En İyi İstatistiklere Sahip 5 Valorant Oyuncusu

Monster Notebook  27 Aralık 2020

Oyun

Riot Games’in yeni gözbebeği Valorant, hiç şüphe yok ki 2020’ye damgasını vuran çevrim içi çok oyunculu yapımların başında geliyor. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede sayısız oyuncu tarafından oynanan yapım, gerek amatör gerekse profesyonel arenada kitlesini her geçen gün genişletiyor. Peki, oyunun en iyi istatistiklere sahip oyuncularının kimler olduğunu merak ediyor musunuz? Listede, bir Türk oyuncu olduğunu söylersek sanıyoruz merakınız daha da artacaktır. Gelin bu oyunculardan beşine birlikte bakalım.

1. Yasin “nisay” Gök

Beşiktaş Esports takımının başarılı oyuncusu Yasin Gök, bu yazıyı hazırladığımız tarih itibariyle 298,9’luk ACS (average combat score) ile hem bizim hem de dünya listelerinin ilk sırasında bulunuyor. Favori ajan olarak Reyna’yı seçen nisay, şimdilik 377 karşılaşmaya katılmış durumda. Kendisine, başarılarının devamını diliyoruz.

2. Karel “Twisten” Ašenbrener

eSuba takımına yeni katılan Çekya doğumlu Karel Ašenbrener, 294,5 puanlık skoruyla Yasin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Toplam 475 karşılaşmaya katılan Twisten, en çok Raze, Jett ve Cypher adlı ajanları tercih ediyor ama etkili yönetebildiği Reyna’yı da bu ajanlar arasına dâhil edebiliriz.

3. Leonardo “mwzera” Serrati

Brezilyalı Leonardo Serrati, 288,9 puanlık skoruyla üçüncü sıraya adını yazdırıyor. Tek haritada 28 kill alabilmesiyle ne denli hünerli olduğunu gösteren mwzera, birçok ligde kupa kazanan Gamelanders takımının bir üyesi. En çok Jett ve Raze ile maçlara çıkan profesyonel oyuncunun tercih ettiği diğer iki ajansa Omen ve Reyna.

4. Tyson “TenZ” Ngo

Şimdiye kadar toplam 893 karşılaşma sonucunda 286,4 puanlık skor elde ederek listenin dördüncü sırasına yerleşen Kanadalı Tyson Ngo, 2020’nin nisan ayından bu yana Cloud9 takımında oynuyor. Favori ajanları; Jett, Reyna ve Raze olan TenZ’in en çok tercih ettiği diğer ajan ise Viper.

5. Dmitriy “dimasick” Matvienko

Kasım 2020 itibarıyla One Breath Gaming takımına dâhil olan Kazakistanlı Dmitriy Matvienko, 280,7 puanlık skoruyla listemizin beşinci sırasında kendine yer buluyor. Bugüne kadar 445 karşılaşmaya katılan dimasick, tek haritada 31 kill aldı. Oyuncunun en çok değerlendirdiği ajanlar: Cypher, Reyna ve Sage.

Paylaş: