En İyi 10 Hayatta Kalma(Survival) Oyunu

Monster Notebook  5 Eylül 2020

Oyun

UnReal World ve SOS oyunlarıyla başlayan hayatta kalma oyunlarının, bugün geldiği nokta oldukça şaşırtıcı ve oyun dünyası için sevindirici. Çünkü geleneksel oyunlarla zaman geçirmekten hoşlanmayan insanlar bile survival tabanlı oyunlarla pekâlâ zaman geçirebiliyor hatta bu türler aracılığıyla farklı oyunlara merak salabiliyor. 2000’lerin başından itibaren çok sayıda survival türü oyun yayımlansa da aralarından bazıları var ki her oyuncunun mutlaka bu yapımları tecrübe etmesi gerekiyor. Gelin, hayatta kalma oyunları arasından en iyi on tanesine birlikte göz atalım.

1) Minecraft

Oyun tarihinin şüphesiz en başarılı işlerinden biri olan Minecraft, crafting unsurlarını hayatta kalma türüyle birleştiren en ünlü ve çok satan oyun olma özelliğini koruyor. Hem yapısal hem de kozmetik gelişimler sağlayan birçok modu bulunan yapımın RTX sürümü de merakla bekleniyor.

2) Terraria

Çıktığı dönemdeki popülaritesi kalmasa da hâlâ çok oynanan Terraria, kimilerine göre iki boyutlu Minecraft olsa da kendine özgü oyun dinamikleri ve dünyası sayesinde listemizde yer aldı.

3) Don’t Starve

Shank ve Mark of Ninja gibi yapımlarla ne kadar yetenekli olduğunu gösteren Klei Entertainment’ın sevilen serisi Don’t Starve, hayatta kalma konseptine çok başka bir boyut kazandırdı.

4) Oxygen Not Included

Klei’nin bir başka hayatta kalma oyunu ise Oxygen Not Included. Kendine has görselleri ve arayüzü olan yapımda, üs inşa etme ve kaynak yönetimi gibi unsurlar ön planda.

5) This War of Mine

Daha önce pek kimsenin ele almaya cesaret etmeyeceği bir konuyu, Bosna Savaşı’nı ve savaş sırasında, sivillerin yaşadığı zorlukları konu edinen This War of Mine, hayatta kalma oyunları arasında bir yıldız gibi parlıyor.

6) Frostpunk

This War of Mine’ın geliştiricisi 11 Bit Studios imzalı bir diğer hayatta kalma oyunu olan Frostpunk, Steampunk temasını işlerken dünyadaki son şehrin yöneticisi olma görevini size veriyor. İçinde strateji elementlerinin de yer aldığı Türkçe dil destekli yapım, zorluğu nedeniyle herkese hitap etmese de türe meraklı olanların yapımı mutlaka deneyimlemesi gerekiyor.

7) The Long Dark

Zombilerin ve doğaüstü varlıkların olmadığı, yalnızca doğaya ve hava şartlarına karşı hayatta kalmaya çalıştığımız The Long Dark, oldukça başarılı bir senaryo moduna sahip.

8) The Forest

Kendinizi zaman zaman “Cannibal Holocaust” filminin içinde gibi hissetmenize neden olabilecek The Forest’ta, bir uçak kazasından sonra yamyam yerlilerden kaçıp hayatta kalmaya çalışan ve oğlunu bulmaya çalışan bir karakteri kontrol edeceksiniz.

9) Raft

Terk edilmiş kasabalar, uçsuz bucaksız ormanlar ve kara kış konseptinden sıyrılıp okyanuslara yelken açmak istiyorsanız, Raft tam size göre. Henüz Erken Erişim aşamasında olsa da sunduğu imkânlarla ve türe kazandırdığı yeniliklerle adından söz ettiren Raft’ı oynarken köpek balıklarına karşı dikkatli olmalısınız.

10) Rust

Kendi içinde ciddi bir dönüşüm geçiren ve bugün, seveni kadar sevmeyeni de çok olmasına rağmen eğlenceli bir oynanış sunan Rust, arkadaşlarınızla birlikte oynayıp saatlerce karşısında ayrılamayacağınız bir yapım.

Paylaş: