Dota 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  13 Mayıs 2021

Oyun

Milyonlarca oyuncuyu peşinden sürüklemeye neredeyse 10 yıldır devam eden Dota 2, yepyeni kahramanları ve heyecanla takip edilen turnuvalarıyla gündemdeki yerini koruyor. Aynı arenada pek çok rakibi olsa da kendi oyuncu kitlesi Dota 2’yi bırakmak şöyle dursun, oyun saati rekoru üzerine oyun saati rekoru kırıyor. Bunda, yapımın eğlenceli yapısı kadar hemen herkesin bilgisayarında çalışabilmesinin de etkisi var. Valve tarafından geliştirilen en güncel oyun motoru olma unvanını koruyan Source 2 ile hazırlanan ve Source oyun motorunun düşük kaynak tüketimi özelliğini büyük oranda koruyan motor sayesinde yıllar öncesinin bilgisayarında bile akıcı çalışan Dota 2’nin sistem gereksinimleri neler, hep birlikte inceleyelim.

Depolama Tarafında Sizi Bir Sürpriz Bekliyor

Oyun, 2013 yılında Steam üzerinden yayımlandığında sistem gereksinimleri tabloları, o dönemin şartlarına uygun olarak şekillendirilmişti. Bu nedenle işlemciden ekran kartına kadar pek çok donanım bileşeni, bir bakıma döneme ayna tutuyor. Ancak donanımlar, zamana meydan okuyabilseler bile oyunun içerdiği dosyaların boyutları, zaman içerisinde yapıma gelen güncellemeler nedeniyle arttı ve Steam sayfasında belirtilen depolama gereksinimi, şu an itibarıyla geçerliliğini maalesef korumuyor. Zira oyun için 15 GB depolama alanı gerektiği belirtilse de oyunu şimdi yüklemeye kalktığınız zaman Dota 2 sizden 30,4 GB’lık bir alan talep ediyor. Şayet oyuna yeni başlayacaksanız bu durumu dikkate alın ve yapıma diskinizde en azından 30 GB alan ayırın.

Bellekte, Minimum Gereksinim Tablosundaki Kadar İyimser Olmayın

Az önce aktardığımız gibi dönemin koşulları göz önüne alınarak hazırlanan gereksinim tabloları, belirli oranlarda güncellenmeye muhtaç durumda. Bugünün Full HD (1080p) oyunculuğuna uygun bir senaryoda bellek tarafında da açık veren minimum sistem gereksinimleri tablosunda 4 GB olarak belirtilen bellek, maalesef yetersiz. Zira oyunu en hızlı çalışacak şekilde ayarlasanız bile toplamda kullanılan sistem belleği 7 GB seviyesine yaklaşıyor. Bu noktada ana kriter olarak önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki bellek değerlerini dikkate almanız yerinde olur.

Çevrim İçi Karşılaşmalarda İşlemci Kullanımı Artıyor

Diğer oyuncularla etkileşim, çevrede olan bitenler derken işlemci kullanımı Dota 2 seanslarında beklenmeyecek düzeylere çıkabiliyor. Altı çekirdekli işlemcileri bile zaman zaman %70 oranında kullanabilen oyunda işlemci kaynaklı bir darboğaz yaşamamanız için güncel sayılabilecek bir sisteme sahip olmanız önemli. En azından dört çekirdekli ve dört iş parçacıklı bir işlemci, Dota 2 karşılaşmalarını takılma olmaksızın deneyimlemenizi sağlayacaktır. Eğer bir yandan oynayıp diğer yandan canlı yayın yapma gibi planlarınız varsa daha güçlü bir işlemci edinmeniz şart.

Sezgisel Oyun Tarzınız Varsa Orta Karar Bir Ekran Kartı Yeterli

Rakiplerinizin hamlelerini gerçek zamanlı takip etmek ve takım arkadaşlarınızın hareketlerine uyum sağlamak için oyunda belirli kare/saniye oranlarını yakalamanız gerekiyor. Bu aşamada da tablolardaki ekran kartları, güncelliğini yitirdiği için NVIDIA GeForce GTX 16 serisindeki kartlarla oyunu 1080p çözünürlükte, 200 kareye yaklaşan hızlarda oynayabileceğinizi belirtelim. Daha yüksek tazeleme hızlarına sahip bir monitörünüz varsa GeForce RTX 20 veya RTX 30 serisi ekran kartlarını ya da bu grafik işlemcileri içeren oyuncu bilgisayarlarını tercih etmelisiniz.

Bırakın, Dota 2 Kahramanınız Canavarla Sırt Sırta Versin

Hem bireysel hem de takım bazlı başarınızı en iyi noktaya taşımak istiyorsanız güçlü donanımlarla Dota 2 deneyimi yaşamanız gerekli. Monster’ın sizlere sunduğu Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, Dota 2’de zaferden zafere koşmanıza yardım ederken diğer tüm oyunları da Full HD ve üzeri çözünürlüklerde, akıcı oynamanızı sağlayacak!

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: 2,8 GHz frekansında çalışabilen Intel veya AMD marka çift çekirdekli işlemci
  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit) ve üstü
  • Bellek: 4 GB
  • Depolama: 15 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600/9600 GT 1 GB ya da AMD Radeon HD 2600/3600 1 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E7400 veya AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+
  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit) ve üstü
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600 GTS 1 GB veya AMD Radeon HD 2600 Pro
  • Depolama: 15 GB
  • Bellek: 8 GB
Paylaş: