En Çok Oynanan 10 Minecraft Modu

Monster Notebook  26 Ağustos 2020

Oyun

Artık bir oyundan çok daha fazlası hâline gelen ve bugüne kadar en çok satış yapan oyun unvanını elinden bırakmayan Minecraft, kurulumları biraz zahmetli olsa da hayli geniş bir mod seçeneğine sahip. Kimileri kozmetik özellik taşıyan modlardan bazıları ise doğrudan doğruya oynanışa etki ediyor. Dilerseniz, Minecraft tutkunları tarafından en çok oynanan modlardan bazılarına birlikte göz atalım.

1. VoxelMap Mod

VoxelMap

Artık hemen her oyunda karşınıza çıkan mini haritaların bir benzerini Minecraft’ta kullanmayı hedefliyorsanız aslen Zan’s mini haritasının bir versiyonu olan VoxelMap Mod tam size göre. Kapsamlı göstergeler içeren ve filtreleri sayesinde işlevselliği artan modu etkinleştirmeden Minecraft’a adım atmak istemeyebilirsiniz.

2. Mo’ Creatures

Mo' Creatures

Minecraft’taki hayvan çeşitliliğinden memnun değilseniz Mojang’a bile ilham veren Mo’ Creatures modunu yüklemeyi düşünebilirsiniz. Her ne kadar kurulumdan sonra bilgisayarınızın gücüne bağlı olarak biraz yavaşlama gözlemseniz de peşinizde gezinen kuşlar, kaplumbağalar ve hatta ejderhalar olması oyununuzu daha eğlenceli kılabilir.

3. Minecraft Comes Alive

Minecraft Comes Alive

Oyunun tek kişilik modunda dolaşırken ziyaret ettiğiniz köylerdeki karakterlerin daha gerçekçi olmasına ne dersiniz? Minecraft Comes Alive modu ile köylerdeki karakterlerin birbirleriyle gerçekçi şekilde etkileşime girdiğine, alışveriş yaptığına hatta evlendiklerine bile tanıklık edebilirsiniz.

4. MrCrayfish’s Backpacked

MrCrayfish’s Backpacked

Minecraft oynarken hangi eşyaya, ne zaman ihtiyaç duyacağınızı kestiremeyebilirsiniz. Böylesi durumlar için karakterinize fazladan 9 eşya bölmesi kazandıran bir sırt çantası kullanmanız iyi olabilir. İşte Backpacked modu, tam bu işe yarıyor.

5. Chat Bubbles

Chat-Bubbles

Oyun esnasında arkadaşlarınızın ve diğer oyuncuların konuşmalarını takip etmekte zorlanıyorsanız bu modu denemelisiniz. Adından da anlayacağınız üzere karakterlerin üstlerinde birer konuşma balonu oluşturan mod sayesinde konuşmaları kaçırmanız pek mümkün değil.

6. DecoCraft

DecoCraft

Minecraft’ta yarattığınız evinizi, hayalinizdeki eşyalarla süslemek istiyorsanız, DecoCraft modunu yüklemeyi ihmal etmeyin. Oyun dünyasına göre oldukça şık görünen mobilyalardan mutfak eşyalarına dek sayısız eşyayı, bu mod sayesinde oluşturabilirsiniz.

7. Werrus Shaders Mod

Werrus-Shaders-Mod

Eğer siz de Minecraft RTX’in gelmesini beklemekten sıkılanlardansanız, doğrudan ışın izleme özelliği getirmese de oyunun görsellerine çağ atlatan bu modu deneyimlemelisiniz.

8. Fastcraft

FastCraft-Mod

Eski donanımlara sahip bir bilgisayarınız varsa ve Minecraft’ı mümkün olan en akıcı biçimde oynamayı amaçlıyorsanızFastcraft modu bu amacınızı gerçekleştirmenize yardımcı oluyor.

9. Dungeon Pack

dungeon-pack

Oyuna yirmiden fazla zindan tipi ekleyen mod ile kendinizi bambaşka bir oyun oynuyor gibi hissedebilirsiniz. Zindanlardan toplayacağınız değerli eşyalar da cabası…

10. Still Hungry

Still-Hungry

Minecraft’ta yemek yemenin öneminden uzun uzadıya söz edecek değiliz ama oyunda daha farklı yemeklerle karakterinize enerji kazandırmak isteyebilirsiniz diye Still Hungry modunu da listeye almak istedik. Belki karakterinize pizza, hamburger gibi leziz ve bolca enerji içeren yiyecekler yedirmeyi düşünebilirsiniz.  

Canavarlar, Minecraft Dünyasındaki En İyi Yardımcınız Olacak!

Monster Notebook ile Minecraft’ın derinliklerine dalın. Abra, Tulpar ve Semruk serileri, yüksek performanslarıyla oyununuzu zirveye taşır. Mod yüklemeleri ve uzun oyun seansları için ideal olan bu bilgisayarlar, sizi bir Minecraft ustası yapacak. Şimdi, Monster Notebook’la kendi oyun deneyiminizi yükseltme zamanı!

Paylaş: