En Çok Tercih Edilen 5 Cities: Skylines Modu

Monster Notebook  29 Haziran 2021

Oyun

Şehir kurma simülasyonları, 1990’lı yıllardan beri en sadık oyuncu kitlesine sahip türlerden biri. 1990’ların sonlarında Pharaoh ve Caesar serileriyle yol almaya başlayan türün güncel temsilcileri de özellikle indirilebilir içerik zenginlikleri ve modlarla, sayısız oyuncunun türe merak duymasını sağlıyor. 2015 yılının başlarında yayımlanan ve çıktığı günden bu yana yaklaşık 10 milyon kopya satan Cities: Skylines, bugün on binlerce oyuncu tarafından keyifle oynanıyor. Tabii yapımı olduğundan daha eğlenceli hâle getiren oyun modları da bunda etkili. Dilerseniz Cities: Skylines’a yeni başlayanlar ve oyunda belirli bir aşama katetmiş oyuncuların değerlendirebilecekleri modlardan bazılarına göz atalım:

  1. Roundabout Builder

Roundabout Builder

Steam Bağlantısı: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1625704117

Yol inşası sırasında oyunda sizi en çok zorlayacak unsurlardan biri dönel kavşak yapmak olabilir. Ancak üzülmeyin, Roundabout Builder adlı mod, sizin için otomatik olarak dönel kavşak oluşturuyor. Şehrinizi kurarken otobanların şehir merkezine bağlanacakları noktalar için mutlak surette kullanmanız gereken dönel kavşakları kusursuzca hazırlamanıza yardım eden mod, önceden hazırladığınız dört yol ağızlarını da dönel kavşağa dönüştürmeniz için uygun.

Modun geliştiricisi olan Strad adlı kullanıcı, mod sayfasında hem mod hem de modun kullanımına dair birçok ayrıntı sunuyor. Özellikle dönel kavşağı oluşturduktan sonra yayaların seyriyle ilgili işin içinden çıkamadığınız noktalarla karşılaşırsanız mod geliştiricisinin tavsiye ettiği diğer modlara göz atabilirsiniz.

  1. Move It

Move It

Steam Bağlantısı: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1619685021

Şehir kurmak zor zanaat. Eğer içinizde bir de mükemmeliyetçilik varsa Cities: Skylines oynarken inşa ettiğiniz binaları ya da hazırladığınız yolları bozup en baştan yapmak isteyebilirsiniz. Ancak böyle bir karar size maddi yönden biraz sıkıntı verebilir. Özellikle ilk düğmesi yanlış iliklenen gömlek misali, temelinden yanlış kurgulanmış bir şehriniz varsa ve kendinizi zora sokmadan inşa ettiğiniz unsurları yerlerinden kımıldatmak istiyorsanız Move It adlı modu mutlaka denemelisiniz. Böylece binalar, yollar, köprüler ve aklınıza gelen diğer tüm şehir unsurlarını simetrik hâle getirebilirsiniz. Ancak oyundaki prosedürel nesneleri yerinden oynatmak için bu nesnelerle ilintili olan modları da yüklemelisiniz. Move It’in geliştiricisi Quboid’in mod sayfasında bunlara dair ayrıntılar mevcut.

  1. Traffic Manager: President Edition

Traffic Manager: President Edition

Steam Bağlantısı: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1637663252

Cities: Skylines ile vakit geçiren oyuncuların ortak sorunlarından biri olan trafik karmaşasını ve yol tıkanıklıklarını gideren Traffic Manager modu, oyunun takipçileri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Trafik akışını düzenlemenizin yanında araçların geçiş önceliğini belirlemek gibi birçok kapsamlı ayarı gerçekleştirmenize imkân tanıyan mod, düzenli olarak güncelleme aldığı için karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar kısa sürede düzeltiliyor. Hâlihazırda 1,2 milyona yakın sayıda oyuncu tarafından abone olunan mod, Krzychu1245 adlı Steam kullanıcısı tarafından geliştiriliyor.

  1. Bulldoze It!

Bulldoze It!

Steam Bağlantısı: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1627986403

Kurduğunuz şehirde terk edilmiş, çökmüş, yanmış veya su basmış binalar varsa şehrinizin görünümü ve işleyişi bozulabilir. Bu binaları onarmak bir çözüm ancak yıkmak sizi biraz daha uğraştıracak bir seçenek. Hangi alandaki hangi binanın ne durumda olduğunu anımsamak size yeterince zaman kaybettirecekken işin içine bir de hafriyat meseleleri girince işler sarpa sarabilir. İşte Bulldoze It! adlı mod, bahse konu yapıdaki binaları toplu hâlde tespit edip yıkabilmenize imkân tanıyor.

  1. Precision Engineering

Precision Engineering

Steam Bağlantısı: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=445589127

Şehrinizin kusursuz bir simetriye sahip olmasını istiyor; yolların, parkların ve yerleşim yerlerinin açılarının mükemmel olmasını hedefliyorsanız adıyla müsemma bu moda mutlaka abone olmalısınız. Şu an itibarıyla Cities: Skylines için hazırlanan ve en çok abonesi bulunan mod, yaklaşık 1,6 milyon oyuncu tarafından kullanılıyor. Modun yaratıcısı ise Simie adlı Steam kullanıcısı.

Eğer bu modlar sizin için yeterli değilse Steam aracılığıyla Cities: Skylines Atölye sayfasına ulaşabilir, en çok tercih edilen ve en yeni modları oyununuza tamamen ücretsiz şekilde ekleyebilirsiniz.

Paylaş: