Düşük Sistem Gereksinimleri İsteyen En İyi 10 Oyun

Monster Notebook  31 Ekim 2020

Oyun

Günümüzde, düşük sistemli bilgisayarlar ile yeni nesil AAA oyunlara ulaşmak epey zor görünüyor. Tam da bu aşamada daha önce hiç oynamadığınız birbirinden ilginç eski oyunlara başvurmak gerekiyor. Nostaljik oyunlar sayesinde eski bir bilgisayarda bile oldukça keyifli bir oyun deneyimi yaşanabiliyor. Hatta bazı oyunlar benzersiz kurgusu ve özgün hikayesi ile günümüz oyunlarından bile ilgi çekici olabiliyor. Düşük sistem ile çalışabilen harika 10 bilgisayar oyununu sizler için derledik.

1) Half-Life 2

Gelmiş geçmiş en iyi PC oyunları arasında mutlaka adından söz ettiren Half-Life 2, zamanının çok ötesinde bir oyun deneyimi sunuyor. Oyunun baş karakteri Gordon Freeman, dünyayı boyutlar arası bir uzaylı istilasından korumaya çalışıyor. Eşsiz hikâye anlatımını sağlam bir oynanışla birleştiren Half Life 2, uçsuz bucaksız bir maceraya sizleri sürüklüyor.

2) Mafia 1

1930’lu yılların atmosferini mükemmel bir şekilde yansıtan Mafia 1, New York ve Chicago esintileri taşıyan Lost Heaven şehrinde geçiyor. 2002 yapımı oyun; araçları, kostümleri, mekanları ve diyalogları ile sizleri yakın tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

3) Far Cry 2

Birçoklarına göre serinin en iyi oyunu olarak gösterilen Far Cry 2, Orta Afrika’da yaşanan bir iç savaş hikayesini konu alıyor. Açık dünya haritası ile geniş bir özgürlük sunan Far Cry 2, farklı silah seçenekleri sayesinde oyuncuları kendi yöntemleriyle oynamaya teşvik ediyor.

4) Bioshock 1

Eşsiz bir hikâyeye ve sıra dışı atmosfere sahip Bioshock 1, sizlere benzersiz bir oyun deneyimi vadediyor.

5) Prince of Persia: The Sands of Time

Ubisoft imzalı Prince of Persia: The Sands of Time, 2008 yapımı olmasına rağmen günümüzde de büyük bir keyifle oynanabiliyor. Nostaljik atmosferi ile dikkat çeken The Sands of Time sayesinde birbirinden ilginç bulmacaları çözerek ilerleyebilir, keskin kılıç darbeleriyle rakiplerinizi alt edebilirsiniz.

6) Portal

Valve imzası taşıyan bu harika oyunda, portal silahını kullanarak bir odadan diğerine geçiyor, hikâye içerisindeki bilmeceleri çözerek ilerliyorsunuz.

7) Resident Evil 4

2005 yılında piyasaya çıkan ünlü serinin dördüncü oyunu, yaratıcı detayları ve çeşitliliği sayesinde üzerinden yıllar geçse dahi keyifle oynanıyor.

8) F.E.A.R

Hayatta kalma ve korku türünün önemli örnekleri içinde yer alan F.E.A.R, geleneksel FPS oyunlarından hoşlananlara harika bir alternatif sunuyor.

9) Call of Duty: World at War

Modern Warfare motorunu kullanan World at War, sizleri oyun dünyasında bugüne kadar görülen en zorlu ve kaotik İkinci Dünya Savaşı ortamı içine sokuyor.

10) Hitman: Blood Money

Hitman diğer adıyla Ajan 47’nin serüveni tüm hızıyla devam ediyor. Kişiselleştirilebilir silahları, özenle hazırlanmış gizlilik sistemi ve senaryo çeşitliliği ile öne çıkan Blood Money, zamanının ötesinde bir oyun deneyimi vadediyor.

Paylaş: