En Zorlu 10 Grand Theft Auto 5 Görevi

Monster Notebook  11 Mart 2020

Oyun

Kişilikleri birbirine hiç benzemeyen üç adam, onlarca saat sürecek bir macera ve bitirilmesi gereken yüze yakın görev… 2013 yılında konsollar, 2015 yılında ise PC platformu için yayınlandığında tüm oyuncuları ekran karşısına kilitleyen Grand Theft Auto V, gerek yönetilebilir karakterleri gerekse senaryo kurgusuyla serinin en ilgi çeken ve buna bağlı olarak en çok satan oyunu oldu. Tabii oyunun getirdiği farklılıklar, görevlerin zorluk seviyesine de yansıdı. Gelin, oynarken kendi kendinize bolca söyleneceğiniz en zor on göreve birlikte bakalım.

1. Triathlon

Bir aksiyon oyununda yer alabilecek en başarılı triatlon müsabakası kesinlikle GTA V’te. Oldukça zorlayıcı olan triatlon müsabakasını başarıyla tamamlayıp tüm süreci sil baştan yaşamamak istiyorsanız, yönettiğiniz karakterin dayanıklılık seviyesini en üst noktaya taşıyın.

2. Did Somebody Say Yoga?

Aksiyonla ilgili görevlere geçmeden önce Michael’ın yoga yapmayı öğrendiği bölümden bahsetmek gerek. Normalde klavye ve fare ikilisiyle rahatça oynayacağınız oyunu, yalnızca bu göreve mahsus olarak gamepad ile deneyimlemenizi öneriyoruz. Aksi hâlde her şey daha da zorlaşabilir.

3. Flight School

İnternette karşınıza “Uçuş okulu görevlerini yapmak zorunlu mu?” gibi soruların çıkmasına neden olacak zorluktaki Flight School, uçak ve helikopter kullanmanın yanı sıra paraşüt açıp hareketli araçlar üstüne inme becerileri kazanmanızı sağlıyor. Tabii her şey anlatıldığı kadar basit değil ve okulu yarım bırakmanız muhtemel.

4. Minor Turbulence

Konu uçuş okulundan açılmışken hem uçuş hem de silah kullanma maharetlerinizi sınayan bu bölümden söz etmek gerekiyor. Göreve adını veren küçük türbülansı sizin uçağınız değil de başka bir uçak sizin yaptığınız bir hareket nedeniyle yaşıyor, görevin devamı ise yalnızca GTA serisinde görebileceğiniz derecede bir çılgınlık.

5. Minisub

Her zaman gökyüzünde olmayacaksınız GTA V’te, biraz da su altına doğru yolculuğa çıkacaksınız. Minisub görevinde, küçük boyutlarda bir denizaltını ileride kullanılmak üzere bir yerden bir yere nakletmeniz gerekiyor. Görev sonunda altın madalya almak ise tamamen sizin yeteneklerinize ve denizaltını suya indiriş şeklinize bağlı.

6. Derailed

Oyunun şüphesiz en zorlu görevlerinden biri Derailed. Görev boyunca çok hızlı olmanız ve düşmanları mümkün olan en etkili şekilde etkisiz kılmanız önemli. Hedefinizde görev sonunda altın madalya almak varsa rehber videolarında önerilen araç ve oynanış yöntemleri işinizi kolaylaştırabilir.

7. The Paleto Score

Herkes tam teçhizatlı ve zırhlı olsa da işin içine askeriyenin de girmesi biraz tat kaçırıyor. Gerçi böylesine büyük bir soygun neticesinde askerin olaya el koyması kadar doğal bir şey yok. Oyunda paletli kepçe sizi belki de en çok zorlayacak olan kısım.

8. The Big Score

GTA V’in film tadında görevlerinden biri olan The Big Score’da amacınız bir soygun gerçekleştirmek, hem de üç karakteri de ayrı ayrı kontrol ederek. Doğru şekilde oynadığınızda yaklaşık yarım saat süren görevi, iki ayrı yöntemle tamamlamanız mümkün.

9. Bury The Hatchet

Uzun bir yolculuğun ardından karşı buzlu diyarlara gitmenizi sağlayacak olan görev yapısı itibarıyla bolca çatışma içeriyor. Altın madalya almanız ise her zamankinden daha zor. Gece karanlığında arkanızı kollamanızda yarar var.

10. Friend Request

Oyunun daha başlarındayken Lester’dan alacağımız görev, GTA dünyasındaki Facebook’tan bir bakıma intikam alma üzerine kurulu. Tabii dikkatsizce davrandığınız bazı noktalar, sizi altın madalyadan bir adım daha uzaklaştırabilir.

Paylaş: