Dota Underlords (Dota Chess) Mobil İncelemesi

Monster Notebook  12 Mayıs 2020

Oyun

Oyunların nasıl bir hayat çizgisi olduğunu ve modlar sayesinde neye dönüşebileceklerini kestirmek, her zaman mümkün olmuyor. Warcraft III: Reign of Chaos’a gelen; The Frozen Throne genişleme paketinin, Defense of the Ancients ya da daha çok bilinen adıyla Dota adlı MOBA oyununa dönüşmesi de kestirilemez gelişmelerden biriydi. Serinin kaderi olsa gerek, bu defa Dota 2 topluluğunda filizlenip ortaya çıkan auto battler modu Dota Auto Chess, Dota Underlords olarak karşımıza çıkıyor. Kısa süre içerisinde erken erişimden çıkıp, Steam üzerinden tam sürümü oyuncuların beğenilerine sunulacak yapım, mobil platformlarda da aynı heyecanı vermeyi başarıyor.

Valve’ın İlk Mobil Oyununa Hoş Geldiniz

Akıllı cep telefonu teknolojilerinin önlenemez hızı, oyun endüstrisinde kartların yeniden dağıtılmasına vesile oluyor. Zamanında birçok yenilikle adını duyurup, oyun tutkunlarının gönüllerinde taht kuran Valve, kızışan rekabetin de etkisiyle PC’ye erken erişim olarak yayımladığı Dota Underlords’un mobil sürümünü de oyuncuların karşısına çıkarıyor.

Oyun severlerin, yolculuklarda ve boş zamanlarında en az eforla oyun oynamalarına olanak veren, yeni bir tür olarak değerlendirilen auto battler’ın yeni üyelerinden Dota Underlords, büyük uğraşlar vermeden eğlenceli saatler geçirmenizi sağlıyor. Temellerini, Drodo Studio’nun geliştirdiği Auto Chess’ten alan ve belirli noktalar hariç büyük oranda bu oyuna benzeyen Underlords’ta, 8×8 ızgara yapısındaki savaş alanına yerleştireceğiniz karakterlerle karşılaşmaları kazanmaya çalışıyorsunuz. Hangi karakterlerle oynayacağınızı seçmek ve karakterlerin başlangıç pozisyonlarını ayarlamak, oyundaki temel görevinizken; karakterler arası ittifak kurmak, kazandığınız paraları doğru şekilde yönetmek ve kullanmak da karşılaşmaları kazanmanızda etkili oluyor. Bu noktada, oyun için hazırlanan Kural Kitabı’nı dikkatle incelemeniz, ittifaklar ve eşyalarla ilgili kısımları kavramanız öneriliyor. Böylece; sahip olduğunuz bazı eşyaları daha verimli değerlendirebiliyor, hatta oyun içerisindeyken karakterler arasında dönüşümlü kullanabiliyorsunuz.

Steam Şifrelerini Hatırlama Vakti

Android ya da iOS platformunda oynuyor olmanız fark etmeksizin Steam hesabınızla giriş yaparak keyfini çıkarabileceğiniz Dota Underlords, PC tarafındaki oyunla aynı özellikleri sunuyor. Bir süre bot’larla oynadıktan sonra, çok oyunculu karşılaşmalara girerek hünerlerinizi ve stratejilerinizi konuşturabilmenize olanak veren oyun, zaman zaman RNG nedeniyle canınızı sıkabiilir. Fakat; vadettiği eğlenceyi de fazlasıyla yaşatıyor. Şartlar eşit olduğu için çapraz platform çoklu oyuncu özelliğiyle yayımlanan ve tam sürümünde de bu özelliğini sürdürmesine kesin gözüyle bakılan yapımın, Türkçe dil desteği de bulunuyor. Görsel ve işitsel manada PC versiyonundan geride kalmayan ve özellikle kulaklıkla oynadığınızda, kendinizi oyunun içinde gibi hissedebileceğiniz Dota Underlords’u, geniş ekranlı tabletlerle daha konforlu bir şekilde deneyimleyebileceğizi de eklememiz gerekiyor.

Yüksek sistem gereksinimlerine sahip olmayan bilgisayarlarda da tatmin edici akıcılıkta oynanan Dota Underlords, orta ve üst segmentteki akıllı cep telefonlarıyla pürüzsüz deneyimlenebiliyor. Şayet oyunu oynarken takılmalara denk geliyorsanız, “Ayarlar” altındaki Görüntü sekmesinde bulunan “Oyun Ekranı Render Kalitesi” seviyesini varsayılan değerlerin altına taşımanız, “Kaplama Kalitesi” ve “Gölge Kalitesi” değişkenlerini orta seviyeye getirmeniz öneriliyor. Takılma ve yavaşlamaların önüne bu şekilde de geçemiyorsanız, mobil cihazınızın ekran ayarları aracılığıyla telefonun çözünürlüğünü düşürmeniz çözüm olabiliyor. Bu tarz oyunlarla zaman geçirdikten sonra karşılaşılan ısınma sorunu ise hemen her telefonda gözlemleniyor.

Önümüzdeki birkaç yıla damgasını vuracak oyunlardan biri olmasına kesin gözüyle baktığımız ve aldığı güncellemelerle ilk günkü hâline kıyasla daha da olgunlaşan Dota Underlords’un PC tarafındaki sürümünün, erken erişimden çıkmasının ardından asıl potansiyelini göstermesini bekliyoruz. Kendinizi yormadan eğlenceli mücadelelere girişmek istiyorsanız, zaman kaybetmeden Dota Underlords’u yükleyin ve kendinizi auto battler dünyasının yeni dinamiklerine kaptırmaya başlayın.

Paylaş: