğinde önce 1980’li yıllara ve 1980’lerde geçen GTA: Vice City’ye doğru bir yolculuğa çıkılıyor.
Street Fighter II – Ryu Bölümü
Bir oyun türünün yaratıcısı olmasa da o türün en olgun yapımlarından biri olarak değerlendirilen Street Fighter II, her karaktere özel bölüm müzikleriyle de etkileyici bir oyundu. Tüm bölümlerin müzikleri ayrı güzellikteydi, ancak Ryu’nun bölümünde çalan parça bambaşkaydı. Hadouken ve Shoryuken ses efektleri eşliğinde daha bir anlam kazanan ve duyduğunuz an sizi 1990’lardaki Atari salonlarına ışınlayacak eseri hazırlayan, Yoko Shimomura adlı besteci.
Super Mario Bros. – İlk Bölüm
Tanınırlık konusunda hiç sıkıntı çekmeyen Super Mario Bros. oyununun ilk bölüm müziğini bilmeyen pek kimse yoktur. İşittiğiniz andan itibaren sizi çocukluğunuza döndürecek Koji Kondo imzalı parça, müzik çevrelerince de o kadar çok seviliyor ki ünlü progresif metal grubu Dream Theater bile 2008 yılındaki Progressive Nation konserinde, The Dark Eternal Night parçasını, Mario’nun müziğiyle harmanlayıp The Dark Nintendo Night olarak izleyicilerle buluşturmuştu.
Portal – Still Alive
Eğer Portal oyununu bitirdiyseniz, bu şarkıyı nerede ve hangi koşul altında duyarsanız duyun önce tüyleriniz diken diken olur, sonra yüzünüzde küçük bir tebessüm oluşur. GlaDOS’un ağzından söylenen ve vocal autotune kullanılan en sevimli parçalardan biri olma özelliği taşıyan Still Alive, esprili sözleriyle de sizi The Orange Box dönemine götürecek.
Silent Hill 2 – Promise
Korku oyunlarında pek sık rastlanmayan derecede iç içe geçmiş bir hikâye örgüsüne sahip Silent Hill 2, yine türün standartlarını aşan hüznü de oyuncunun sırtına yüklüyor. Verilmiş ama tutulamamış sözlerin bir tezahürü niteliğindeki Promise, oyunun sonlarındaki diyalogları dikkatle takip edenler için çok daha anlamlı, çok daha derin bir eser. Her dinlediğinizde sizi Silent Hill dünyasının hüzünlü tarafına davet edecek parça, büyük usta Akira Yamaoka imzalı.