En Zorlu 10 Grand Theft Auto San Andreas Görevi

Monster Notebook  30 Kasım 2019

HaberlerOyun

Dünyanın en çok satış yapan oyun serilerinden biri olan Grand Theft Auto, sunduğu eğlenceli oynayışın yanı sıra saç baş yolduran görevleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Oyuncuların, oyunu bitirdiklerinde kendileriyle gurur duymalarını sağlayan zorluktaki görevleriyle GTA tarihine adını yazdıran San Andreas ise bambaşkaydı. Peki, oyunun en zor görevleri hangileriydi? Gelin, birlikte göz atalım.

Wrong Side of the Tracks

Görünüşte çok basit olan ama onlarca defa tekrarlamanızdan sonra aslında ne kadar zorlu bir görev olduğunu anlayacağınız Wrong Side of the Tracks’te, Big Smoke ile motosikletle giderken seyir hâlinde olan trendeki Vagos elemanlarını haklamamız gerekiyordu. Big Smoke’un CJ’i azarladığı sahne çoğu oyuncunun hafızalarında yer etmiş durumda. “Tek yapmamız gereken lanet olası treni takip etmekti CJ!” 🙂

Stowaway

Film tadında görevlerden biriydi Stowaway. Motosikletle ilerlerken kalkmaya hazırlanan uçağın açık rampasından atılan fıçılara çarpmadan uçağın içine girmeye çalışıyorduk. Sonrasında silah kullanmadan uçaktakileri etkisiz hâle getirip paraşütle atlamamız gerekiyordu, tabii bunu başarabilirsek.

Freefall

GTA serisindeki en eski kanatlı dostlarımızdan Dodo’yu kullanarak tamamlamaya çalıştığımız görevde radarımızı kontrol ederek gökyüzünde hızla ilerleyen özel bir jeti yakalamaya çalışıyorduk. Sonrasında jeti ele geçirip havalimanına indiriyorduk. Bir neslin saçları bu görevle birlikte beyazlamaya başladı.

You’ve Had Your Chips

Görevin özü, yok edilmesi gereken birkaç kişi ve birkaç enjeksiyon kalıplama makinesi üzerine. Böyle yazınca çok kolay gibi görünse de Wu Zi Mu’nun verdiği görev pek de kolay değildi.

Learning to Fly

Adı üstünde, çeşitli hava araçlarıyla uçmayı ve tabii bir de paraşütle doğru şekilde iniş yapmayı öğrenmeye çalıştığımız bir görevdi. Oyuncular bu görevi pas geçmeye ya da görevin tamamlandığı save dosyalarıyla oyuna devam etmeye çalışıyorlardı.

Vertical Bird

Grand Theft Auto San Andreas’ın en iyi kotardığı görev türlerinden biri olan sızma, Vertical Bird’ün en önemli noktasıydı. Öncelikle bir askeri gemiye sızıp oradaki askerleri etkisiz hâle getiriyor, ardından savaş uçağı çalıp gökyüzündeki diğer savaş uçaklarını yok ediyorduk. En sonunda casus gemilerini de hakladıktan sonra savaş uçağını hangara bırakıyorduk.

Toreno’s Last Flight

Bir dolu değişkenin bizi zora soktuğu, defalarca tekrar gerektirebilen bir görevdi Toreno’s Last Flight. Görevde yapmamız gereken, şehir merkezine kadar gidip Toreno’yu bulmak ve bindiği helikopteri kendisiyle birlikte sonsuzluğa uğurlamaktı. Fakat hem Toreno’nun adamları hem de polisler buna pek müsaade etmiyordu.

End of the Line

Oyunun son görevi olmakla birlikte çizgiselliği sayesinde birçok oyuncu tarafından zor şeklinde nitelendirilmeyen End of the Line, hata kabul etmemesi nedeniyle önemliydi. Zira bu görev 30 dakikanın üzerinde sürüyordu ve hatalı bir hareketiniz neticesinde onlarca dakikanız boşa gidebiliyordu.

Supply Lines

Oyunda Zero’nun bize verdiği en zorlu görevlerden biri olan Supply Lines’da kuryeleri teslimat yapmadan önce ortadan kaldırmamız gerekiyordu. Ama standart yollarla değil, bir RC uçakla. Görevi zorlu kılan, RC uçağın kontrolünün yanı sıra benzin seviyesinin hızla azalmasıydı.

N.O.E.

Uçak görevlerinden devam edelim. Bu defa San Andreas üzerinde birkaç dakika boyunca uçmamız gerekiyordu ama kimselere görünmeden ve radara takılmadan. Aksi hâlde uçağımız hemen vuruluyor ve görev başa dönüyordu.

GTA Vice City’nin en zorlu 5 görevini ise https://blog.monsternotebook.com.tr/en-zorlu-5-gta-vice-city-gorevi linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş: