Episodik Hitman’i Değerli Kılan 5 Yönü

Monster Notebook  30 Aralık 2016

HaberlerOyun

Ajan 47… Marketlerden alışveriş yaparken, barkodlara daha çok odaklanmanıza, kellere karşı daha mesafeli olmanıza neden olan karakter. Aradan geçen yıllara rağmen popülerliğini koruyan Ajan 47, alınan radikal bir kararla bu defa bölüm bölüm yayınlanan maceralarıyla oyun meraklılarıyla buluştu.

Seri boyunca gizlilik konusunda muadili oyunlara daima fark atan ve zaman zaman aksiyona kayan yapımlarla kendine yeni takipçiler edinen Hitman, 2016 yılında çıkan ve hem yapısıyla hem de yayınlanma tarzıyla ilgi çeken son oyunuyla türe yenilik kattı. En yeni Hitman, kimi oyuncular tarafından yadırgansa da onu hayli değerli kılan yanları var. Gelin tüm bu özelliklere birlikte bakalım.

1. Oyuncuya Serbesti Sağlayan Mekanikler

Hitman serisinde görevleri tamamlamak için suikastları belirli şekillerde gerçekleştirmek ve yakalanmamak en önemli noktalardan biriydi. 2016 çıkışlı Hitman’de ise oyuncuya görevlerin uygulanışı noktasında büyük bir serbesti veriliyor. Bu da aynı görevleri birden fazla defa, farklı taktikler kullanarak oynanabilmesine olanak veriyor.

hitman_prologue_3-100644121-orig

2. Gizlilik Konusunda Yeni Ufuklar

Kıyafet değiştirebilmek Hitman serisinde yeni bir şey değil ancak bu oyunda sunulan çeşitlilik gerçekten gizlilik konusunda zirveyi görmenize yardım ediyor. Öte yandan mekanların belirli alanlarını kullanarak saklanmanız ve kalabalıkların arasına bir şekilde karışmanız, yakalanmadan görevleri tamamlamanızı sağlıyor.

maxresdefault

3. Zengin Atmosfer, Göz Alıcı Grafikler ve Muhteşem Seslendirmeler

Intro Pack’i oynayıp oyunun geri kalan bölümlerini de edindiyseniz, dünyanın dört bir yanındaki farklı noktalardaki görevleri gerçekleştirirken, grafiklerin ve mekan tasarımlarının ne kadar özenle oluşturulduğunu görebilirsiniz. Öte yandan adeta bir sinema kalitesindeki seslendirmeler de oyunun havasına kendinizi kaptırmanız için en önemli etkenlerden.

Hitman-2016-Paris-Shot-(17)

4. Heyecanı Yükselten Episodik Oynanış

Hitman’i ayrıcalıklı hale getiren bir diğer nokta, her bölümün farklı yollar izlenerek ve bölümlerdeki rutinlerin ezberlenerek tamamlanabilmesinin yanı sıra episodlara ayrılmış olması. Farklı oyun firmalarının genellikle macera oyunlarında girdikleri bu yoldan ilham alan IO Interactive ve elbette buna olur veren Square Enix, heyecanın dorukta yaşanmasına ortam hazırlıyor. Hatta pek çok oyuncu, bu sayede Intro Pack’i satın aldıktan sonra diğer bölümleri de kısa sürede ediniyor.

5. Monster ile Güçlenen Oyun Dünyası

MonsterHayli iyi grafikleri ve bölümlere göre değişen çevre zenginliğiyle hayli güçlü bir bilgisayar isteyen Hitman, Monster laptop modelleri ile en iyi grafik ayarlarında akıcı olarak oynanabiliyor. Eğer siz de Hitman’in dudak uçuklatan maceralarına tanıklık etmek istiyorsanız, dilediğiniz Monster bilgisayara sahip olabilirsiniz.

Paylaş: