Anime Sanatının İncisi: En İyi 10 Anime Oyunu

Monster Notebook  28 Haziran 2023

Oyun

Türkiye, Manga kültürüyle 1990’ların sonunda karşılaşmış olsa da animelerle daha erken dönemde tanıştı. TRT ekranlarında boy gösteren, Toei Animation imzalı bir manga uyarlaması olan “Şeker Kız Candy”; Japon Nakayoshi dergisinde yayımlanan bir mangadan uyarlanan ve yine TRT’de yayınlanan “Ay Savaşçısı” bunlardan bazılarıydı. Tabii listeyi, Türk televizyonlarında gösterime giren; “Heidi”, “Kaptan Tsubasa”, “Pokémon”, “Digimon”, “Beyblade”, “One Piece” gibi nice yapımla zenginleştirebiliriz. Oyun kültürüne de büyük katkı sağlayan animeler, bugün çok daha popüler ve oyun sektörü için de daha belirleyici pozisyonda yer alıyor. Peki, canavar gibi oyun bilgisayarları ile oynayabileceğiniz en iyi 10 anime oyunu hangileri, öğrenmeye ne dersiniz?

1. Persona 4 Golden

Megami Tensei evreninin bir parçası olan Persona 4, görsel stili ve hikâyesiyle en iyi anime oyunlarından. Bir grup lise öğrencisinin, seri cinayetleri çözmeye çalıştığı yapım, Inava adlı küçük bir Japon kırsal kasabasında geçiyor. Sevimli Nanako’nun “Evuri Yang Raif Jyunesu” reklam jingle’ını mırıldanışı ve yönettiğiniz karakterin çevreyi keşfederken arka planda çalan “Heartbeat, Heartbreak” parçası, sizi, oyuna anında bağlayabilir.

2. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Daha ilk açılışında, “Bir saniye, bu sanki Studio Ghibli animeleri gibi,” dedirten ve gerçekten de Studio Ghibli sanatçıları tarafından oluşturulan Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, oldukça dokunaklı bir hikâye ile açılışını yapıyor. Çok geçmeden kendinizi oyunun dünyasında gibi hissetmenizi sağlayan yapım, hayli etkileyici bir macera vadediyor.

3. Dragon Ball FighterZ

Ülkemizde ATV ekranlarında gösterilen ve bu sayede çok erken dönemde Türkiye’de de önemli bir hayran kitlesi edinen Dragon Ball anime serisinden uyarlanan Dragon Ball FighterZ, adından da anlaşılacağı üzere bir dövüş oyunu; ama oynayabileceğiniz belki de en iyi anime oyun dövüş oyunu.

4. One Piece Pirate Warriors 4

One Piece anime serisine sırtını yaslayan ve oynanış açısından daha çok Dynasty Warriors serisine benzeyen yapım, anime serisini takip edenler için özel hazırlanan hikâye modunun yanı sıra kusursuz dövüş mekanikleriyle öne çıkıyor.

5. Genshin Impact

Free to Play yapısı sayesinde inanılmaz bir oyuncu kitlesine ulaşan, PC’nin yanı sıra mobil de dâhil olmak üzere diğer platformlarda da bulunan Genshin Impact, büyülü bir dünyada geçen ve mutlaka denemeniz gereken, harika bir aksiyon rol yapma oyunu.

6. NieR: Automata

Bazı oyuncular tarafından bir anime oyunu olarak değerlendirilmese de görsel stilinden oyun mekaniklerine dek pek çok noktasıyla anime oyunu olmakla kalmayıp bir anime serisinin oluşmasına bile vesile olan NieR: Automata, “oynadıkça” değil “bitirdikçe” açılan ve akıllara durgunluk veren hikâyesiyle benzersiz bir yapım.

7. Attack on Titan 2

Milyonlarca takipçisi olan anime serisi temel alınarak hazırlanan ve devasa titanlara karşı savaşan insanların dramatik hikâyesini, kendine has derinlikli bir şekilde anlatan yapım, sizleri, heyecan ve aksiyon dolu anlara davet ediyor.

8. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Yine bir anime serisinden hareketle hazırlanan oyun, artık ikonik bir hâle gelen Naruto karakterinin de etkisiyle unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Dövüş tarzında olan ve seçilebilir durumdaki çok sayıda karakteriyle türün ve animenin takipçilerini memnun eden yapım, sizin de beğeninizi kazanabilir.

9. Tales of Arise

Bugüne dek Tales serisi altında 17 oyun çıktı ama Tales of Arise, JRPG türünü gerçekten en iyi temsil eden ve anime oyunlarından beklenen tüm özellikleri içeren bir eser. Ayrıntıları, Monster Notebook YouTube kanalındaki içeriğimizden takip edebilirsiniz.

10. Persona 5 Royal

Listenin açılışını Persona 4 Golden ile yaptık, kapanışını da Persona 5 Royal ile gerçekleştirelim. Daha yeni bir oyun olmasının da katkısıyla oldukça iyi görsellerle gelirken Persona serisinin kendine özgü görsel stilini de muhafaza eden yapım, bir grup lise öğrencisinin “Hırsızlar Loncası”nı kurup yozlaşmış yetişkin insanlara karşı mücadele etmelerini konu ediniyor. JRPG ve anime fanlarının mutlaka deneyimlemeleri gereken oyun, canavar gibi oyun bilgisayarlarında son derece akıcı oynanabiliyor.

Paylaş: