Elden Ring Shadow of the Erdtree Hakkında Bilinenler

Monster Notebook  17 Ağustos 2023

Oyun

Çıkışının üzerinden bir seneyi aşkın zaman geçse de hâlâ çeşitli ödüller almaya devam eden Elden Ring, Hidetaka Miyazaki ve George R. R. Martin’in sırt sırta verip oluşturdukları oyun dünyasının zenginliğini, biraz daha genişletmeye hazırlanıyor. Bunu, nereden mi biliyoruz? Tabii ki oyunun yayımlanmasının tam bir yıl sonra duyurulan genişleme paketi (DLC) Shadow of the Erdtree sayesinde. Duyuru öncesinde, Soulsborne oyunlarının verileri arasında cirit atabilecek kabiliyetlere sahip oyun meraklısı veri madencilerinin dile getirdikleri bazı sızıntıvari bilgiler vardı ancak pek çok fan teorisi oluşturabilecek tek bir görselle duyurusu yapılan Elden Ring Shadow of the Erdtree, bizleri, rahat koltuklarımızdan kaldırıp Aradaki Diyarlar’da, bir yandan aksiyona dalıp diğer yandan sinir krizi geçirmeye davet ediyor. Peki, bu genişleme paketi, orijinal oyuna ne gibi katkılar sunacak?

FromSoftware’in Ketumluğu, Genişleme Paketinin Gizemini Artırıyor

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim; Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC’si hakkında resmî olarak açıklanan bilgiler, “ELDEN RING” adlı Twitter hesabından paylaşılan bir görsel ve kısa bir mesajdan ibaret. Öncelikle görseli sizlerle paylaşalım.

Mesajda ise şu yazıyor: “Ayağa kalk, Lekelenmiş ve birlikte, yeni bir yolculuğa çıkalım. #ELDENRING için yaklaşan bir genişleme paketi, şu anda geliştiriliyor. Aradaki Diyarlar’da gerçekleşecek yeni maceraları sabırsızlıkla beklediğinizi ümit ediyoruz.

Oyunlarında da bir şeyler anlatma konusunda epey ketum davranan FromSoftware, Elden Ring için hazırladığı genişleme paketi noktasında aynı ağzı sıkılığı sürdürüyor. Elbette ki bu, yeni DLC hakkında hiçbir şey öğrenemediğimiz manasına gelmiyor. Zira yayımlanan tek bir görsel bile, genişleme paketi hakkında birçok yorum yapabilmemize imkân tanıyor.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree’de Oyuncuları Neler Bekliyor?

Ana oyunun başarısı ve FromSoftware’in diğer Soulsborne türü oyunlarının aksine çok daha geniş kitleler tarafından sahiplenilmesi/oynanması, Elden Ring’e bir genişleme paketi gelmesini sağlıyor.

Bu yılın sonlarına doğru çıkması beklenen DLC’nin, daha önce yayımlanan ve ana haritada erişilemez noktaları erişilebilir kılan ve çoklu oyuncuya odaklanan Colosseum güncellemesine kıyasla çok geniş ölçekli bir genişleme paketi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Duyuru için kullanılan detaylı görsel de paketin kendine özel bir mini logosu bulunması da yapımın büyüklüğüyle ilgili fikir veriyor. Öyle ki görselde kullanılan bölge, ana oyunda bulunmuyor ve genişleme paketinin, Elden Ring’in çevresel anlatım merkezli lore’una büyük zenginlik kazandıracağı tahmin ediliyor.

Konu, genişleme paketinin görseline gelmişken bu görselle ilgili nice tartışmalar yapıldığını, Reddit kullanıcılarının ve kıdemli veri madencilerinin konu üzerine beyin fırtınaları gerçekleştirdiğini ekleyelim. Ancak şu an için ayakları en yere basan yorum, ana oyunun sonlanmasını takiben gerçekleşebilecek bir hikâye çerçevesinde şekilleniyor. Güneş tutulması yaşayan Aradaki Diyarlar’da, Godwyn’in köklerinin bir uzantısı olması muhtemel bir başka ağaç tarafından sarmalanarak altın kanamaya başlayan Erdtree’nin görüldüğü resimde, ana oyundaki bineğimiz Torrent’e benzer bir varlığa yandan binen bir kadın bulunuyor. Atı süren, tarladaki bolluk ve bereketle çevrili kişinin Miquella olduğu, hem saçını örme tarzından hem de genel silüetinden anlaşılabiliyor. Tarladaki hayalet yapılar ve varlıkların, Miquella’nın dönüşünü yönlendiren Haligtree askerlerine ait olabileceği düşünülüyor.

Bu varsayımlarla birlikte genişleme paketinin yeni; gezilebilir alan, silah, büyü, zırh, eşya, zırh, bölüm sonu canavarı ve düşmanları beraberinde getireceği değerlendiriliyor. Eğer şimdiye kadar cesaret edip/sabredip Elden Ring’i oynamadıysanız/bitirmediyseniz, Shadow of the Erdtree gelmeden önce yapımla uzun saatler geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Oyunun ve genişleme paketinin keyfini, yüksek çözünürlükte ve akıcı görseller eşliğinde çıkarmayı hedefliyorsanız, canavar gibi oyun bilgisayarları da sizleri bekliyor.

 

Paylaş: