Dizisi Yapılacak Olsa Heyecanla Takip Edilecek 5 Oyun

Monster Notebook  24 Nisan 2020

Oyun

Beyaz perdenin oyun dünyasına, oyun dünyasının da beyaz perdeye ilham verdiği dönemleri yaşıyoruz. Her ne kadar geçmişte birçok oyunun başarısız sinema filmi versiyonları çekilmiş de olsa, gerek oyun gerekse sinema endüstrisinin aldığı yol, yapımcıları başarısızlıkla sonuçlanacak projelere girmekten alıkoyuyor. Dizi cephesinde de pek bir değişiklik olmuyor. Artık genellikle büyük bütçeli yapımlar izleyicilere sunuluyor ve gelen geri bildirimlere göre projeler sürdürülüyor ya da sonlandırılıyor. Son dönemde kendi popülerliğini oyuna da taşıyan Netflix dizisi “The Witcher”, kitap külliyatından da aldığı güçle, şimdiye dek yapılmış en iyi oyun-dizi uyarlaması olarak değerlendiriliyor. Peki, başka hangi oyunların dizisi yapılsa böyle heyecanla takip ederdik? Gelin birlikte bakalım.

1) Control

Remedy Entertainment’ın geliştirdiği en iddialı oyunlardan birisi de kesinlikle Control’dür. Kendine tema olarak belirlediği SCP unsurlarını, oyun içi belgelerle açık ederek gizemini uzun süre koruyan ve kolay kolay anlaşılmayacak bir hikâyeye sahip olan yapımın The X Files tadında bir dizisi hazırlansa, heyecanla izlenebilirdi. Birbiriyle bağlantısı bulunmayan bölümlerden oluşan dizide, oyundaki ana karakter Jesse Faden’a hayat veren Courtney Hope’un rol alması da dizinin etkileyiciliğini artırabilirdi.

2) Uncharted Serisi

Çekimi planlanan; fakat filmi için bir türlü yönetmen bulunamayan Uncharted için sinema filmi yerine her bölümü farklı ülkelerde geçen sürükleyici bir dizi hazırlansa ilgi çekici olabilirdi. Dünyanın farklı ülkelerine seyahat eden ve gizli hazinelerin peşinde sıra dışı maceralara atılan bir Nathan Drake görme fikri bile heyecan verici.

3) BioShock Serisi

Dördüncü oyun da yoldayken, ilk oyunu ve üçüncü oyunu için farklı sezonlara konu edilecek bir dizi hazırlansaydı heyecanla izlenebilirdi. İzleyicilere televizyon ekranlarından felsefe ve sanat akımı yağmuruna tutması muhtemel BioShock dizisinde, oyundaki müzikler de kullanılabilse ve senaryo danışmanı olarak Ken Levine görev alsa gerçekten harika olurdu.

4) Assassin’s Creed Serisi

İnsanların tarihi olayları, bazı tarihi dizilerle daha iyi özümsediği çok açık. Aksiyonu ve entrikası bol, tarihi gerçekliği de ziyadesiyle fazla olan bir Assassin’s Creed dizisine hiç kimse hayır demezdi. Hatta; baş karakter de Ezio seçilirse, gelsin izlenme rekorları…

5) Mass Effect Serisi

Mass Effect serisi, BioWare şaheseri şeklinde değerlendirilirken, son oyunuyla etkileyiciliğini biraz yitirmişti. Bizim tahminimize göre dizisi çekilseydi, popüler diziler arasına uzay temalı dizi kadrosundan girerek kendi izleyici kitlesini oluşturabilirdi. Birkaç sezonluk malzemeye sahip ilk iki oyunu ve belirli kısımlarından yararlanılan üçüncü oyunu kendine konu edinen bir Mass Effect dizisi, büyük yankı uyandırırdı.

 

Paylaş: