En Güçlü SSD’ye Sahip Monster Notebook’lar

Monster Notebook  28 Ocak 2024

İncelemeler

Bizlere hem gerçekçi hem de takılmalardan uzak, kesintisiz bir oyun deneyimi yaşatmak için uğraş veren oyun stüdyoları, oyun bilgisayarlarının donanım sınırlarını her geçen gün biraz daha zorluyor. Örneğin 2023 yılında yayımlanan Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar gibi oyunlar, yapıları gereği yüksek hızlı SSD’leri, en iyi şekilde kullanıyor. Bundan birkaç yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz “dünyalar arası” geçişi, milisaniyeler içinde gerçek zamanlı yapabilen oyun, bunu, okuma ve yazma hızı yüksek SSD’lerle başarabiliyor. Kısacası, işlemci ve ekran kartı tarafında güçlü olan bilgisayarların, SSD cephesinde de “canavar” gibi olması, zorunluluk hâline geliyor. Söz madem “canavar”a geldi, dilerseniz en güçlü SSD’ye sahip Monster notebook’lar hangileriymiş, birlikte bakalım.

Semruk S7 V9.2.2 17″ Oyun Bilgisayarı

Yeni nesil oyunlara karşı hiç şakası olmayan bu “canavar” tamamen yenilenen Semruk ailesinin güçlü üyelerinden biri. Üzerinde taşıdığı 2 TB kapasiteli, Samsung imzalı M.2 SSD, PCIe 4.0 x4 arayüzünü kullanıyor. PM9A1 modeline sahip 3D-NAND TLC teknolojili depolama biriminin veri okuma hızı 7000 MB/s, yazma hızı ise 5200 MB/s.

Semruk S7 V9.1 17″ Oyun Bilgisayarı

Mekanik sabit disklerden SATA 3 arayüzlü SSD’lere geçtiğiniz dönem sizi nasıl şaşkınlığa uğrattıysa, SATA 3 arayüzlü SSD’den, PCIe 4.0 x4 arayüzlü bir M.2 SSD içeren “canavar”a terfi etmeniz de sizi bu kadar şaşırtacaktır. Zira sıradaki oyun bilgisayarı, yine Samsung tarafından geliştirilen 1 TB kapasiteli PM9A1 M.2 SSD’ye sahip. Büyük kardeşi gibi 3D-NAND TLC teknolojisiyle hayat bulan depolama biriminin veri okuma hızı 7000 MB/s, yazma hızı ise 5100 MB/s.

Semruk S7 V9.3.2 17″ Oyun Bilgisayarı

Bu adımda karşımızda yine Semruk ailesinden başka bir “canavar” var. Yine 2 TB depolama kapasiteli Crucial marka bir SSD bulunduran oyun bilgisayarındaki M.2 SSD, PCIe 4.0 x4 arayüzünün imkânlarından yararlanıyor. Güncel nesil oyun konsollarından PlayStation 5 ile uyumlu olan, 2 milyon saat MTTF’ye sahip SSD’nin veri okuma hızı 6600 MB/s, yazma hızı ise 5000 MB/s.

Tulpar T6 V1.1.2 17,3″ Oyun Bilgisayarı

Sıralamanın sonuna gelirken bir başka “canavar” ürün ailesi Tulpar’ın ihtişamlı üyelerinden Tulpar T6 V1.1.2, yazımıza konuk oluyor. 1 TB kapasiteli SSD ile yapılandırılan modelde bulunan depolama biriminin veri okuma hızı 4125 MB/s, yazma hızı ise 2950 MB/s.

Kullandığınız bilgisayar, yeni çıkan oyunları yüklerken size “Bir dizi maratonuna başlasan iyi edersin,” imasında bulunuyorsa, Monster Notebook imzalı “canavar”lar ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarıyla mecburi bir dizi maratonuna değil, keyifli bir oyun maratonuna rahatlıkla başlayabilirsiniz.

 

Paylaş: