En Zorlu 5 GTA Vice City Görevi

Monster Notebook  5 Ekim 2019

HaberlerOyun

Aradan geçen yıllara karşın popülerliğini koruyan ve GTA serisi içerisinde tam anlamıyla bir efsane hâline gelen Grand Theft Auto: Vice City, 1980’li yıllar temasıyla olduğu kadar klavye parçalatan, monitör tokatlatan görevleriyle de akıllardan silinmiyor. “Zamanında ben buraları nasıl da geçmişim yahu!” diyeceğiniz en zorlu 5 GTA: Vice City görevini kısaca hatırlamaya ne dersiniz? Oyunu henüz oynamadıysanız veya bitirmediyseniz, spoiler olmaması için görevlere ait videoları izlememenizi öneriyoruz.

1. Demolition Man

Rockstar Games’in GTA 3’te oyuncuları ısındırdığı hava aracı kullanma konusu, GTA Vice City’de hem eğlenceli hem de saç baş yolduracak nitelikteydi. Hava aracı kullanılması gereken birden fazla zorlu göreve sahip yapımda “Demolition Man” görevinin yeri ayrıydı. Şehrin göbeğinde yer alan inşaattaki görevlileri etkisiz hâle getirip binayı patlatmak üzere bize verilen süre içerisinde dinamitler yerleştirmemiz isteniyordu ve bunu yaparken oyuncak bir helikopter kullanmamız gerekiyordu. Bu bölümü oynarken dünya çapında kaç gencin saçlarına akların düştüğü, hâlâ bir sır gibi saklanıyor.

2. Bombs Away

Adamımız Tommy, Poulet Teyze’den görev talimatlarını alıyordu almasına ama karşılaşacağı şey hakkında hiçbir fikri yoktu. Oyun bu defa RC uçak kullanma konusundaki hünerlerimizi göstermemizi istiyordu ve hareket durumundaki bot ve araçları uçaktan atacağımız bombalarla patlatmamız gerekiyordu. Aynı anda bir kamyon dolusu mermiye yakalanmadan görevi tamamlamak imkânsızdı, neyse ki iki uçak hakkımız ve bolca sabrımız vardı.

3. The Driver

Yarış oyunu müdavimlerinin bile kan ter içerisinde kalmalarına neden olan GTA: Vice City görevlerinden The Driver’da temel görev, yarışı tamamlamaktı. Ama ortada ufak bir haksızlık vardı, zira Hilary’nin aracı Sabre Turbo, bizimkisi ise Sentinel idi. Kimi zaman yapay zekânın yapacağı ufak hatalardan nemalanıp yarışta öne geçebiliyorduk, ama aynı görevi onlarca defa yapan ve buna rağmen bölümü geçemeyen çok sayıda oyuncu vardı. Bir arkadaşımızdan biliyoruz.

4. Cop Land

Senaryo açısından spoiler olmaması için detaylarına girmeyelim, ama bu görevde polis üniformalarına ihtiyacımız oluyordu. Herhangi bir kıyafet dükkanından satın alamayacağımız polis üniformaları için polisleri peşimize takıp onları garaja kilitlemek gibi çözümümüz vardı. Görev öyle zorluydu ki karıştığımız işlerden sonra 5 yıldızla evimize dönmemiz gerekiyordu, tabii dönebilirsek…

5. Keep Your Friends Close

Oyunun son bölümü olan Keep your Friends Close ya da bir diğer adıyla “Ben Tek Siz Hepiniz” yapımın en zorlu bölümlerinden biriydi. Son görev olması nedeniyle moral bozucu birtakım gelişmelere de tanıklık ettiğimiz bölümde yerden gökten düşman iniyor, bizi etkisiz hâle getirmeye çalışıyordu.

Paylaş: