Dota 2’de Deneyim ve Altın Kazanma Yolları: Farming Taktikleri

Monster Notebook  10 Şubat 2024

Oyun

Bir dönem Türk televizyonlarında da gösterilen ve şu sıralar, Disney’in kendi stream platformunda yayımlanan DuckTales adlı çizgi dizinin önemli karakteri Varyemez Amca gibi altın biriktirip Dota 2’de dilediğiniz ögeleri satın alıp kahramanınızı güçlendirmek ister misiniz? Peki ya deneyim puanları toplayıp rakiplerinizin önüne geçmeyi? O hâlde gelin, Dota 2’de altın ve deneyim kazanma taktiklerine birlikte bakalım.

Bolca Altın Kazanmanın Sırrı: Son Vuruş Ustası Olmak

Dota 2’de altın kazanmanın bir numaralı kuralı, last hit ya da bir diğer deyişle son vuruştur. Evet, bu, minyonları son vuruşla yere sermek anlamına gelir ve bir minyonu son vuruşla alt etmek, âdeta bir pasta yeme yarışmasında son dilimi kapmak gibi hissettirebilir. Tabii Dota 2 evreninde bu dilim, sanal keselerinizi şişirecek altınlar içerir. Peki, son vuruş ustası olmak için ne yapmanız gerekir? Elbette öncelikle sabretmeniz gerekir. Minyonların can düzeylerini gözlemlemeniz ve onları bir vuruşta öldürebileceğiniz anı kollamanız önemlidir. İkincisi ise zamanlama, zira rakip minyonların can çubuklarını dikkatlice izledikten sonra vuruşunuzu tam zamanında yapmalısınız. Üçüncüsü, kahramanınızın özelliklerini tanımalısınız. Her kahramanın saldırı hızı ve hasar düzeyi değişkenlik gösterir. Bu nedenle kahramanınızın özelliklerini bilmeniz, son vuruş sürecinde size avantaj sağlar.

Ormanın Gizemleri: Altın ve Deneyim İçin Jungling

Orman, Dota 2’nin gizemli ve değerli kaynaklarından biridir. Orman canavarlarını avlamanız, hem altın hem de deneyim kazanmanızın en etkili yollarından biridir. Fakat ormanda avlanmak, biraz da ormanın gizemlerini çözmeyi gerektirir. Hangi canavarlar daha fazla altın veya deneyim veriyor, hangi kahramanlar ormanda daha etkili oluyor? Bu soruların yanıtları, orman stratejinizi kısa sürede belirleyecektir. Orman canavarları, farklı oranlarda altın ve deneyim verir. Büyük canavarlar, daha fazla ödül sunar lakin onları alt etmek genellikle daha zordur. Bunun yanında bazı kahramanlar, özellikle orman canavarlarını hızlı ve etkili bir şekilde öldürebilenler, jungling/ormancılık için daha uygundur. Ormanda avlanmak, koridorlardaki rekabetten uzak, alternatif bir altın ve deneyim kaynağı sunar.

Takım Savaşları: Altın ve Deneyim İçin Stratejik Hamleler

Takım savaşları, Dota 2’de gerek altın gerekse deneyim kazanmanın yolları arasında bulunur. Bir takım savaşında düşman kahramanlarını oyun saf dışı etmek, büyük miktarda altın ve deneyim sağlar. Ama takım savaşlarına katılmak, güç gösterisinden ziyade stratejik bir hamledir. Takım savaşlarında başarılı olmak için takımınızın güçlü ve zayıf yönlerini bilmeniz son derece önemlidir. Hangi kahramanlar iyi bir başlangıç yapabilir, hangileri takım savaşlarında destekleyici rol oynar gibi soruların yanıtları, savaş stratejinizi tepeden tırnağa şekillendirecektir. Bunlara ek olarak takım savaşlarına katılmanız, takımınızın birlikte hareket etmesini ve koordinasyonunu geliştirir; bu da oyunun ilerleyen safhalarında size ve takımınıza büyük avantajlar kazandırır.

Tome of Knowledge ve Roshan’ı Pas Geçmeyin

Dota 2’de etkili farming stratejileri, sadece minyonları ve orman canavarlarını öldürmekle sınırlı değildir. Bu yazı kapsamında anlatabileceğimiz iki önemli unsur daha var ki, bunlar oyunun gidişatını büyük ölçüde etkileyebilir: Tome of Knowledge ve Roshan. Tome of Knowledge, belirli zaman aralıklarında satın alabileceğiniz ve kullandığınız an deneyim puanı veren bir ögedir. Deneyim kazanmakta zorlanan destek kahramanları için bir can simidi gibi olan Tome of Knowledge, kahramanınızın seviye atlamasını ve yeni yetenekler kazanmasını da mümkün kılar. Bu da takım savaşlarında ve stratejik hamlelerde size büyük bir üstünlük sağlar.

Dota 2 haritasının ortasında bulunan güçlü bir nötr canavar olan Roshan’ı öldürmek, takımınıza değerli ögeler (Aegis of the Immortal ve Cheese gibi) ve bol miktarda altınla deneyim kazandırır. Öldürüldükten sonra 8 ila 11 dakika içinde yeniden doğan Roshan’ı öldürmek, takımınıza, oyunun ilerleyen safhalarında yarar sağlayabilir. Roshan’ı öldürmek için doğru zamanı ayarlamanız ve takımınızla koordineli bir şekilde hareket etmeniz gerekir.

Siz de Dota 2’de farming’e saatler ayırıp kahramanınızı hedeflediğiniz güce taşımayı istiyorsanız, ekran karşısında uzun saatler kalmanız gerekebilir. Bu süreçte hem reflekslerinize uyum sağlayacak hem de oyun görsellerini muhteşem şekilde sunabilecek bir monitör kullanmalısınız. Monster tarafından geliştirilen Aryond serisi oyuncu monitörü modellerinden dilediğinizi seçebilir, Dota 2’nin yenilmezleri arasına adınızı yazdırabilirsiniz.

 

Paylaş: