EA FC 24 En Popüler 10 Gol Sevinci

Monster Notebook  23 Temmuz 2024

Oyun

Paslaşmalar harika, kaleciye giderek yaklaşıyorsunuz, top hâlâ ayağınızda, heyecanınızı görmezden geliyorsunuz, büyük bir soğukkanlılıkla topu kaleye doğru gönderiyorsunuz ve evet, harika bir gol atıyorsunuz. Peki, buna nasıl sevinmelisiniz? EA FC 24’te gol sevinçleri, oyuna gelen güncellemelerle daha da artıyor -çıkarılan sevinç hareketleri de yok değil- ve aralarından duruma uygun olanları seçmek, giderek zorlaşıyor. O hâlde gelin, size oyundaki en popüler 10 gol sevincini aktaralım.

1. Point to the Sky (Gökyüzünü İşaret Et)

Listemizin ilk sırasında, Point to the Sky var. Bu sevinç hareketinde, gol sonrası oyuncunuz, gökyüzüne işaret eder. Filelerle buluşturduğunuz topun yarattığı coşkuyu zarif bir şekilde gösterir.

Nasıl Yapılır: L1 tuşuna basılı tutun ve ardından Daire (Circle) tuşuna basın.

2. Rock On (Rock İşareti)

Enerjik ve heyecan dolu bir kutlama biçimi olan Rock On’da oyuncunuz parmaklarıyla rock işareti yaparak gol sevincini gösterir. Sıkı müzikler dinliyorsanız, her gol sonrası bu sevinç hareketini yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır: L2 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (R3) tıklayın.

3. Spanish Dance (İspanyol Dansı)

Oyuncunuz, coşkulu ve ritmik bir İspanyol dansı yaparak golünü kutlar. Bu hareket sahada âdeta bir dans gösterisi gibidir.

Nasıl Yapılır: L2 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) iki kez yukarı doğru kaydırın.

4. Faking It (Sahte Sakatlık)

Listemizin dördüncü sırasında gol sonrasında futbolcuların kısa süreliğine sahte bir sakatlık numarası yaptıkları Faking It var. Rakipleri şaşırtan Faking It, tebessüm ettiren eğlenceli de bir harekettir.

Nasıl Yapılır: L2 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) iki kez sola kaydırın.

5. Hypnosis (Hipnoz)

Tebessüm ettiren bir başka sevinç hareketi, hiç şüphesiz Hypnosis. Gol sonrasında takım arkadaşlarına dönen oyuncunuz, elleriyle kollarıyla hipnoz hareketleri yaparak arkadaşlarını hipnotize eder; bu sevinç eğlenceli ve dikkat çekicidir.

Nasıl Yapılır: L2 tuşuna basılı tutun ve üçgen (Triangle) tuşuna basın.

6. Big Man (Büyük Adam)

Listemizin altıncı sırasındaki sevinç hareketinde oyuncunuz, güçlü bir adam gibi poz verir, bu sevinçle fiziksel gücünü ve baskınlığını kanıtlar.

Nasıl Yapılır: L1 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) sağa kaydırın.

7. Heart Symbol (Kalp Sembolü)

En sevgi dolu sevinç hareketlerinden biri olan Heart Symbol’da topu ağlarla buluşturan futbolcu, elleriyle kalp şekli yaparak sevgisini ve coşkusunu sergiler. Hem duygusal hem de samimi bir sevinçtir ve oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilir.

Nasıl Yapılır: L2 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) aşağı doğru kaydırın.

8. Walk Like Me (Benim Gibi Yürü)

Sevinç hareketi olmakla birlikte rakipleri biraz kızdıracak nitelikte alaycı bir kutlama da olan Walk Like Me’de oyuncu, kendine güvenen bir şekilde yürüyerek rakiplerine meydan okur. Bu hareketi uygulamak gayet kolaydır.

Nasıl Yapılır: L1 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) sağa ve sonra yukarı kaydırın.

9. Floor Spin (Yerde Dönme)

Futbolcunun, formasını yeşile boyamak pahasına da olsa yerde dönerek mutluluğunu göstermesini istiyorsanız, Floor Spin tam size göre. Görsel açıdan çok etkileyici olan sevinç hareketi, en popüler gol sevinci listemizin dokuzuncu sırasında.

Nasıl Yapılır: L1 tuşuna basılı tutun ve sağ çubuğu (RS) saat yönünün tersine döndürün.

10. The Salute (Selam)

Türk futbolcuların da sıklıkla kullandıkları bu sevinçte oyuncunuz, askerî bir selam verir. Futbolcuların saygı ve disiplinini de simgeleyen bir sevinç hareketini yapmak oldukça kolaydır.

Nasıl Yapılır: R1 tuşuna basılı tutun ve üçgen (Triangle) tuşuna basın.

Eğer siz de yeşil sahalarda eğlencenin doruklarına çıkmak istiyorsanız, elinizde, hem konforlu hem de dayanıklı “canavar” gibi bir gamepad bulunmalı. Monster tarafından geliştirilen Pusat Clutch gamepad modelleri, EA FC 24 başta olmak üzere spor odaklı tüm oyunlarda en iyi oyun deneyimini yaşamanıza yardım edecek. 

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. EA FC 24’te gol sevinçleri nasıl yapılır?

  • EA FC 24’te gol sevinçleri, gol attıktan sonra belirli tuş kombinasyonlarını kullanarak yapılır. Örneğin, “Point to the Sky” sevinci için L1 tuşuna basılı tutup Daire tuşuna basmalısınız. Her sevinç hareketi farklı bir kombinasyonla gerçekleştirilebilir.
  1. FC 24’te Griddy gol sevinci nasıl uygulanır?

  • Griddy gol sevinci, EA FC 24’te oyuna eklenen popüler sevinçlerden biridir. Bu sevinci yapmak için L2 tuşuna basılı tutarken sağ çubuğu (RS) sağa ve sonra sola kaydırmanız gerekir. Bu hareket, karakterinizin belirgin dans figürlerini yapmasını sağlar.
  1. EA FC 24’te hangi gol sevinçleri mevcuttur?

  • EA FC 24’te birçok farklı gol sevinci mevcuttur. Bunlardan bazıları Point to the Sky, Rock On, Spanish Dance, Faking It, Hypnosis, Big Man, Heart Symbol, Walk Like Me, Floor Spin ve The Salute gibi sevinçlerdir. Her bir sevinç, farklı tuş kombinasyonlarıyla yapılır.
  1. Yeni gol sevinçleri EA FC 24’e nasıl eklenir?

  • Yeni gol sevinçleri, EA FC 24’e genellikle oyun güncellemeleri veya DLC’ler (indirilebilir içerikler) aracılığıyla eklenir. Oyuncular, güncellemeleri takip ederek veya ek paketler satın alarak bu yeni sevinçlere erişebilirler. Ayrıca, oyun içi mağazadan da yeni sevinç hareketleri satın alınabilir.
Paylaş: