En Güçlü RAM’e Sahip Monster Notebooklar

Monster Notebook  5 Ocak 2024

İncelemeler

The Last of Us Part I, God of War, Hogwart Legacy, Forspoken… Adını andığımız ve anmadığımız daha nice oyun, bilgisayarınızın işlemci ve ekran kartı gibi donanım birimlerinin yanı sıra sistem belleğini/RAM’ini de yoğun şekilde kullanıyor. Kimilerine göre bu oyunların çoğu, bariz optimizasyon sorunları içerse de ortada Kratos’un sakalı kadar gerçek bir durum var: Güncel oyunlar, yüksek RAM’e ihtiyaç duyuyor. İşin teknik tarafına dair anlatabileceğimiz çok şey var ancak yazımızın konusu, RAM oburu oyunları doyurmakla kalmayıp onların gözünü korkutacak “canavar” gibi bilgisayarlar. Hazırsanız, en güçlü RAM’e sahip Monster Notebook’lar hangileri, birlikte göz atalım.

Semruk S7 V9.2.2 17″ Oyun Bilgisayarı

Monster Notebook imzası taşıyan üstün performanslı oyun bilgisayarı ailesi Semruk, yeni nesil Intel işlemcilerle birlikte DDR5 teknolojisine geçti. Listemizin ilk sırasına konuk olan S7 V9.2.2 modelli oyun bilgisayarı, bu teknoloji sıçraması sayesinde 64 GB (2 x 32 GB) kapasiteli, 5200 MHz’lik DDR5 belleklere kavuştu. Yalnızca 1,1 volt ile çalışan bellekler, oyunların yüksek RAM gereksinimine yanıt verirken aynı zamanda minimal de olsa fps artışı sağlıyor.

Semruk S7 V9.2 17″ Oyun Bilgisayarı

Sunduğu muazzam performansı, beraberinde getirdiği geniş kapasiteli ve yüksek hızlı RAM’lerle perçinleyen bir başka Semruk aile üyesi “canavar”, S7 V9.2 modeli. 32 GB (2 x 16 GB) kapasiteye sahip, 5600 MHz’lik DDR5 RAM’le güçlendirilen oyun bilgisayarı, yüksek bellek frekansını, hem sentetik testlerde hem de gerçek dünya kullanım senaryolarında lehine çeviriyor.

Semruk S7 V9.1.2 17″ Oyun Bilgisayarı

“Bellek hızı mı yoksa kapasitesi mi önemli?” şeklinde tartışmalar devam ededursun, Semruk ailesinin erişilebilir fiyatlı ve yüksek performanslı üyesi S7 V9.1.2, DDR5 bellekleriyle bu tartışmaları keyifle izliyor. 64 GB (2 x 32 GB) kapasiteli, 4800 MHz’lik belleklerle konfigüre edilen oyun bilgisayarı, oyun oturumlarınızda bellek kaynaklı darboğazlarla vedalaşmanız için ideal seçeneklerden.

Semruk S7 V9.1 17″ Oyun Bilgisayarı

Video oyunlarındaki; dünya datalarından grafik verilerine, yapay zekâ bileşenlerinden çeşitli fizik ve genel hesaplama verilerine dek sayısız unsur, oyun esnasında bilgisayarın RAM’ine depolanır. Bu nedenle oyunun akıcı ve sorunsuz çalışması, geniş kapasiteli ve hızlı belleklere bağlıdır. Semruk S7 V9.1 oyun bilgisayarı, üzerinde taşıdığı 32 GB (2 x 16 GB) kapasiteye sahip, 4800 MHz’lik DDR5 RAM’iyle, oyun sürecinizin akıcı geçmesine katkıda bulunuyor.

Bilgisayarınız, yetersiz bellek kapasitesi nedeniyle oyunlarda depolama alanını “Biraz RAM taklidi yap da şu oyun rahat çalışıversin,” diyerek darlıyorsa, “canavar” gibi bir oyun bilgisayarıyla tanışma vaktiniz gelmiştir. Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarıyla sanal bellek şeklinde çalışmak zorunda kalan eski diskinizle ve diğer bileşenlerle vedalaşabilir, sıra dışı bir oyun deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.

Paylaş: