En Çok Takipçiye Sahip 10 Twitch Yayıncısı

Monster Notebook  20 Aralık 2021

GenelHaberler

Televizyon ve radyo gibi geleneksel yayın organları, yerini ufak ufak internet yayıncılığına bırakırken Twitch, Z ve Alfa Kuşağı’nın favori dijital yayın mecrası olmaya devam ediyor. Türkiye’de olduğu gibi dünya da milyonlarca genç ve yetişkin, Twitch üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınları veya kayıtları, büyük bir keyifle takip edip bu yayınlara zaman zaman konuk bile olabiliyor. Her alanda olduğu gibi Twitch’i de popüler hâle getiren ve milyonlarca takipçisi bulunan yayıncılar da yok değil. Gelin bu defa, dünya çapında en popüler ve en çok takipçiye sahip ilk 10 Twitch yayıncısına kısaca birlikte göz atalım.

  1. Ninja (17 milyon)

ninja

ABD’den yayın yapan ve içeriği en geniş yayıncılardan biri olan Ninja takma isimli Richard Blevins, bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla 17 milyon takipçiye sahip. Oyuncular arasında popülaritesi hâlâ süren League of Legends, Valorant ve Fortnite gibi pek çok oyun üzerine yayınlar gerçekleştiren Ninja, Twitch tarafında en çok takipçiye sahip yayıncı unvanını uzun süredir elinde bulunduruyor.

  1. puronplay (10,7 milyon)

puronplay

Listenin ikinci sırasında, İspanya’nın başarılı Twitch yayıncılarından auronplay takma isimli Raúl Alvarez bulunuyor. 10,7 milyonluk takipçisiyle kendisiyle yakın rekabet hâlinde olan Tfue takma isimli Twitch yayıncısıyla başa baş giden auronplay, oyun odaklı yayınlarının yanı sıra sohbet yayınları da yapıyor.

  1. Tfue (10,7 milyon)

tfue

10 milyonun üzerinde takipçiye ulaşan ABD’li Turner Tenney listenin üçüncü sırasında. Daha çok çevrim içi odaklı yapımları oynayarak başarılı yayınlara imza atan Tfue; Minecraft, Apex Legends ve Call of Duty: Warzone ile tanınırlığını artırdı.

  1. Rubius (10,3 milyon)

 

rubius

Gündemi yakından takip ederek takipçi sayısını artıran Rubius takma isimli Rubén Doblas, yine İspanyol Twitch yayıncılarından biri. GTA V, Minecraft gibi popüler oyunların yanı sıra merakla beklenen sinema filmi tanıtım videolarını da takipçileriyle birlikte izleyen ve yorumlayan Rubius, saatler süren sohbetler yapma konusunda oldukça yetenekli.

  1. shroud (9,8 milyon)

shroud

En çok takipçiye sahip ilk 10 Twitch yayıncısı listesindeki üç Kanadalı yayıncıdan ilki olan shroud takma isimli Michael Grzesiek, Amazon’un yeni MMORPG’si New World’ün de aralarında olduğu birçok oyunun yayınını yapıyor. Son çıkan oyunlarla ilgili yayınları büyük beğeni kazanan shroud, bu performansını devam ettirirse ilk üçe bile girebilir.

  1. xQcOW (9,3 milyon)

xqcow

Kanada’nın gururu Twitch yayıncılarından bir diğeri de xQcOW takma isimli Félix Lengyel. Takipçileriyle sohbet ettiği kadar onların ilgisini çekebilecek irili ufaklı oyunlarla da zaman geçiren xQcOW, her gün binlerce yeni takipçi kazanıyor.

  1. TheGrefg (8,5 milyon)

thegrefg

TheGrefg takma adını kullanan David Cánovas isimli İspanyol Twitch yayıncısı, 8,5 milyonluk takipçi sayısıyla listenin yedinci sırasına yerleşiyor. Clash Royale, Fornite ve Minecraft gibi yapımları canlı yayınların oynayıp takipçileriyle etkileşim kuran yayıncı, yükseliş trendine sahip isimlerden.

  1. ibai (8,3 milyon)

ibai

Kendisinden sonra gelen pokimane ile sıkı bir rekabet hâlinde olan ve onu, kısa süre önce az bir takipçi sayısıyla geçerek sekizinci sıraya yerleşen ibai, sohbet yayınlarıyla öne çıkıyor. Takipçilerinin güzel vakit geçirmesi için özel etkinlikler de gerçekleştiren Ibai Llanos, İspanya’dan çıkan bir diğer önemli yayıncı.

  1. pokimane (8,3 milyon)

pokimane

Listedeki tek ve Twitch’in en başarılı kadın yayıncısı olan pokimane takma isimli Imane Anys, Valorant gibi çevrim içi çok oyunculu yapımlara dair yayınlar yaparken sohbet yayınlarıyla da on binlerce takipçisiyle etkileşime geçiyor.

  1. Myth (7,4 milyon)

myth

ABD’den yayın yapan Myth takma isimli Ali Kabbani, listenin son sırasındaki isim oluyor. Valorant başta olmak üzere pek çok oyuna zaman ayırıp takipçilerine eğlenceli yayınlar yapan Myth, Microsoft’un merakla beklenen oyunu Halo Infinite’le ilgili de yayınlara imza atıyor.

Paylaş: