En Sevilen 5 Assassin’s Creed Karakteri

Monster Notebook  5 Kasım 2020

Oyun

Daha ilk oyunuyla ne denli başarılı bir seriye dönüşebileceği belli olan Assassin’s Creed, tarihi kurguyla harmanlayıp oyunculara sunması kadar oyunların yönetimine verilen karakterleriyle de çok sevildi. Bugün, çıkışının üstünden yıllar geçmesine karşın milyonlarca oyuncu tarafından adı takma isim ve görüntüsü ise avatar olarak kullanılan belli başlı Assassin’s Creed karakterleri var. Gelin, oyuncular tarafından en sevilen 5 Assassin’s Creed karakterine birlikte bakalım. Unutmadan, yazıda spoiler niteliğinde bilgiler bulunduğunu belirtelim.

1) Ezio Auditore da Firenze

Serinin sıkı takipçileriyle oturup bir Assassin’s Creed karakter sohbeti gerçekleştirdiğinizde, her birinin kendisine dair farklı farklı anılar anlatabileceği Ezio Auditore da Firenze’nin, belki İtalyan olmasından kaynaklanan ayrı bir sıcaklığı var. Ünü, kendi bulunduğu oyun serisinin sınırlarını aşıp Soulcalibur V gibi bir dövüş oyununa bile konuk olmasını sağlayan Ezio, Türk oyuncusu tarafından sevildiği kadar özlenen de bir isim. Ne diyelim; “Requiescat in Pace.”

2) Altaïr Ibn-La’Ahad

“Her şey onunla başladı.” desek, pek hatalı olmaz. İlk Assassin’s Creed oyununun yönetilebilir karakteri Altaïr, oyunda El-Mualim olarak geçen ama gerçek dünyadaki karşılığı Raşidüddin Sinan el-İsmaili’nin bir öğrencisi olması nedeniyle ciddi bir karaktere sahipti ve epey karizmatikti. Kendisini, ilk oyundan sonra da çeşitli şekillerde görme imkânı bulduk.

3) Edward Kenway

Teması nedeniyle Assassin’s Creed takipçilerini ikiye bölen dördüncü oyun Black Flag’in yönetilebilir karakteri Edward, oyunun kendi içindeki dinamikler neticesinde yaşadığı dönüşümle oyuncuların en sevdiği Assassin’s Creed karakterlerinden biri oldu. Karakterin kendi kendisiyle mücadelesi ve vardığı nihai nokta, serinin diğer oyunlarındaki karakterlerde pek rastlanılmayacak derecede etkileyici.

4) Arno Dorian

Çıkışındaki bug’lar nedeniyle oyuncuların büyük kısmını kaybeden Assassin’s Creed: Unity’nin esas oğlanı Arno Dorian, Ezio’dan sonra kendisiyle derin bir bağ kurulabilen ender karakterlerden biri. Oyunun akışı içerisinde ufak tefek kişilik değişimleri yaşasa da genel itibarıyla esprili olan ve karizmasıyla oyuncuları kendine bağlayabilen Arno, listeye girmeye hak kazanan Assassin’s Creed karakterlerinden. Oyuncular, aradan çok zaman geçmiş olmasına rağmen Arno’nun öyküsünü anlatan başka bir oyun daha bekliyor. Umarız bu beklenti karşılıksız kalmaz.

5) Kassandra

Assassin’s Creed serisindeki ilk kadın baş karakter olmasa da en etkileyici ve arka planı zengin kadın karakter kesinlikle Kassandra. “Güçlü bir kadın karakter nasıl tasarlanır?” sorusunun, dijital dünyadaki kanlı canlı yanıtı niteliğindeki Assassin’s Creed Odyssey karakteri, hem olaylar karşısındaki tutumu hem de bir erkeği aratmayacak derecede güçlü olmasıyla serinin hem kadın hem de erkek takipçilerinin favorilerinden biri hâline geldi.

Paylaş: