En Zorlu 10 Grand Theft Auto 4 Görevi

Monster Notebook  17 Mart 2020

Oyun

2008 yılının son aylarında yayınlandığında teknik sorunlarıyla bilgisayarları, içerdiği zorlu görevleriyle de oyuncuları zorlayan Grand Theft Auto IV, o dönem için GTA serisinde hiç olmadığı kadar gerçekçi bir oynanış vadediyordu. Belki de görevlerdeki zorluğu etkileyen faktörlerden biri de buydu. Gelin, geçmişe kısa bir yolculuk yapalım ve GTA IV’ün en zorlu on görevine birlikte bakalım.

Smackdown

GTA serisinde araçla kovalamaca görevleri artık bir klasik hâline geldi, Smackdown da ilk oynamada başarısızlığa uğramanız gayet mümkün olan bir görevdi. Bunun temel sorumlusu, çok gerçekçi araç fizik modellemeleri.

Catch The Wave

Phil Bell tarafından alacağınız görev, çok katmanlı yapıdaki ve ufak bir hatanızda dakikalarınızın heba olmasına sebebiyet verebilecek nitelikteki görevlerden biri. Görevin en zorlu yanlarından biri gidişat esnasında Phil öldüğünde tüm görevi baştan oynamanızın gerekmesi.

Three Leaf Clover

Oyunun adı “Büyük Otomobil Hırsızlığı” olur da banka soygunu eksik kalır mı? Hemen her GTA oyununda en az bir defa karşılaşacağınız banka soygunu görevlerinden biri olan Three Leaf Clover, sizi ekran karşısında hayli terletecek. Logging On gibi kolay bir görev de aynı oyunda, bu görev de; gerçekten çok ilginç.

Wrong is Right

Entrika, dedektiflik, kovalamaca ve karşıdakini etkisiz hâle getirme… Yine birkaç adımlık kolay gibi görünen zorlu bir görev Wrong is Right. Görevin sonunda Oleg’i yakalayamazsanız başa dönmeniz gerekecek. Şanslıysanız ortalama on dakikada görev tamam.

The Snow Storm

Çılgın çatışmalara sahne olan Grand Theft Auto IV oyunundaki en iddialı görevlerden The Snow Storm; baş etmeniz gereken çete üyeleri, azaltmanız gereken polis yıldızları ve ileri araç sürüş tekniklerinizi konuşturmanız açısından son derece iddialı bir bölüm.

Museum Piece

Libertonian Müzesi, Libertonian Müzesi olduğundan beri böylesi bir çatışma görmedi. Görev çok kolay olmasına karşın çatışma süresinin uzun olması ve düşmanlarınızın müzeyi kendi lehlerine kullanmaları nedeniyle işler bazen sarpa sarabiliyor, aman dikkat.

A Dish Served Cold

Oyunun en sürükleyici ve sinema filmi tadındaki görevlerinden biri şüphesiz A Dish Served Cold. Görevin ilk kısımları GTA III’te 8-Ball’un gemiyi havaya uçurmasına yardım ettiğimiz bölüme çok benzese de ilerleyen safhalarında görev hem zorlaşıyor hem de karmaşıklaşıyor.

Hostile Negotiation

Oyunun ilk dakikalarından itibaren kendisine sempati beslediğimiz Roman, kurtarılmayı bekliyor ama onu kurtarmak pek de kolay değil zira düşmanlar bir hayli çetin savaşıyorlar.

Out Of Commission

Bu görevi sorunsuz şekilde tamamlayabilmeniz için hem otomobil hem de motosiklet sürüş kabiliyetlerinizi en üst seviyede kullanmanız gerekiyor. Yaklaşık 20 dakika süren ve devam ettiği her an kalp atışınızı biraz daha hızlandıran bölüm, oyunu nihayete erdirmenize de vesile oluyor.

If The Price Is Right

Zorlu görevlerde yolunuz genellikle rıhtıma düşüyor, bu da öyle bir görev. İçinde bolca çatışma ve kovalamaca sahnesi bulunan görevde yapmanız gereken en önemli şeyler; sakinliğinizi korumak, Phil’e destek olmak ve canınızı yitirmeden Pegorino’yla telefon görüşmesi gerçekleştirmek.

Paylaş: